Benim gibi düşünen ??:)

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
]Bazen tüm insanları yok sanıyorum sadece ben düşünüyorum onlar düşünmüyorlar bi nevi gibime geliyor :turned:Bir de şey var Aynaya uzun süre bakınca Kendimdeki mucizeyi yaratılıştaki İnceliği görüyorum bi an beyin restart atıyor kendine 2 sn düşünemiyorum. :yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş pskilog barış gürkan senin sorununa çözüm olur bence Bende gidiyorum iyi bir doktordur google dan bulabiirsin numarasını buraya yazmak istemedim

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
o yaşta olur öyle şeyler çok kafaya takma zamanla geçer ;)
Bkz: egosantrik düşünce

S

SDN Okuru

SDN Okuru
egosantrik düşünce diyen arkadaş çok ince çakmışın helal

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bunun bir tık ötesi ergen benmerkezciliğidir.

Ergen BenmerkezciliğiBenmerkezcilik bilişsel gelişimin her devresinde farklılık gösterir. Ergendeki bedensel ve cinsel değişimler sonucu çevrelerindeki insanların kendi davranışları ile görünümleriyle kendileri kadar saplantıları ile ilgilendiklerini ve her zaman ilgi odağı olduklarını kabul etmeye başlarlar. Ergenler gittikçe kendi yarattıklar bir hayali seyirci kitlesiyle çevrilirler. Bu düşünceye inandıkları için benlik bilinci artar ve kendilerine hayran olma ile kendilerini eleştirme arasında gidip gelirler. Bu tutum ergenleri kendi kendilerine yarattıkları başkalarından önemli oldukları düşüncesiyle (hayali seyirci) özel veya biricik olduklarını hissetmeye götürür. Duyguların çok özel ve ölümsüzlüğüne inançları vardır. Kimsenin kendisi kadar acı çekemeyeceğini ve bu kadar mükemmel duygular yaşamayacağına inanır. Sonunda ergenler gerçekte herkesten farklı olmadıklarını ve insanların kendilerini seyretmek için var olmadığını fark etmeye başlarlar. Benmerkezcilik yerini doğruları ve yanlışları dengeleyen daha gerçekçi bir benlik kavramına bırakır.

ERGEN BENMERKEZCİLİĞİ

Bu dönemde işlem öncesi dönemde görülen çocuk benmerkezciliğinin farklı bir yapıya bürünerek ergen benmerkezciliği şeklinde ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu dönemi yaşayan bireyler dünyanın kendi etraflarında dönmediğini, dünyada başka bireylerin de olduğunu bilirler, ancak sosyal çevrelerindeki bireylerin kendileriyle son derece ilgili olduklarını, devamlı olarak kendilerini izlediklerini düşünürler. Bu nedenle zamanlarının çoğunu ayna karşısında geçirirler.
http://www.iolpmezunu.com/f22/ergen-benmerkezciligi-27183/

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yaşın nedeni ile olabilir, zmamnla geçer..

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
]Bazen tüm insanları yok sanıyorum sadece ben düşünüyorum onlar düşünmüyorlar bi nevi gibime geliyor :turned:Bir de şey var Aynaya uzun süre bakınca Kendimdeki mucizeyi yaratılıştaki İnceliği görüyorum bi an beyin restart atıyor kendine 2 sn düşünemiyorum. :yes:
ben uzun süre aynaya baktığımda kendimi tanıyamıyorum.ben buymuşum diyorum kendi kendime iyiki çok fazla aynayla işim olmuyor

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Ben buymuşum diyorum ben de
Abi ben anlatamadım sen anlattın bende olan da aynen o :)