Ben PC'yim ve Daha Ucuzum!

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Microsoft'un yeni reklam kampanyası, ABD pazarında Mac ve PC arasındaki çekişmeyi iyice körüklüyor. Microsoft'un yeni reklamlarındaki senaryo ne?

Microsoft, Apple'a zor günler yaşatmak için çalışmalarını sürdürüyor. En son reklam kampanyasında kendilerini piyasa araştırmacıları olarak tanıtan kişiler, kullanıcılara 700 ila 2000 dolar arası bir para vererek kendilerine bilgisayar almalarını istiyor. Hatta, paranın üzeri kendilerinde kalacak şekilde... Peki sonra ne mi oluyor?
bayanpara11238195222.jpg

17 İnçlik Dizütü ve 1000 Dolarlık Bütçe

En son yayınlanan reklamda, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir bayana 1000 dolar veriliyor. Bayanın hedefi kendisine 17 inç boyutunda genişçe bir ekrana sahip olan rahat klavyeli bir dizüstü bilgisayar almak istiyor. Önce bir Apple Shop'un yolunu tutan müşteri, bu bütçeye uyan tek bilgisayarın 999 dolarlık 13 inçlik yeni MacBook olduğunu görüyor.
bayanpara01238195212.jpg
Apple'da aradığını bulamayan müşteri Best Buy'a doğru ilerliyor. Aradığı bilgisayarı en sonunda buluyor ve 699 dolara 17 inç ekrana ve geniş bir klavyeye sahip bir HP Pavilion modelini beğeniyor. Üzerine bir de yazıcı alan bayan bütçeden artırdığı 100 dolarlık nakit parayı da cebe atıyor.
Verilen Mesaj Nedir?

Microsoft'un "Ben bir PC'yim" reklamlarının devamı olan bu tür çalışmalar şu etapta tek bir mesaja odaklanmış durumda. "Ben bir PC'yim ve Mac'ten çok daha ucuzum".

:: Ülkemizde Mac daha mı pahalı?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ülkemizde çok daha pahalı maclar.Bu arada microsoftun adamlarını buraya da bekleriz :)

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tşler hocam bilgi için!..

Reaksiyon puanı
189
yurt dışında da pahalı. şöyle ki birebir aynı özellikte bir pc ile bir mac arasında dünyalar kadar fiyat farkı var. Apple ürünlerle birlikte marka da satıyo tek yaptığı bu...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Aynen bize de gelse bu abiler verseler bize ben onlara ezik bir pc alır gerisini cebe atarım :DKasayı ve içindekileri yenilemem lazım:D

astute

Asistan
Reaksiyon puanı
5
bize gelse bile elimize kaça geçer onu düşünün bakalım !

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Apple firmasını severimde microsoft bu reklamda haklı bence.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
apple kullanıyorum apple dan nefret ediyorum böyle bir ilişki bizimkisi macbook umu satıp bir dell dizüstü bilgisayar alacam vista ultimate i çakacam mutlu yarınlara doğru yolculuk yapacam

Reaksiyon puanı
189
apple kullanıyorum apple dan nefret ediyorum böyle bir ilişki bizimkisi macbook umu satıp bir dell dizüstü bilgisayar alacam vista ultimate i çakacam mutlu yarınlara doğru yolculuk yapacam
işte doğru yolu bulan bir insan. tebrikler...

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5

benim arkadaşımın macbooku da şu anda yatıyor, satamadıda garip.. boşa giden para.. apple nın marka sattığı tamamen doğru. yani kim bir makinaya 2000 doalr versin ki.. bide niye versin daha performanslısını daha ucuza alabilecekken. aynı işlemci aynı diğer malzemeler diğerindede var..

Reaksiyon puanı
189
benim arkadaşımın macbooku da şu anda yatıyor, satamadıda garip.. boşa giden para.. apple nın marka sattığı tamamen doğru. yani kim bir makinaya 2000 doalr versin ki.. bide niye versin daha performanslısını daha ucuza alabilecekken. aynı işlemci aynı diğer malzemeler diğerindede var..
ayrıca normal pc ye mac os kurulabiliyorken ve %100 performanslı çalışırken daha çok para harcamaya gerek yok. haa para b..k dur batıyodur ayrı :D :D