Beşiktaş 3 - 0 Gaziantepspor - Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final 1. Maç

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
news_manset_resim_br_bjk-gaz.jpg

Kartal sessiz avlandı

Süper Lig'e havlu atan Beşiktaş, kupada ilk raundu kazandı!.. Cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Gaziantepspor'u 3-0 mağlup eden Beşiktaş, final için büyük avantaj yakaladı. Siyah beyazlılarda kaleci Rüştü yaptığı kritik kurtarışlarla takımını ipten aldı, Portekizli oyuncular Simao ve Almeida'nın golleri Avrupa kapısını araladı.

Sezona dünyayı sallayan flaş transferlerle giren Beşiktaş, ne ligde, ne Avrupa'da beklentileri karşılayamamıştı. Siyah beyazlılar sezonu kurtarma maçı olarak baktığı Gaziantepspor maçına savunmada önemli eksiklerle çıktı. Sivok'un cezası, Ersan ile Ferrari'nin sezonu kapatması nedeniyle, Mehmet Aurelio İbrahim Toraman'ınsavunmadaki partneri oldu. Siyah-beyazlılarda forvette Almeida oynarken, sol kanatta Quaresma, sağda Simao, ön liberoda da Ernst ile Necep forma giydi. Tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürme hesabı yapan Gaziantepspor ise tam kadroyla İnönü Stadı'nda mücadele etti.

RÜŞTÜ'DEN CENK'E GEÇİT YOK!
Siyah beyazlıların cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmanın ilk periodunda takımlar oyuna konsantre olmakta güçlük çekti. 18. dakikada maçın ilk tehlikeli pozisyonuna Gaziantepspor girdi, kornerde ön tarafta savunmanın sektirdiği topa Cenk dönerek vurdu. Rüştü soluna giden topu uzanarak çıkardı. Bu pozisyondan üç dakika sonra Murat Ceylan'ın uzaktan şutunda savunmaya çarpan top direğin dibinden kornere gitti.

38. dakikada yılların deneyimli eldiveni Rüştü, Cenk'e yine geçit vermedi. Soldan ceza sahasına giren Ivan'ın ortasında Cenk'in kafa vuruşunu Rüştü sol köşeden çıkardı. İlk yarıda daha çok istediğini yapan taraf Gaziantepspor olarak göze çarparken, istediklerini yapamayan ve çok pasa hatası yapan Beşiktaş istediği pozisyonları bulamadı. Ve ilk devre İnönü'de golsüz geçildi.

SOSA BOŞ KALEYE ATAMADI
İkinci yarıya iyi başlayan ekip konuk ekip Gaziantepspor oldu. Devrenin hemen başında Olcan sol çaprazdan kaleci ile karşıya kaldı, vuruşunda top üstten auta gitti. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Olcan uzaktan köşeye gönderdiği topu Rüştü çıkardı. 56. dakikada ise Gaziantepspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Olcan'ın soldan ortasında Sosa, topu baoş kaleye vurmak yerine kontrol etmek istedi, ancak meşin yuvarlak ayaklarına dolaştı ve savunma araya girdi.

YILDIZ FARKI
65. dakikaya kadar kalesinde bir çok tehlike yaşayan ve net gol pozisyonu üretmekte zorlanan Kartal golü buldu. Simao'nun enfes frikik golüyle öne geçen Beşiktaş futbolun altın kuralını rakibine hatırlattı: "Atamayana atarlar". Portekizli oyuncu 19. hafta İBB maçında da bu golün kopyasını atmıştı. Siyah beyazlılar golden sonra üstündeki ölü toprağı attı. Simao'nun bir topu direkten geri gelirken, Portekizli oyuncunun ortasında İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda yine direkler gole izin vermedi.

75. dakikada Kara Kartal farkı ikiye çıkardı... Guti'nin yerine oyuna giren Fernandes'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Almeida ön direkte topu kafayla ağlara gönderdi.

