Beşiktaş'a Bursa Kapalı

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
news_manset_resim_rg_ibrahim_yazici05.jpg

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, ligin ikinci yarısında Beşiktaş ile yapacakları maça siyah beyazlı taraftarları almayacaklarını açıkladı.

Yılbaşını ailesi ve Beşiktaş Kulübü eski asbaşkanı Levent Erdoğan ile birlikte Kırklareli İğneada’da kutlayan Yazıcı, ilk demecinde spor sahalarındaki şiddetin sona ermesine kadar Beşiktaş taraftarlarını Bursa’ya sokmayacaklarını ifade etti.

Kararımız değişmez
Karşılaşmanın oynanacağı 32. haftada şartlar ne olursa olsun, bu kararı uygulayacaklarını belirten yeşil beyazlı kulübün başkanı şöyle konuştu:

“İnönü Stadı’ndaki maçta güvenlik önlemlerine rağmen Bursasporlu birçok taraftar bıçaklandı. Bu yüzden çok sayıda aile yeni yıla mutsuz girdi. Yazık değil mi? Hiçbir galibiyet ve hiçbir takım insan canından önemli değildir. Bunun idrakinde olmayanlar ders çıkarmalı. Artık taraftarlığın bilincinde olanlar statlara gelmeli. O kadar olay oldu kimse bizden özür dilemedi. Bu nedenle yönetim olarak Bursa’ya Beşiktaşlı taraftarların girmemesi konusunda çalışma yaptık ve bunu da yetkililere bildirdik.”

Yeni yasayı bekleyelim
Beşiktaş’ın eski asbaşkanı Levent Erdoğan ise, konunun tamamen güvenlik güçlerini ilgilendirdiğini ifade ederken, İbrahim Yazıcı’nın bu sözlerinin biraz sert olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Sporda Şiddet yasası çıktığında taraftar bırakın kavga etmeyi, nefes bile alamayacak. Bu nedenle yasa çıktığında sadece Beşiktaşlı değil tüm taraftarlar kendilerine çeki düzen verecektir. Bursaspor taraftarları da sanırım Beşiktaş taraftarlarına Atatürk Stadı’nın yasaklanmasını istemiyordur. Birkaç kendini bilmezin çıkardığı olay Beşiktaş’a mal edilmemeli” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Lig TV
 
Üst