Beren Saat: Tutti Frutti ile büyüdük de sapık mı olduk

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Başarılı oyuncu Beren Saat, samimi açıklamalarda bulundu.

beren_saat_tutti_frutti_ile_buyuduk_de_sapik_mi_olduk_2721.jpg

Son filmi 'Benim Dünyam' ile yine çok konuşulan Beren Saat oynadığı rolden, dekolte krizine kadar bir çok konuda Hürriyet gazetesinden Hakan Gence özel açıklamalar da bulundu. Sansürlere karşı olduğunu söyleyen güzel oyuncu, "Biz çocukken ekranda 'Tutti Frutti' vardı. Sağ tarafa bir nokta gelir ve erotik yayın başlardı. Ve hiçbirimiz sapık olmadık." diyor.

İşte o röportajdan satır başları...

Aşk-ı Memnu', 'Fatmagül'ün Suçu Ne?', 'İntikam' ve son olarak 'Benim Dünyam'... Hepsi uyarlama işler. Ne çektim bu uyarlamalardan diyor musunuz?

- Hayır. Sanırım biz bu işe yeni yeni alışıyoruz. Eskiden de bir sürü hikâyeyi, romandan ya da filmden uyarlıyormuşuz ama haklarını ödemiyormuşuz. Oysa artık haklarını satın alıyoruz. Yine de "çalıntı ya da aynısını yapmışlar" tantanaları çıkıyor. Filmde canlandırdığınız Ela doğuştan kör ve sağır. Bu sebepten konuşamıyor da.

Onun hissettiklerini anlayabilmek için nasıl bir çalışma yaptınız?
- Çekimler başlamadan nasıl olabileceğini hayal bile edemiyordum. Gerçeğioynarken idrak etmeye başladım. Mesela metinde; "Senfonisini yöneten bir orkestra şefi gibi" diye bir cümle vardı. Yardım aldığım İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi 'senfoni' diye bir kelimelerinin olmadığını söyledi. Çünkü onlar için müzik yoktu. Müziği duyabilmenin bana nasıl duygu değişimleri yaşattığını ve müzik dolu anıları düşündüm ve sustum.

"İŞİTME ENGELLİLER FEDERASYONU'NDAN YARDIM ALDIM"

Hiç konuşmadan izleyiciye duygu aktarmak zor muydu?
- Filmde entresan şekilde kendini ifade etmenin tek yolunun konuşmak olmadığını anlıyorsun. Kendini son derece kuvvetle ifade edebileceğin mimiklerin ve ellerin olduğunu keşfediyorsun. İşin en zor yanı duyan biri olarak duymayan birinin seslerini taklit etmekti. O konuda Ercüment Tanrıverdi'nin yardımını aldım. Helen Keller'ın hikâyesi olduğu için çok fazla hedeften şaşmadım, bol bol videolarını izledim.

O videolardan çıkardığınız hayat dersleri oldu mu?
- Kendi başarısını ve engellere karşı nasıl durduğunu anlattığı çok etkileyici bir konuşması var. Bizim hayatın içinde zafer diye addettiğimiz bir sürü şeye göre, onun hayatında aslında çok daha büyük bir zafer olduğunu görüyorsun.

İNATLA YOLUNA DEVAM EDEN BİRİYİM

Sağır ve dilsiz alfabesini gerçekten öğrendiniz mi?
- Sahnelerdeki diyaloglar üzerinden bir sürü kelime öğrendim.

Her dilin bir ruhu vardır. Peki işaret dilinin ruhu neydi?
- Anlatım çok net, bedeniniz üzerinden hissettiğiniz her şeyi dümdüz anlatmak üzerine bir dil. İma yok, laf sokma yok... Çok dürüst.

beren_8349.jpg

"TUTTİ FRUTTİ İLE BÜYÜDÜK DE SAPIK MI OLDUK"

Ekrandaki sansür, otosansür sizi ürkütüyor mu?
- Arada sıkışıp kalmış bir nesiliz. Biz çocukken ekranda 'Tutti Frutti' vardı. Sağ tarafa bir nokta gelir ve erotik yayın başlardı. Ve hiçbirimiz sapık olmadık. Haber öncesi kuklalarla siyasilerin eleştirileri yapılırdı. Bugün geldiğimiz noktada karikatür dergileriyle uğraşmak, televizyonda elimize şarap kadehi alamamak gibi şeyler bizim jenerasyonu sıkıştırıyor.

"BENİ İLK ÖNCE BABAM SARHOŞ ETTİ"

"Ne umduk ne bulduk!" mu diyorsunuz?
- Çocukken daha farklı bir ülkede yaşayacağımızı düşünüyorduk. Şimdi ekranda aile yapısı diye bir şey tutturuldu. Oysa ben ergenliğimin başladığı yıllarda ilk içkiyi ailemle içtim. Abim ve beni, neyin ne olduğunu anlamamız için ilk önce babamız sarhoş etti. Hiç sokaklarda sarhoş süründüğümü bilmem. Ya da ekranda bir sevişme, öpüşme sahnesi varsa annemle babam panikle kanalı değiştirmezdi. Bana hiçbir zaman "Seni leylekler getirdi" demediler. Bu konuda gerçekçiydik. Neyin ne olduğunu çocukluktan beri biliyorduk.

Kaynak

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Beren Saat'in kişiliği bilirim. Manşeti okudum ve bu ne saçmalık dedim, şoke oldum! Sonra başladım röportajı okumaya... Bir de ne göreyim, bu benim bildiğim, bizler gibi yetişmiş iyi aile kızı... En Son Haber diye bir siteden aldığını gördüm ki habercilik anlayışları içler acısı... Farketmez bizim vatandaşımız da tepedeki yazıyı okuyup "Aha Beren Saat kaşarmış! Ensest de yapmış! Belliydi Behlül'e şey yaparken" desin...

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aşk-ı Memnu da Adnan'ın ve Behlulun altına yatanda bendım zaten , sapıkmı olduk diyo.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Sanki iyi birşeymiş gibi ilk içkiyi ailemle içtim diyor kendi gibi nesiller yetişmemesi için uygulanıyor o sansürler çocuklar ekranda ne gördüyse o yerleşiyor bilinç altına rtük tabiki tedbirini alacak sansür yapacak

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Tebrik ederim senide babanı da çok güzel bir şey yapmışsınız

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Doğrusu yanlişı hayat onun hayatı aslında, diyelimki bu kadın çektiği dizilerdeki sevişme sahneleriyle tepki çekiyor ve sapıkça bulunuyor.

Burda adama sorarlar o diziler sapıkçaydıda neden izlenme rekorları kırdı?

Demekki dizideki oyunculukları gerçekmiş gibi değerlendiren ama izlemektende geri kalmayan milyonlarca izleyicide sapık bu durumda.

Sapıkça veya sevişme sahneleri aykırı veya fazla müstehcen, e o zaman her hafta neden bu dizilere rekor kırdırıldı?

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Babası illa ki iceceklerini biliyorsa dışarda sarhoş olup başına binbir türlü tehlike gelmesinden se evde neyin ne olduğunu anlasın dışarda da kendini korusun diye içki icirmis olabilir yani

Sarhoş olunca illa bir sey yapmaları gerek mi?

Ayrıca rolleri ile ilgili yorum yapmışsınız o da senaryo neyse onu yapıyo

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
- Çocukken daha farklı bir ülkede yaşayacağımızı düşünüyorduk. Şimdi ekranda aile yapısı diye bir şey tutturuldu. Oysa ben ergenliğimin başladığı yıllarda ilk içkiyi ailemle içtim. Abim ve beni, neyin ne olduğunu anlamamız için ilk önce babamız sarhoş etti. Hiç sokaklarda sarhoş süründüğümü bilmem. Ya da ekranda bir sevişme, öpüşme sahnesi varsa annemle babam panikle kanalı değiştirmezdi. Bana hiçbir zaman "Seni leylekler getirdi" demediler. Bu konuda gerçekçiydik. Neyin ne olduğunu çocukluktan beri biliyorduk.
ilk içkiyi ailesiyle içmiş :P süper. aman çok modern, ilerici insanlarmış.
bir de kibar kibar yaptıkları çok iyi bir işmiş gibi anlatıyor...

bir çok insan dfa bu samimiyete aldanıp: "yahu bu beren saat(yada bir başkası) ne kadar iyi insanmış..." diyor. :P

**röportajda sağır ve dilsiz bir oyuncudan da bahsedilmiş. ama nedense bir çok kişi beren saatin cinsellik ve bununla ilgili söylediği şeyler hakkında yorum yapmış.

**sonuç olarak bence yapılan yorumlar yanlış olduğu gibi beren saatin "ben ilk içkiyi babamla içtim; ama sokaklarda sürünmedim" demesi de yanlış. içki sonuçta "dini hükmünün dışında" sağlığa zararlı. bunu savunmak aptallık olur.
zaten dini hükmünü önemsiyor olsa bu tarz cümleler kurmaz.

**biz onun hayatını eleştiremeyiz bence böyle bir mantık çok yanlış.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Tutti furitti ne kız bizim zamanımız da yoktu öyle şeyler biz şirin babayla büyüdük..:D

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ben 1.sınıfta yeşilay haftası için içkili sigaralı resim çizmiştim babamdan dayak yedim bunlar ailecek alem yapıyorlarmış ne diyelim haliniz ortada