Evet değerli sdn üyeleri hemen hemen bir çoğumuz petrol ürünleriyle çalışan araçlara sahibiz ve ihtiyaç halinde petrol ofislerinden araçlarımız için gerekli olan ham maddeyi temin ediyoruz peki hiç dikkat ettiniz mi? belirli para karşılığı almış olduğunuz petrol ürünü ile paranızın ürünün birim fiyatıyla aynı tutar olup olmadığını !!!? Gelelim şimdi olaya geçenler A harfi ile başlayan T harfi ile bilen bir petrol firmasından LPG aldık. o zaman için lt fiyatı 1.83 ytl idi bizde 20 ytllik işimizi görür dedik ve pompacı arkadaş depoyu doldurmaya başladı buraya kadar her şey normal fakat pompa cihazında 20 ytl karşılığında 8.4... küsür lt gaz aldığımızı belirten bir bilgilendirme ekranı vardı kendi kendime alla alla 20yi 1.83 e bölünce 8.4 gibi bir rakamın çıkmaması gerektiği düşünmeye başladım ve hesap makinası ile 20/1.83=10.92... çıktı inanamadım bir daha hesapladım çıkan sonuç aynı pompacıya gittim ve teyit ettirmek amacıyla kaç lt gaz aldık 20 ytl karşılığı dedim 8 buçuk civarı dedi al eline hesap makinasını ve bana 20 ytl karşılığında almamız gereken gaz miktarını yazarmısın dedim. çıkan sonuç karşısında adam da şok oldu. düşünsenize yapılan 20 ytllik satıştan normal şartlarda ettikleri kar yetmiyormuş gibi birde 2.5 lt ye yakın eksik akaryakıt alıyorsunuz ve bununla birlikte zaten uçmuş olan petrol fiyatlarının üzerine böyle bir kazık yiyorsunuz ve karlarını daha da arttırıyorlar.
elimde makbuzda var fotosunuda çektim (data kablomu bulursam sizlerlede paylaşıcam) yarın şikayet edeceğim kısacası akaryakıt alırken verdiğiniz ğara karşılığı aldığın orana dikkat edin zira daha yüksek meblalarda boşu boşuna firmaya para ödemek durumunda kalırsınız. :icon_-1: