Beşiktaş 3-3 Benfica - Maçın Özeti, Golleri | 23 Kasım 2016 Çarşamba

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında Beşiktaş ile Portekiz temsilcisi Benfica karşı karşıya geliyor. Beşiktaş, Benfica karşısında 3-0 geri düşmesine rağmen 3-3'ü yakalamayı başardı.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ... (.mp4)

Cx-S9YmXgAAKX_F.jpg


UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında Beşiktaş ile Portekiz temsilcisi Benfica karşı karşıya geldi Beşiktaş, Benfica karşısında 3-0 geri düşmesine rağmen 3-3'ü yakalamayı başardı.

58. dakikada Cenk Tosun'un şık golü farkı 2'ye indirdi. 1-3.

81. dakikada Benfica defansının topa ceza sahasında elle müdahalesi sonrası karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıyı 83. dakikada kullanan Quaresma, topu ağlarla buluşturdu. 2-3.

87. dakikada Aboubakar topu filelerle buluşturdu ve Beşiktaş 3 farklı geriye düşse de rakibini yakalamayı başardı. 3-3.


İlk yarı
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 5. haftasında yapılan Beşiktaş-Benfica maçının ilk yarısı, Portekiz ekibinin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

3. dakikada Mitroglou'nun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Eliseu'nun şutunda top direğe çarpıp dışarı çıktı.

4. dakikada Oğuzhan'ın sağdan ortaladığı topa Benfica savunmasının ters vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ederson'dan döndü. Dönen topu önünde bulan Aboubakar'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ancak karşılaşmanın hakemi pozisyonda ofsayt kararı verdi.

10. dakikada Mitroglou'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Guedes, Fabricio'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Benfica'yı 1-0 öne geçirdi.

25. dakikada Benfica skoru 2-0 yaptı. Beşiktaş'ın hücumda kaptırdığı topla atağa çıkan Portekiz ekibinde Semedo, ceza sahası sol çaprazından sert bir şutla topu ağlara gönderdi.

31. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta Mitroglou'nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Yunan futbolcunun kafayla ikinci denemesinde de direkten dönen topu bu kez Salvio kafayla tamamlamaya çalıştı. Yine direkten dönen topa son vuran Fejsa, Benfica'yı 3-0 öne geçirdi.

37. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı köşe atışında topu önünde bulan Aboubakar'ın altıpas önünde yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak Benfica savunmasından döndü.

Mücadelenin ilk yarısı Benfica'nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi. AA

bjkrekor1.jpg


Kartal'dan rekor üstüne rekor

Beşiktaş, Benfica ile berabere kalarak Türk ekipleri arasında, gruplarda ilk beş maçta mağlubiyet yaşamayan ilk takım oldu.

Bu alanda bundan önce en başarılı performansı 2007-2008'de Fenerbahçe gösterdi. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 4 maçında ikişer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertli takım, 5. maçında Inter'e 3-0 yenilmişti.

Beşiktaş, 5 maçta bir galibiyet ve 4 beraberlik alarak bu rekoru beş maça çıkardı. Şampiyonlar Ligi'nde grup ve üst turlar dahil olmak üzere en uzun süreli yenilmezlik serisi ise Galatasaray'ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım, 2012-2013 ve 2001- 2002'de altışar kez rakiplerine mağlup olmadı.

Kendi rekorunu egale etti

Beşiktaş, rakibi karşısında aldığı beraberlikle puanını 7'ye çıkararak Şampiyonlar Ligi'ndeki rekorunu da egale etti.

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 6. kez mücadele eden ve en yüksek puanını Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 2003-2004'te 2 galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puan toplayarak alan siyah-beyazlı takım, bu puana 5 maç sonunda ulaştı.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup mücadelesindeki performansları şöyle:
Sezon Maç G B M AG YG Puan
2016-2017 5 1 4 0 9 8 7
2009-2010 6 1 1 4 3 8 4
2007-2008 6 2 0 4 4 15 6
2003-2004 6 2 1 3 5 7 7
2000-2001 6 1 1 4 4 17 4
1997-1998 6 2 0 4 6 9 6

Şampiyonlar Ligi'nde bir sezondaki en çok golünü attı
Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde bir başka rekoru daha kırmış oldu.

Beşiktaş, bu organizasyondaki en fazla golü de bu sezon attı. 1997-1998'deki Şampiyonlar Ligi deneyiminde 6 gol atarak rakip fileleri en fazla havalandırdığı dönemi yaşayan siyah-beyazlı ekip, bu sezon ise şimdiden 9 gole ulaşmayı bildi.

2000-2001 ve 2007-2008'de dörder gol atan Beşiktaş, 2003-2004'te 5 ve 2009-2010'da ise 3 gol bulmuştu.

Vodafone Arena'da yenilmezlik sürüyor
Beşiktaş, Benfica karşısında aldığı sonuçla Vodafone Arena'da resmi maçlardaki yenilmezliğini sürdürdü.

Siyah-beyazlı takım, geçen sezon hizmete giren Vodafone Arena'da yaptığı 11 resmi karşılaşmada 7 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

Beşiktaş, yeni stadında bir maçtaki en fazla golü de Benfica'dan yedi. Vodafone Arena'da sadece Süper Lig'deki Kayserispor ile Antalyaspor karşılaşmalarında kalesini gole kapatan siyah-beyazlı ekip, Bursaspor ve Galatasaray maçlarında ikişer golü kalesinde gördü. Benfica'dan 3 gol yiyen Beşiktaş; Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor, Dinamo Kiev, Napoli ve Trabzonsporlu oyuncuların birer golüne engel olamadı.

Yoluna namağlup devam ediyor

Siyah-beyazlı takım, bu sezonki resmi maçlarda rakiplerine bir kez daha boyun eğmedi.

Sezona TFF Süper Kupa mücadelesiyle başlayan ve Galatasaray ile normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltılarda rakibine kupayı kaptıran Beşiktaş, ligdeki 11 ve Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 karşılaşmada yenilgi almadı. Galatasaray mücadelesinin yanı sıra 17 karşılaşmada 9 galibiyet ve 8 beraberlik alan siyah-beyazlılar, namağlup yoluna devam etmeyi başardı.

LİG TV
 
Son düzenleme:

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Katılım
4 Eylül 2014
Mesajlar
9,819
Reaksiyon puanı
1,877
Puanları
293
İzlerken kanser olacaktım resmen. Tebrikler Beşiktaş!
 

Meridian

Dekan
Katılım
8 Nisan 2012
Mesajlar
6,591
Reaksiyon puanı
765
Puanları
293
Beşiktaş'ın çabasına helal olsun.
Benfica'nın da beceriksizliğine helal olsun. :D
 

Adreno530

Öğrenci
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Rüyada mıyım? Bunlar gerçek olamaz. Bir TÜRK takımı Avrupa'nın en büyük arenasında 3-0 dan maç mı çevirdi? O zaman daha yüksek sesle.. ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!!
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
2. yarıdaki kadroyu ilk yarıda görebilseydik maçı alırdık. Oğuzhan - Tolgay ikilisi orta sahada defansif olarak takımı zayıflatıyor. 2. yarıda Gökhan İnler + Cenk değişikliği maçı getirdi.

Gönül isterdi ki 3 puan alabilelim ama böyle bir maçta, hele hele 3-0 geriye düşüp 1 puan alıyorsan şükredeceksin. Allah'ıma şükürler olsun.
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
Beşiktaş'ın geri dönüşü:

 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
243
iki takımın da savunması berbattı.
iki takım da çok basit goller yedi.
beşiktaş bireysel yeteneklerle öne çıktı
benfica takım hücumu ile karşılık verdi.

neyseki beraberlikle bitti. yenilse beşiktaşın işi çok zorlaşırdı.

beşiktaş bu savunma ile başakşehir ve fenerbahçe maçlarında ne yapacak merak ediyorum.
 

Meridian

Dekan
Katılım
8 Nisan 2012
Mesajlar
6,591
Reaksiyon puanı
765
Puanları
293
Napoli'nin yenilmesi gerekiyor sanırım.
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
Erdoğan Arıkan müthiş anlatmış 2. yarıyı:

 
Son düzenleme:

Tys23

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2012
Mesajlar
7,138
Reaksiyon puanı
1,230
Puanları
1,358
iki takımın da savunması berbattı.
iki takım da çok basit goller yedi.
beşiktaş bireysel yeteneklerle öne çıktı
benfica takım hücumu ile karşılık verdi.

neyseki beraberlikle bitti. yenilse beşiktaşın işi çok zorlaşırdı.

beşiktaş bu savunma ile başakşehir ve fenerbahçe maçlarında ne yapacak merak ediyorum.
Beşiktaş ligde farklı unutmaki rakip Benfika ligimize koy Beşiktaş hariç herkesi 3-5 atar Beşiktaş hücumu ve ruhu ile berabere kaldı.

Başakşehiri yener Fenere yenilir. Fener ile deplasmanda diye yenilir içerde olsa yener.
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,206
Reaksiyon puanı
10,327
Puanları
293
Bir Türk olarak müthiş sevindim ve gurur duydum. (Berabere kaldığına değil, çünkü yenmesini isterdim.) Avrupanın büyüklerinden biriyle oynuyorsun ve 3-0 yenik durumdasın ve o sonuçtan 3-3'e maçı getirebiliyorsun, takdirlerin, tebriklerin en büğüyünü sunuyorum Karakartal, umarım ikinci yarıdaki ruhunu hiç kaybetmezsin. İlk yarıyı da bir daha hiç yaşatmasın inşaallah. Bu dileklerim Avrupa içindi tabii, Türkiye için değil, hele de Fenerbahçe için hiç değil. :)
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
243
Beşiktaş ligde farklı unutmaki rakip Benfika ligimize koy Beşiktaş hariç herkesi 3-5 atar Beşiktaş hücumu ve ruhu ile berabere kaldı.
Başakşehiri yener Fenere yenilir. Fener ile deplasmanda diye yenilir içerde olsa yener.

benficanın iyi olduğu aşikar fakat beşiktaş seyircisi iyi bozmuştu benficayı. beşiktaş erken ve basit goller yemese çok farklı bir maç olabilirdi.


önümüzdeki 4 haftadaki maçlar çok kritik.

başakşehir
beşiktaş(D)
antalyaspor
gençlerbirliği(D)
trabzonspor

beşiktaş
başakşehir
fenerbahçe (D)
bursaspor
kasımpaşa (D)

fenerbahçe
rizespor (D)
beşiktaş
antalyaspor(D)
gençlerbirliği

galatasaray
bursaspor
kasımpaşa (D)
gaziantepspor
osmanlıspor

bu şartlarda en kolay fikstür başakşehirde. beşiktaştan sonra rahatlar.
eğer başakşehir doğru oynarsa bu dönemde 6 puan daha fark atıp ligin ilk yarısını garantiye alabilir.

fenerbahçenin de fikstürü beşiktaş dışında kolay. beşiktaşla puanları eşitlemek için bir fırsat olabilir.

galatsarayın fikstürü gücüne göre çok zor. muhtemelen 8. sıraya düşecekler puan durumunda

beşiktaş ise ligde en iyi top oynayan takım fakat rakipleri de dişli. mustafa hocanın becerisini göreceğiz bu dönemde.

play off oynansa buna benzer maçlar çıkardı
 

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,639
Reaksiyon puanı
2,125
Puanları
3,358
Yaş
40
Bize Vodafone Arena'da yenilgi yooook ! Yok yok !
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40


 
Son düzenleme:

KaakMaZoT

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
6
Puanları
8
Bir beşiktaşlı olarak tiksindim. Sen nasıl kendi sahanda 3 gol yersin ağa. Zor kurtardılar biz anca ona sevinelim hiç hoş değil. Tamam yenilmekten iyidir ama 3 gol yemek hiç guzel birşey değil. Yinede tebrikler 3-0 dan maç çevirmek helal olsun. Bu azmi yemeden önce göstereydiler iyi olurdu.
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
Her oyuncuyu kendi bölgesinde oynatırsak sorun kalmaz. İlk maçta Benfica bu kadar etkili oynayamamıştı, üstelik kendi evindeydi.

İlk maçta: "Tolga, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Caner, Quaresma, Aboubakar" ile maça çıkmıştık.

Bu maçta da aynı dizilişle (Tolga - Caner dışında) çıkabilseydik 3 tane gol yemezdik. Adamlar çok rahat pas yaptılar. Atiba ne yapacağını şaşırdı ve ilk yarının en kötü ismi oldu. Bir de 2. ve 3. gol çok tuhaf goller. Birinde ta nereden vurdu, diğerinde top 3 kez direkten döndü.

2. yarıda İnler'in dağıttığı paslar, soldan bindiren Cenk Tosun ve taraftarın müthiş desteği 3-3'ü getirdi. Şenol hocanın dediği gibi bir 5 dakika daha olsa 4-3 kazanırdık.

Bu 1 puan çok önemli bir puan. Tıpkı geçen sezon son dakikada Akhisar deplasmanında gelen 1 puan gibi. Sonrası çok hayırlı olmuştu.

Umarım Kiev'i yeneriz ve gruptan çıkarız.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Helal olsun be besiktas. 3:0'dan mac cevirmek gercekten büyük bir basari.
 

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
7,293
O değilde idda dan yattım olmadı :D
 

fragger

Müdavim
Müdavim
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
293
Cenk'in ilk golü ofsayt olabilir verilebilirde verilmeyebilirde tartışmaya açık bir pozisyon :confused::confused:
 
Üst