PetyrBaelish
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3

Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Beşiktaş'ın gündemi hakkında HABER1903'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Çilingiroğlu, HABER1903'e yaptığı açıklamada;
-SENEYE DAHA İYİ OLACAĞIZ DİYE KİMSE UMUTLANMASIN-
Fikret Orman'ın başkanlığının ilk senesinde daha ileriye gidemeyeceğini dile getiren Kaya Çilingiroğlu; "Beşiktaşlı futbolcular sanırım erken form tuttular. Biraz gerileme döneminden geçiyorlar. Sanırım hoca da bu dönemde futbolcuları daha fazla çalıştırıyor. Takım daha fazla mücadele ettikçe, sakatlıklar artıyor. Beşiktaş takımının bu sakatlar için mutlaka bir sağlık ekibi vardır. Başkanın ve yönetiminin bu sakatlıkları Samet hoca ve sağlık ekibine sorması gerekiyor. Beşiktaş'ın bulunduğu konum elindeki imkanlara göre iyi gibi duruyor. Böyle kısıtlı imkanların ilk senesinde Fikret Orman, daha fazla ilerisine gidemezdi. 2.5 sene gibi bir zaman stat da olmayacak. Beşiktaşlılar 1-2 sene daha Feda diye düşünsünler. Bu sene Feda ettik, seneye daha iyi olacağız diye kimse umutlanmasın. Ama İnşallah iyi olur. Statsız, gelirleri düşük bir kulübün şampiyon olamaması durumumda çok zorlanacağını düşünüyorum" dedi.
- BEN DE ELEŞTİRİ YAPMAKTAN SIKILDIM AMA.. -
Yaptığı eleştirilerden sıkıldığını vurgulayan Çilingiroğlu; "10 kişi kalmış Gaziantepspor karşısında kendi evinde Beşiktaş'ın skoru koruması gayet doğal. Muhammed'in yerine bir tane savunma oyuncusu alsaydı daha iyiydi. Tabii ki bu söylediklerim espri. Beşiktaş'ın Avrupa'da mücadele eden iki rakibi Türkiye'de de farkı açmaya başladı. Beşiktaş öyle bir duruma geldi ki, bu duruma getiren kim varsa Allah bildiği gibi yapsın. Beşiktaş'ı medyada konuşulmaz hale getirdiler. Gelenler de Feda diyorlar. Beşiktaş taraftarı belli bir yere kadar Feda eder ama ondan sonra başarı görmek ister. Beşiktaş taraftarının göstereceği tepki diğer takım taraftarlarının göstereceği tepkiye benzemez. Herkesten daha sert olur. İnşallah bu tepki ile karşılaşmazlar. Her röportajımda eleştirip, kötü bir şey söylemekten ben de sıkılıyorum. Benim de hoşuma gitmiyor. Neticede kamuoyuna doğruyu göstermek, aydınlatmak adına bunları söylemek bizim görevimiz. Beşiktaş'ın genç taraftarları 90 senesini hatırlamadıkları için bana sosyal medyadan oldukça küfür ediyorlar. Ben bu küfürlerin üstüne gitmiyorum ama bildikleri Beşiktaş bu Beşiktaş değil." dedi.
- SAVUNMAYA TAKVİYE YAPMAK GEREKİYORDU -
Ligin en çok gol atan takımının ofansif yönde transferler yapmasını yadırgadığını dile getiren Çilingiroğlu; "Beşiktaş'ın sorunu gol atmak değil, gol yemek. Ligin en çok gol atan takımı santrafor bölgesine oyuncu transfer edip, savunmasına önlem almıyorsa olacağı buydu. Beşiktaş'ın iki stoperi 8 gol atmış. Olcay'dan tutun Veli'ye kadar bu takımda herkes gol atmış. Bunları düşünürek senin öncelikle savunmaya takviye yapman gerekiyordu. Beşiktaş çok gol yiyor ve pozisyon veriyor. Almeida'nın sakatlanması Beşiktaş için büyük handikap oldu. Bu sene çok formda bir Almeida vardı. Holosko ile iyi anlaşıyor ve topu ileride iyi tutuyorlardı." dedi.
-PARAYI NEREDEN BULACAKLAR? -
Beşiktaş'ın sermaye arttırımını değerlendiren Çilingiroğlu; "Beşiktaş Kulübü, sermaye arttırımı yapıyor. Bu arttırıma nakit para koymaları gerekiyor. Bunu nereden bulup koyacaklar? Sermaye adına SPK'ya gelin, beni temlik edin diyemeyeceklerdir. Boyalı sözler ile insanlara konuşacaklarına, elle tutulur işler ile insanların karşılarına çıkmaları gerekiyor. Bu daha mantıklı olur." dedi.
- SİVASSPOR MAÇI ZOR GEÇECEK -
Sivasspor maçının zor geçeceğini söyleyen Çilingiroğlu; "Sivas muhtemelen soğuk olacak. Sivasspor bu hafta Kasımpaşa'ya kaybedince tehlikeli bölgeye yaklaşıyor. Dolayısıyla Beşiktaş açısından kolay bir karşılaşma olmayacak. Sivas'ın etkili forvetleri var. Allah'tan bizim McGregor'a benzeyen bir kalecileri var. Bu karşılaşmada favori takım belirleyemeyiz. Beşiktaş, Sivasspor'u yenmek zorunda. Çünkü bir sonraki hafta Fenerbahçe karşılaşması var. Bundan sonra Beşiktaş'ın puan kaybına tahammülü yok." diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak