Benim Numaram başkası tarafından kullanılıyor

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Merhaba arkadaşlar.benim kullandığım numaramı şuan başkası tarafından kullanıyor.benim sim kart iptal olmuş.numaramı aradığında karşımdaki şahıs adını hatırlamadığı telekom bayiisinden aldığını söylüyor.telekom müşteri hizmetlerine irtibata geçtiğimde numarayı kilitleyebileceklerini yeni sim kartı 8 tl ücret karşılığında satın alabıleceğimi,başka birşey yapamayacaklarını söylediler.daha önce aynı durum hattım vodafone da iken olmuştu.iptal ettirip 8 tl ücret karşılığında yeni sım kart almıştım.sürekli sim kart ücreti ödemek istemiyorum.bu konu hakkında nereye şıkayette bulunmam gerekiyor?

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Merhaba arkadaşlar.benim kullandığım numaramı şuan başkası tarafından kullanıyor.benim sim kart iptal olmuş.numaramı aradığında karşımdaki şahıs adını hatırlamadığı telekom bayiisinden aldığını söylüyor.telekom müşteri hizmetlerine irtibata geçtiğimde numarayı kilitleyebileceklerini yeni sim kartı 8 tl ücret karşılığında satın alabıleceğimi,başka birşey yapamayacaklarını söylediler.daha önce aynı durum hattım vodafone da iken olmuştu.iptal ettirip 8 tl ücret karşılığında yeni sım kart almıştım.sürekli sim kart ücreti ödemek istemiyorum.bu konu hakkında nereye şıkayette bulunmam gerekiyor?
Btk'ya şikayet et. Veya git hakkını ara.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Btk'ya şikayet et. Veya git hakkını ara.
btk ya şikayet edecem de daha önce kullandığım mail adresimi unuttum yeni şifre alamıyorum
böyle birşey nasıl oluyor anlamadım.e-devletten kontrol ediyorum numara benim üzerime. gözüküyor.vodaofone da iken yine aynısı olmuştu.ozman sim kartımı kaybettiğimden başkasının elıne geçtiğini düşünmüştüm.yani güvenlik kilidi yoktu. acaba yine numarayı satın alan aynı kişi mi?şimdi bu şahıs telefonla suç işlerse daha önce de bana başkasının adına kayıtlı hat vermişlerdi.bu arada bu numaramı pek kullanmıyorum.şimdi bu şahıs telefon ile suç işlerse benim üzerime mı kalacak.bu endişem var.ama en yarın gidip sım karta ücret ödememek için başka operatöre taşımayı düşünüyorum.
savcılığa mı şikayet etmem gerekiyor?

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
btk ya şikayet edecem de daha önce kullandığım mail adresimi unuttum yeni şifre alamıyorum
böyle birşey nasıl oluyor anlamadım.e-devletten kontrol ediyorum numara benim üzerime. gözüküyor.vodaofone da iken yine aynısı olmuştu.ozman sim kartımı kaybettiğimden başkasının elıne geçtiğini düşünmüştüm.yani güvenlik kilidi yoktu. acaba yine numarayı satın alan aynı kişi mi?şimdi bu şahıs telefonla suç işlerse daha önce de bana başkasının adına kayıtlı hat vermişlerdi.bu arada bu numaramı pek kullanmıyorum.şimdi bu şahıs telefon ile suç işlerse benim üzerime mı kalacak.bu endişem var.ama en yarın gidip sım karta ücret ödememek için başka operatöre taşımayı düşünüyorum.
savcılığa mı şikayet etmem gerekiyor?
İstersen et ama fazla uğraşırsın. Bu yüzden Turkcell 4ever;)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Senin adına ise operatör taşıma işlemi yap :D

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Hattına üç ayda bir kontör yükleseydin, iptal olmazdı.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hattın iptal olduğunda, numaran sisteme düşer ve denk gelen birisine yeniden satılır. Zaten sen kullanırken başkasına satamazlar.. O yüzden, geri almak istiyorsan ücretini de ödemelisin.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Senin adına ise operatör taşıma işlemi yap :D
bunu yapacağım da benim terdirgin olduğum bu 10 eylül tarihinde yeni hat almış yada numara taşımış.benim numaramı kullanıyor.telefon ile suç işleyip üzerime kalmasından korkuyorum
bu durumu da numaramı kullanmak istediğimde farkettim.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Hattına üç ayda bir kontör yükleseydin, iptal olmazdı.
numaram iptal olmadı.sadece aynı numarayı başkası kullanıyor.ben istersem onun kullandığı sim kartı iptal ettırebılırım.yani iptal olsa daha kullanılmazdı

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Hattın iptal olduğunda, numaran sisteme düşer ve denk gelen birisine yeniden satılır. Zaten sen kullanırken başkasına satamazlar.. O yüzden, geri almak istiyorsan ücretini de ödemelisin.
daha önce tl yüklemedim diye iptal olan numaram vardı.arıyorum böyle bir numara yok diyor.bu da iptal olsa bu şekilde olması gerekmez mi?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
hattımın iptal olup olmadığını yani tam bilmiyorum.ama numara e-devlet üzerinden benim üzerime kayıtlı gözüküyor.aynı anda başkasının üzerine nasıl kayıtlı gözüküyor?ayrıca müşteri hızmetleri de güvenlık bılgılerımı işlem yaparken doğruladı.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
hattımın iptal olup olmadığını yani tam bilmiyorum.ama numara e-devlet üzerinden benim üzerime kayıtlı gözüküyor.aynı anda başkasının üzerine nasıl kayıtlı gözüküyor?ayrıca müşteri hızmetleri de güvenlık bılgılerımı işlem yaparken doğruladı.
Telefoncularda her türlü dolap var.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
e-devlete numaranı kim girmiş? Tabii'ki sen girmişsin. Yine sen değiştirebilirsin. Devlet sana numara veya adres zimmetlemiş değilki. Oraya o bilgileri, e-devlete kayıt olurken kendin girmişsin.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
e-devlete numaranı kim girmiş? Tabii'ki sen girmişsin. Yine sen değiştirebilirsin. Devlet sana numara veya adres zimmetlemiş değilki. Oraya o bilgileri, e-devlete kayıt olurken kendin girmişsin.
yok ben böyle bir bilgi girmedim.öyle herkes e-devlette kafasına göre bilgi girebiliyor mu

Arkadaşlar bugün ücret ödemeden yeni bir sim kart aldım.içersinde 5 tl falan var konuşma dakikası vardı.bayyiden sonra karakola gittim orası beni tüketici halem heyetine gönderdi.Tüketici hakem heyetı de tib'e şikayet etmemi yada savcılığıa gitmemi söyledi

Şimdi benim merak ettiğim devamlı kullanmadığım bu numara benim haberim olmadan iptal olup sonra başkasına mı verdilera.ama sahibi 10 eylül tarihinde taşıma yapmış.yani yeni numara almamışyada bayii numaraya mı yanlış yazdı yada benım kımlık bilgilerimi kullanarak başkasına mı verdi.yarın savcılığa gitmeyı düşünuyorum.yani numara ıptal olunca başkasına verebılıyorlar mı?ya bu numara suç işlemişse ne olcak.sonra bu numarayı geri aramazlar mı

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Arkadşalar bugün adliyede cumhuriyet savcılığına gittim de dilekçe yazmam gerekiyormuş.sizce şikayette bulunmalımıyım.?ave amüşteri hizmetleri bulunmam gerktyiğini yoksa suç işlemiş olacağımı falan söylediherhangi bir sıkıntı yaşrmıyım.daha önce hiç suç duyurusunda falan bulunmadım.yani adliyelık işim olmadı

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadşalar bugün adliyede cumhuriyet savcılığına gittim de dilekçe yazmam gerekiyormuş.sizce şikayette bulunmalımıyım.?ave amüşteri hizmetleri bulunmam gerktyiğini yoksa suç işlemiş olacağımı falan söylediherhangi bir sıkıntı yaşrmıyım.daha önce hiç suç duyurusunda falan bulunmadım.yani adliyelık işim olmadı
Bulunmalısın..

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Hattını 9 aydan uzun süre kullanmamışsan ve kontör de yüklenmemişse, Hat devir edilebilir. (Turkcell'e göre) Böyle bir şey sözleşmende yazıyorsa, Mahkeme masrafların olur, onun ötesinde suçlu muçlu olamazsın. E-devlet şifren varsa, kişisel bilgilerini güncelleyebilmelisin. E-devlet şifresini Postane'den satın alıyorsun ( ve istersen şifreyi değiştiriyorsun. ) Türkiyed Mahkemeler uzun sürer, çünkü Avukatlar Mahkemeye uğramazlar ve yazılı bir beyan gönderirler ve Mahkeme bir sonraki duruşmaya ertelenir. Senin Avukatın yoksa bile, diğer tarafın bir Avukatı olacaktır. Avukatlar duruşma başı ücret altıklarından, yağlı bir müşteri bulduklarında, Mahkemeyi asla biitirtmezler. Senin dilekçende bir suç duyurusunda değil, bir iade talebinde bulunman belki daha doğru olur. Mahkeme önlerinde para karşılığı dşlekçe yazan eski (emekli) Avukat veya savcılar, veya Mubaşirler olur, onlar sana dilekçenin içeriği konusunda yardımcı olurlar. Bir de Avukat tutarsan, her şeyi senin için haleder. Ama bir sim kart için baya tuzluya patlar. Mahkemelerimiz genelde hak bulmaz, arabuluculuk yaparlar. Sonuç, yeni bir sim kart almanı önereceklerdir. Belkide ücretsiz olmasını hükm ederler. Mahkeme bir kaç sene sürerse, 3-4 bin lira masrafın olur. (Avukat tutmazsan, 500-600 lira ile yırtarsın)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Hattını 9 aydan uzun süre kullanmamışsan ve kontör de yüklenmemişse, Hat devir edilebilir. (Turkcell'e göre) Böyle bir şey sözleşmende yazıyorsa, Mahkeme masrafların olur, onun ötesinde suçlu muçlu olamazsın. E-devlet şifren varsa, kişisel bilgilerini güncelleyebilmelisin. E-devlet şifresini Postane'den satın alıyorsun ( ve istersen şifreyi değiştiriyorsun. ) Türkiyed Mahkemeler uzun sürer, çünkü Avukatlar Mahkemeye uğramazlar ve yazılı bir beyan gönderirler ve Mahkeme bir sonraki duruşmaya ertelenir. Senin Avukatın yoksa bile, diğer tarafın bir Avukatı olacaktır. Avukatlar duruşma başı ücret altıklarından, yağlı bir müşteri bulduklarında, Mahkemeyi asla biitirtmezler. Senin dilekçende bir suç duyurusunda değil, bir iade talebinde bulunman belki daha doğru olur. Mahkeme önlerinde para karşılığı dşlekçe yazan eski (emekli) Avukat veya savcılar, veya Mubaşirler olur, onlar sana dilekçenin içeriği konusunda yardımcı olurlar. Bir de Avukat tutarsan, her şeyi senin için haleder. Ama bir sim kart için baya tuzluya patlar. Mahkemelerimiz genelde hak bulmaz, arabuluculuk yaparlar. Sonuç, yeni bir sim kart almanı önereceklerdir. Belkide ücretsiz olmasını hükm ederler. Mahkeme bir kaç sene sürerse, 3-4 bin lira masrafın olur. (Avukat tutmazsan, 500-600 lira ile yırtarsın)

hattıma uzun süredir tl yüklemiyorum.sadece kapanmaması için belli dönemlerde numara taşıma yapıyorum.sözleşmede böyle bir madde varmı yokmu onuda bilmiyorum.ama benim haberim ,bilgim olmadan böyle bir devir nasıl yapabilirler.daha kullanmadığım numaralar hep iptal olmuş.arama yaptığımda kayıtlı böyle numara yok mesajı çıkmaktadır.şuan benim için bir sıkıntı yok.karşı taraf itiraz edip mahkemeye başvurmuş mu onu bilmiyorum.avea müşteri hizmetlerınde de güvenlık bilgilerimin değiştiğini öğrendim.yani verdiğim bilgiler doğru değilmiş.e-devlet mobil hatta sorgulama yaptığımda numara benım adıma gözüküyor.altında :

"Bilginiz dışında açıldığını düşündüğünüz bir hat görüntülüyor iseniz ilgili hattın servis sağlayıcısı/işletmecisi ile iletişime geçebilir veya adli mercilere başvuru yapabilirsiniz"

şeklinde mesaj çıkıyor.yani kendim güncelleyemiyorum.ben burada yazılana istinaden hattımın bana ait olduğunu düşünüyorum.hem başkasına devir işlemi yapılmış olsa bile telekom bayiisi diğer sim kartı iptal ettirip ve kimlik fotokopimi alıp neden bana yeni sim kart versin öyle değil mi?yani hat başkasının üzerineyse bu sistemlerınde gözükmesi lazım.yani gidip bayiiden herhangi bir numara söyleyıp ben sım kartımı kaybettım dıyerek yeni bir sım kart alınabiliyor mu?gerçi kimlik fotokopıde istedıler.belkide sistemde kayıtlı ısım bılgılerı gözukmuyordur.bazen gözükmediklerini söyledıler.benim asıl kuşkulandığım hat benım uzerıme ise kullanan kişi suç işlerse olay benım başıma patlar endişesi taşıyorum.yoksa karşı taraf şikayetçı olmadıkça benim için sorun yok.sadece tek endişem bu.ama karşı taraf benım gıdıp bayııye gidip benım gibi şuan kullandığım sım kartı bloke ettırmedi.yada bunu yapmaya imkanı yoktur.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Mobil e-devlet 'ten işlemlere ne kadar izin veriliyor, bilmiyorum. Bilgisayardan giriş yapıp, numaanızı değiştirmeyi deneyin. Bu tür Mobil uygulamalar genelde güvenlik nedeniyle kısıtlanmış uygulamalardır.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Mobil e-devlet 'ten işlemlere ne kadar izin veriliyor, bilmiyorum. Bilgisayardan giriş yapıp, numaanızı değiştirmeyi deneyin. Bu tür Mobil uygulamalar genelde güvenlik nedeniyle kısıtlanmış uygulamalardır.
mobil uygulamadan giriş yapmadım.normal bilgisiyardan giriş yaptım.mobil hat sorgulama kısmına girdiğimde adıma kayıtlı numaralar ve hangi operatöre ait olduğu bilgiler çıkıyor.ve altta yukarıda bahsettiğim bilgiler görüntülenıyor.mesela daha önce iptal olunan numaram adıma kayıtlı gözükmüyor.silinmiş

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
mobil uygulamadan giriş yapmadım.normal bilgisiyardan giriş yaptım.mobil hat sorgulama kısmına girdiğimde adıma kayıtlı numaralar ve hangi operatöre ait olduğu bilgiler çıkıyor.ve altta yukarıda bahsettiğim bilgiler görüntülenıyor.mesela daha önce iptal olunan numaram adıma kayıtlı gözükmüyor.silinmiş
Öyleyse sorun kalmadı. Dava ile, dilekçe ile uğraşmanıza gerek yok.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
e-devlet'te "kişisel bilgilerimi düzenle" şeklinde bir seçenek yokmu? Adres değişikliği, yeni telefon hattı, evlenenler, boşananlar, soy adı değişenler, bunlar nasıl düzeltiliyorlar?