Beşiktaş'a Derbi Öncesi Ağır Darbe!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Spor Toto Süper Lig 13. hafta karşılaşmasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmandan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı ve gelecek hafta oynayacağı Galatasaray derbisi öncesinde zirve takibinde kritik bir puan kaybı yaşadı.


besiktas24346456.jpg

Spor Toto Süper Lig 13. hafta mücadelesinde Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Beşiktaş, zorlu deplasmanda beklenilen performansı sergileyemedi ve sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrılarak zirve yolunda önemli bir kayıp yaşadı. Siyah beyazlılar gelecek hafta sahasında ağırlayacağı Galatasaray derbisi öncesi ağır bir yara aldı.

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde sahasında Porto ile berabere kalan ve tarihinde ilk kez bir üst tura yükselen siyah beyazlılar, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Evkur Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi.


Evkur Yeni Malatyaspor karşısında istediği gol pozisyonlarını elde edemeyen siyah beyazlılar, hücumda etkisiz bir görüntü sergiledi. Ev sahibi Malatyaspor ise maçın hemen başında Sadık Çiftpınar’ın kafa vuruşunda direğe takıldı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarında iki ekip de yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Beşiktaş’ta ise oyuna sonradan giren Alvaro Negredo’nun son dakikalardaki kafa vuruşu üst direğe takılınca mücadele 0-0’lık beraberlikle sona erdi.

Ligde geçtiğimiz hafta sahasında Akhisarspor ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor maçından da golsüz beraberlikle ayrılmış oldu.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 23 yaparken Evkur Yeni Malatyaspor 15 puana ulaştı. Beşiktaş gelecek hafta sahasında ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlarken Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanda Akhisarspor ile mücadele edecek.

SADIK DİREĞE TAKILDI

Maçtaki ilk tehlikeli gol pozisyonun Evkur Yeni Malatyaspor yakaladı. Mücadelenin 8. dakikasında Aytaç Kara sağdan korneri kullandı. Sadık’ın sert kafa vuruşu direkten döndü. Devamında Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

MALATYA’DAN ÜST ÜSTE FIRSATLAR

İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor, 51. dakikada net net bir gol fırsatından yararlanamadı. Pereira ortasını arka direğe yolladı, Boutaib tek dokunuşla içeriye doğru çevirdi. Azubuike bekletmeden kale önünde vurdu fakat Beşiktaş savunmasından seken top uzaklaştı.

Bu pozisyondan iki dakika sonra Pereira yine sağ kanattan ortaladı. Kale önünde boş pozisyonda olan Boutaib kafayı vurdu ancak top sağdan az farkla auta gitti.

MITROVIC İLK KEZ İLK 11’DE

Porto müsabakasına ilk 11’de başlayan Tosic, cezası nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor maçında görev alamadı. Teknik direktör Şenol Güneş, Tosic’in yerine stoperde Mitrovic’i oynattı. Bu sezon ligde sadece 4’üncü haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, ilk kez bir müsabakaya ilk 11’de başladı.

EVKUR YENİ MALATYASPOR’DA 2 DEĞİŞİKLİK

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig’in 12’nci haftasında oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçının 11’ine göre iki değişikliğe gitti. Bulut, Beşiktaş mücadelesine takımını Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara, Murat Yıldırım, Azubuike, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11’iyle çıkardı. Genç teknik adam, Aytemiz Alanyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Faslı golcü Boutaib’e görev verirken, o mücadeleye 11’de başlayan Batuhan Altıntaş’ı kadroya almadı. Erol Bulut, orta sahada da Barazite’nin yerine Azubuike’yi görevlendirdi.


EV SAHİBİ TAKIMDAN PANKART JESTİ

Sarı-siyahlı ekip, Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubundan lider olarak çıkmasını kutladı. Malatya temsilcisi, maçtan önce ısınmaya “Gururumuz Beşiktaş’a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz” yazılı pankartla çıktı.

Öte yandan karşılaşma öncesi de Evkur Yeni Malatyaspor yönetimi, Beşiktaş yönetimine yemek verdi. Her iki takımın başkanı ve yöneticilerinin katıldığı dostluk yemeği sonrası birlikte karşılaşmanın oynanacağı Yeni Malatya Stadyumuna geçildi.


MAÇA YOĞUN İLGİ

Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan Evkur Yeni Malatyaspor – Beşiktaş mücadelesine taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 12 yıl sonra Malatya’ya gelen Beşiktaş’ta taraftarlar kendilerine ayrılan 2 bin 500 kişilik tribünü doldururken, Malatyalılar da takımlarını desteklemek için kendilerine ayrılan kısmı doldurdu.


MAÇ SONUCU: Evkur Yeni Malatyaspor 0-0 Beşiktaş | Süper Lig 13. hafta maçı
 

Altan Ertürk

Öğrenci
Katılım
25 Kasım 2017
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
10
Puanları
3
Yaş
32
Karşılaşmayı 30. dakika'dan sonrasını izledim. Beşiktaş nedense Avrupa karşılaşmalarındaki gibi ligde oynayamıyor veya hazırlanma şekilleri bu şekilde anlam veremedim. Sanırım bu sene ağırlıklarını avrupa karşılaşmalarına verecekler olası bir elenme durumunda ki (inşAllah öyle birşey olmaz) tamamen lige yönelecekler. Şimdilik sadece arayı fazla açmadan ligde dengeyi korumak adına oynuyorlar gibi geliyor bana. Geçmiş son 2 yıldaki Beşiktaş var mı deseler ama yok orası da ayrı bir konu.
 
Üst