Beşiktaş 1-2 Trabzonspor - Video, Maçın Özeti, Golleri | 22 Ağustos 2015 Cumartesi

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
Beşiktaş 1-2 Trabzonspor | Spor Toto Süper Lig 2. Hafta

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

CNCn6_RGWc_AAg82_E.png


Geçtiğimiz haftanın flaş takımı Beşiktaş, son yarım saatini 10 kişi oynadığı maçta Trabzonspor'a boyun eğdi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş sahasında Trabzonspor 'a 2-1 mağlup oldu.

Mücadelenin ilk devresinde Beşiktaş topa daha fazla sahip olan taraftı ancak iki takım da gol pozisyonları üretmekte oldukça zorlandı. Orta alanda top çeviren ev sahibi ekip, Trabzonspor savunmasını aşmakta zorlandı. Bordo mavili ekip ise orta alanda kazandığı toplarla hızlı hücum düşünse de tehlike yaratmaktan uzaktı.

TANSİYON ARTTI

İlk 10 dakikalık bölümde Beşiktaş oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan taraf oldu. Bu bölümün ardından Trabzonspor oyunda dengeyi kurdu.

Özellikle 20. dakikada sonra oyunda sertlik oldukça arttı. Üst üste faullerin geldiği bu dakikalarda hakem Ali Palabıyık da sarı kartına başvurmak zorunda kaldı.

AKILLARDA İKİ POZİSYON KALDI

Pozisyon açısından kısır geçen ilk yarıda iki takım adına akıllarda kalan iki pozisyon vardı.

19. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Olcay, kaleyi karşısına aldı ve sert bir şut çıkarttı. Kaleci Onur uçarak topu kornere çelmeyi başardı.

Trabzonspor ise 32. dakikada Beşiktaş'ı eksik yakaladı. Hızlı gelişen atakta Yusuf'un sağ çaprazdan şutunda top Ersan'dan sekip kornere çıktı.

İlk yarıda iki takım da skoru değiştirmeyi başaramayınca, takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başlayan taraf oldu. Tempoyu arttıran siyah beyazlı ekip, ilk dakikalarda rakip kalede pozisyonlar yakaladı.

Özellikle 49. dakikada ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Sol kanatta savunmadan topu kapan Cenk, bomboş pozisyondaki Gökhan Töre'yi gördü. Gökhan boş kaleye şutu çekmek yerine topu kontrol etmeyi tercih etti. Kontrolü iyi olmayınca, savunma şut açısını kapattı. Pozisyonun devamında Töre'nin şutunu Onur kornere çeldi.

gokhantore950_0RUU0.jpg



GOL SESİ TRABZONSPOR'DAN GELDİ

Beşiktaş'ın yüklendiği dakikalarda gol sesi Trabzonspor'dan geldi. 53. dakikada orta alanda kazanılan topla hızlı hücuma kalkan bordo mavili ekipte Mbia'nın sağ çaprazdan havalandırdığı topu Ndoye kafayla indirdi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yusuf, önüne düşen topa yerden düzgün bir vuruş yaptı ve Trabzonspor öne geçti:0-1.

BEŞİKTAŞ'IN CEVABI GECİKMEDİ

Bu golün şokunu çabuk atlatan Beşiktaş, rakip kalede yeniden baskı kurdu. 57. dakikada sağ kanatta topla buluşan Quaresma, orta şut karşımı bir vuruş yaptı. Doğrudan kaleye yönelen top direğe çarparak ağlarla buluştu:1-1.

QUARESMA ATILDI

Beraberlik golünün ardından rakip kalede baskısını arttıran Beşiktaş, 61. dakikada bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Quaresma, hakemin düdüğünü beklemesini söylemesine rağmen düdükten önce ortasını açtı. Bunun üzerine hakem Quaresma'ya sarı kart gösterdi. İlk yarıdan da bir sarı kartı olan Portekizli oyuncu böylece takım arkadaşlarını yalnız bırakmış oldu.

Bu dakikanın ardından iki takım da orta sahaları hızlı geçmeye başladı. Özellikle Beşiktaş orta sahası rakibi durdurmakta zorlanınca, Trabzonspor rakip kalede pozisyonlar üretmeye başladı.

MAÇIN SKORUNU ERKAN'IN FÜZESİ BELİRLEDİ

Dakikalar 85'i gösterdiğinde Trabzonspor'u bir kez daha öne geçiren gol geldi. Ceza alanına gönderilen topu savunma kafayla uzaklaştırdı. Erkan ceza sahası dışında önüne düşen topu düzeltti ve çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi:1-2.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Trabzonspor, zorlu Beşiktaş deplasmanından 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 6'ya yükseltirken, Beşiktaş 3 puanda kaldı.

Goal.com
 

/xo/

Dekan
Katılım
3 Haziran 2013
Mesajlar
6,131
Reaksiyon puanı
226
Puanları
243
Boşboş pozisyonu ters ayağı yüzünden kaçırmasıyla, Erkan'a kafa topu indirmesiyle çok güzel bir performans sergiledi Gökhan Töre tebrik ettim. Quaresma'ya da bir şey diyesim yok artık. Sen örnek olacak yerde düğüdü bile beklemiyorsan artık.... Hak etmedik maçı sevindim Trabzon adına. Ayrıca Oğuzhan'ın pozisyonunda hakemin sarı verecek yere verdiği saçma karara çıldırdım.
 

semih61

Profesör
Katılım
26 Ekim 2011
Mesajlar
1,456
Reaksiyon puanı
43
Puanları
228
maçı şota kazandı desem yanlış olmaz.bjk nin güçlü hücümcularını net bir şekilde durdurmayı başardı.
 
Üst