Beşiktaş, Fener'den rol çalıyor

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Küçükkaya, Mehmet Ali Aydınlar'ın Beşiktaş hakkındaki yorumunu kaleme aldı.

377227.jpg

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Mehmet Ali Aydınlar'ın Beşiktaş hakkındaki yorumunu kaleme aldı.

İkinci yarının ilk maçı. Beşiktaş liderin 14 puan gerisinde ama tribünlerde görülmemiş bir coşku. İnönü'de festival havası var. Şampiyonluk ruhu Dolmabahçe'de. Çarşı'nın şovu seyirlik. Ve 'Yıldız Savaşları-1' başlıyor.

Kartal'ın dünyaca ünlü yıldızları sahada. Taraftar '17'de 17' tezahüratı yapıyor. Yıldız Savaşları 17 bölüm. Her şeyden önemlisi futbolun güzellikleri İnönü çimlerinde emsalsiz bir keyif kaynağına dönüşüyor.

Beşiktaş en azından belli maçlarda, akıl dolu yüksek pas yüzdesiyle izleyicide 'Barcelona efekti' yaratıyor.

Bir ara Hasan Arat ile göz göze geliyorum; 'Müthiş' diyor. İki ay önce Londra'da bana söylediği 'Schuster'e sahip çıkmalı' sözünü yazmıştım. Haklı çıktı. Sonra Ethem Sancak'ı gördüm, 'Bu ne müthiş bir takım' diye gururlanıyordu.

Skor hiç önemli değil, camianın yakaladığı bu atmosfer, özgüven ve psikoloji gelecek yılların teminatı.

Ve asıl önemlisi, rakipler de bu havadan etkileniyor. Bakın F.Bahçe'den nasıl bir yorum yapılıyor.

FENERLİ'DEN KARTAL YORUMU: ÇOK KALİTELİ BİR TAKIM

Acıbadem Grubu'nun patronu Mehmet Ali Aydınlar ile yemekteydik, üç gün önce. Voleybolda 'Sarı Melekler'in dünya şampiyonluğuna dek uzanan başarısını konuştuk. Futbol üzerine de sohbet ettik. O konularda yaklaşımı hayli dikkatli ve özenli... Sadece prensiplerden bahsediyor, kişilerden değil. Polemiğe girmek istemeyen bir yapısı var. Yönetim anlayışını anladığımı sanıyorum. Lider özelliklerine sahip bir işadamı olduğu muhakkak.
Bir ara sözü Beşiktaş'tan açtım, İnönü'ye gideceğimi söyledim. Şu yorumu yaptı:

Beşiktaş yönetimi bu yıl doğru işler yapıyor. Gerçekten çok başarılı transferler yapıp kaliteli takım kurdular. Beşiktaş, Fenerbahçe'den rol çalıyor...

Bu analiz, hem Beşiktaş'ın yönü hem de Yıldırım Demirören'in vizyonu noktasında bana çok ama çok çarpıcı geldi. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da dün SkyTürk'te 'Beşiktaş yönetimini tebrik ediyorum. Bir takım için ne gerekiyorsa yaptılar' derken çok haklıydı. Rıza Hoca, tabloyu şöyle özetledi: Bizim almak isteyip de gücümüzün yetmeyeceği oyuncular, orada kadroya giremiyor.

İsmail KÜÇÜKKAYA / Akşam

kaynak

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
biraz da puan çalsalar iyi olacak lider ile 15 puan fark olmuş. madem futbolu çok zevk veriyor harlem gibi bir klup olsunlar gösteri maçlarına çıksınlar :D

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sadece iyi futbol yetmez puan da önemli .Lucescu takımı atak oynatmıyordu beşiktaşı da galatasarayıda şampiyon yaptı kimse sevmedi adamı.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Şu bir

- Yıldız Savaşları-1
- Kartal'ın dünyaca ünlü yıldızları
- Yıldız Savaşları 17 bölüm
- Barcelona efekti

Şu iki

- Liderden 15 puan geride bir takım

Hangisine inanmak istersiniz? Bu tamamen sizin gerçekçiliğinize kalmış :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Paramore,
Henüz takım olamamak, her anlamda yeni olan bir sistemi oturtamamak, eksik kadroyla çok fazla maç yapmak gibi durumları da hesaba katmak gerek değil mi? Neden sadece lig için konuşuluyor?
Barcelona'nın bugün uzay takımı dediğimiz son haline gelmeden önce bocaladığı dönemleri, kaybettiği basit maçları da hatırlamak gerek. Üstelik mükemmele yakın kadrosuyla. Hiçbir güzel şey öyle üç günde olmaz, zaman gerek bu takıma ve teknik direktöre. Önemli olan bu sancılı süreçte sisteme olan inancın yitirilmemesidir. Sonra bir bakarsın her şey otomatiğe bağlamış... :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Türkiye'de hangi takımın bir sistemi var?

Türk Milli Takımının sistemi var mı?

2002 dünya kupasında ülkelerin sistemleri üzerine görselle çizilmişti...

Türkiye için çizilen çizim ise manidardı...

Ortada hakem tüm oyuncularımız hakeme yönelmiş...

Yok işte, sistemimiz yok...

Beşiktaş bu sistemsizlik içinde Sistem Kurmaya çalışıyor...

Bu öyle kolay bir şey değil!!!

bir anda al bu şablon buna göre oynayın demekle olmuyor!!!

Beşiktaş bu gün ligde kötü bir durumda...

Ama Beşiktaş bir şeyler yapma derdinde...

keşke diğer takımlar da bunun için uğraşsalar...

Her takımımızın kendine özgü uzun dönemli yerleşmiş bir sistemi olsa...

Ama Türkiyede SKOR taraftarları ve SKOR yorumcuları olduğu sürece herhangi bir takımımızın sistem oluşturması çok zor...

Adam Ölünceye Kadar Arkandayım diyor...

2. Yenilgide Takımına ana avrat küfrediyor...

Böyle Taraftarlar olsa ne olmasa ne?

Adam yorumcu...

90 dakika kendi yarı alanından çıkmamış takım bir kontra atak ile gol buluyor 1-0 maç kazanıyor...

MUHTEŞEM FUTBOLUYLA Maçı Kazanmayı bildi diye yorum yapıyor!!!

Böyle Yorumcu olsa ne olmasa ne?

Beşiktaş Zihniyet Değiştirmeye çalışıyor...

Yani en zor işi yapmaya çalışıyor...

Beşiktaş Başarırsa TÜRKİYE BAŞARIR...

Beşiktaş Başaramazsa bir daha Türkiye'de Hiç Bir Takım SİSTEM OLUŞTURMA çabasına girecek cesareti kendinde bulamaz!!!