86. dakikada Ernst'in uzaktan şutunda Karcemarkas sektirdi, dönen topu Simao ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş neredeyse hiç gol kaçırmadığı maçı 3-0 kazandı. Bu maçın rövanşı 20 Nisan'da Gaziantep'te yapılacak.

(Ligtv.com.tr)

BEŞİKTAŞ-G.ANTEPSPOR:

STAT: Fİ YAPI İnönü
HAKEM: Bülent Yıldırım

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Hilbert, Toraman, Aurelio, İsmail, Necip, Guti(Dk. 58 Fernandes), Ernst, Quaresma, Almeida(Dk. 80 Bobo), Simao(Dk. 88 Nihat)
TEKNİK DİREKTÖR: Tayfur Havutçu

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Elyasa, Emre, Nounkeu, Ivan, Murat(Dk. 68 Zurita), Hürriyet, Wagner(Dk. 71 Jorginho), Sosa(Dk. 85 Alper), Cenk, Olcan
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

SARI KARTLAR: Dk. 18 İbrahim Toraman, Dk. 24 Hilbert, Dk. 57 Ernst, Dk. 81 Necip (Beşiktaş), Dk. 19 Olcan, Dk. 39 Murat, Dk. 64 Hürriyet, Dk. 66 Emre Güngör, Dk. 75 Eyasa, Dk. 78 Jorginho Dk. 90 Ivan(Gaziantepspor)

KIRMIZI KART: Dk. 90 Ivan (Gaziantepspor)
GOLLER: Dk. 65 ve Dk. 86 Simao, Dk. 75 Almeida

[video=youtube;qG_DsMzvwfw]http://www.youtube.com/watch?v=qG_DsMzvwfw[/video]
[video=youtube;8BqsdTqDjL8]http://www.youtube.com/watch?v=8BqsdTqDjL8[/video]
[video=youtube;ZpKe_b_rU4Q]http://www.youtube.com/watch?v=ZpKe_b_rU4Q[/video]
 

Bonney

Profesör
Katılım
28 Mart 2010
Mesajlar
1,409
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Macin 2 yildizi var : 1. Rustu 2. Quaresma
 

Yavuz Şahin-1

Profesör
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
1,721
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
İlk golden sonra koptu maç, 64. dakikaya kadar Antep oynadı, sonrasında Beşiktaşımız. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
 

Majeste

Profesör
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
1,953
Reaksiyon puanı
21
Puanları
0
Dedim arkadaş. Ateşli Beşiktaş taraftarı ayarı tutturamayıp oyunu bozuyor. Gerçi tek maçla yaptığım bu deneme genellenemez ama işe yarayabilir. :D :D
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Gaziantepliler sert oynadı ama hakem çok hoşgörülüydü. Aynı hareketleri Beşiktaşlı oyuncular yapsa bu kadar hoşgörülü olur muydu bilemiyorum.

Rüştü bugün harika oynadı. Guti-Fernandes değişikliği de çok yerinde bir karar oldu.

Güzel bir skor.
 

ddddddddddd

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
1,850
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Rüştü Beşiktaş'ı kurtardı Gollerde güzeldi :)
 

senar1st

Profesör
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
2,551
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Beşiktaş' ı fernandes kurtardı. :)

Neyse siz kazanmaya devam edin canımı yiyin:)
 

martymcfly

Profesör
Katılım
26 Ekim 2008
Mesajlar
1,147
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
İlk yarı sıkıcıydı, trt'nin kötü yayını da buna yardımcı oldu. Almeida'nın kafa golü de çalışılmıştı belli ki. Ön direk korner çalışması yapmışlar zaten Toraman'ın kafası ordan golün geleceğini belli etti. Tayfurla devam inşallah.
 

keyloger

Rektör
Emektar
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
235
Puanları
63
yensinler artık, bu takıma galibiyetler yakışıyor... :)
 

Son mesajlar

Üst