Ben de Bilgisayar Topluyorum... :)

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. VS ve SQL Server ile kodlama yapıyorum. En Fazla 1500 lira bütçem var ve güçlü bileşenlere sahip bir bilgisayar toplamak istiyorum.

Kullandığım programlar:

Yazılım Kısmısı:
- Visual Studio 2008 (Çok Sık)
- Sql Server 2005 (Çok Sık)
- MySQL
- Netbeans 6.5 (Haftada 1-2 gün)
- Eclipse(Haftada 1-2 gün)
- Aptana Studio

/* Evet, IDElerin sayısı fazla ama mecburen :( */

Burası işin tasarım kısmı
- Dreamweaver CS4
(Çok Sık)
- Fireworks CS3 (Çok Sık)
- Photoshop CS2(Bazen)
- CorelDraw X4
(Bazen)

bunların dışında sistemi zorlayacak pek bi yazılım yok. Oyunla da işim yok. Sadece bazen film izlerim, çalışırken arada müzik dinlerim :)

Benim almayı düşündüğüm sistem:

- AMD Phenom X4 İşlemci 3.0 Ghz (Evet illa AMD, illa 4 çekirdekli olacak, Hızı da olsun dimi :)
- 4 GB RAM
- 320 GB HD (Fazlasına lüzum yok. Ne o öyle? TBlar havada uçuşuyor :D)
- 512 MB Ekran Kartı
- 19" WideScreen LCD Ekran
- İyi çalışan bir soğutma sistemi

bu çerçevede bir sistem arıyorum ama tavsiyelerinizi bekliyorum.....

steinmetz

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Sistem kesinlikle mükemmel, iyi bir anakartla bu sistemden çok iyi verim alınabilir.(Ben amd turionx2,2gb ram ile çok rahat sql server 2005,vs2008,netbeans ve dw cs3 kullanabiliyorum.)

Cursed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
monitörü neden widescreen tercih ettin? genelde benim bildiğim geniş ekranı tercih ediyor programcıların çoğu ve kendim :)

muharrem poyraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasim sen isini biliyorsun her seyi gayet iyi aciklamis ve cok iyi bir sistem toplamisin,bu yazilarin üstüne söylenecek bir sey yok sana iyi calismalar diliyorum yeni bilgisayarinla...

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
monitörü neden widescreen tercih ettin? genelde benim bildiğim geniş ekranı tercih ediyor programcıların çoğu ve kendim :)

Laptoptan alıştm bırakamıyorum :) Böyle daha rahat oluyor yaw...

arkadasim sen isini biliyorsun her seyi gayet iyi aciklamis ve cok iyi bir sistem toplamisin,bu yazilarin üstüne söylenecek bir sey yok sana iyi calismalar diliyorum yeni bilgisayarinla...

Teşekkür ederim...

Sistem kesinlikle mükemmel, iyi bir anakartla bu sistemden çok iyi verim alınabilir.(Ben amd turionx2,2gb ram ile çok rahat sql server 2005,vs2008,netbeans ve dw cs3 kullanabiliyorum.)

Arkadaşım, iyi bi anakart tavsiyen var mı? ve Bu sistemi toplayacağım iyi/hesaplı bi yer ???

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
vatanbilgisayardan toplu şekilde alırsan indirim bile yapıyorlar

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşım, iyi bi anakart tavsiyen var mı? ve Bu sistemi toplayacağım iyi/hesaplı bi yer ???
Anakart olarak 790g al en iyisi bu şu anda
İşlemci olarak da phenom 2 al

İstanbul da oturuyorsan Kadiköye git orda herşey ucuz.Exa var orayada bak derim gayet uygundur

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peşin alacaksan vatanda indirim vardı bir ara.

vestanbul hangi üniversitedesin?

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Gold da neredeyse birebir topladım makineyi, fiyat çıkarttırdım. 1700-1900 lira arası..

Fiyat fena değil ne dersiniz?

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Birde unutma "Bir bilgisayarın performansı kullanıcısı ile doğru orantılıdır...!". ;) Anakart ve işlemci için masrafdan kaçma :)

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
yaw AMD hiç kullanmadım. Ama bir profesyonelden "intel'in ucuz hali" manasında sözler işittim :) Yani intel in yaptığı işi fazlasıyla yapıyor ama ondan daha ucuz dedi. Gerçekten 4 çekirdekte fiyat farkediyor.

1700 - 1900 lira fiyat iyi midir bu sistem için...?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Sistem harika dostum
o programlar için anakart ve ram süper ;)
hiç değiştirme böylece topla bunu
ayrıca hayırlı olsun ;) güzel günlerde kullanman dileğiyle

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Önemli eksikler var. Ram hızı, GPU (ekran kartı işlemcisi) ve anakart belirtmemişsin. Sadece yazdıklarına bakarak iyi ya da kötü bir sistem denilemez. Tabii ki anakart işlemcine uygun olacak, Ram'ler ve hızları da anakarta. Ekran kartı ise mutlaka GPU modeline göre seçilmeli. 512 MB olması birşeyi ifade etmiyor. Ama oyunla işim olmaz demişsin o zaman çok da önemli değil.

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Eğer makinayı almadıysan,işlemcini intel olarak değiştirmeni tavsiye ediyorum.(Tabi anakartıda :P)

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım bişeyi tavsiye ederken sebepleri de söylerseniz biz de bilgileniriz...

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence core i7 işlemci ve uyumlu anakart ram vs li bir sistem toplasan daha iyi ama şu an corei7 işlemciler 360 dolar seviyesinde ve doğal olarak anakartları da pahalı 3-5 ay bekle ucuzlasın o işlemciyi kullan derim..

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bence core i7 işlemci ve uyumlu anakart ram vs li bir sistem toplasan daha iyi ama şu an corei7 işlemciler 360 dolar seviyesinde ve doğal olarak anakartları da pahalı 3-5 ay bekle ucuzlasın o işlemciyi kullan derim..
i7 lere mecburen ddr3 ram gerekiyor.Fazlada bir getirisi yok.Hiç gerek yok o platforma.Onun yerine PhenomII 790 anakart 1066 ram çok yakın performansı verir hemde 3te 1 fiyatına...

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
En son teknolojiye sahip olmak varken neden eskisini alakım ki sonuçta bilgisayarı bir kere alıyoruz.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
tasarımla da ilgileniyorsan monitörü en az 22" almanı tavsiye ederim çünkü her gün değişecek birşey değil bi yerden sonra küçük gelmeye başlıyor ama mali sebepler :D

ayrıca ekran kartın mutlaka 256 bit olsun(yada daha fazla :D)

hayırlı olsun

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
harddisk mutlaka 500 gb olmalı
bende benzer isteklerle bir bilgisayar topladım.
hem tasarım hem yazılım yapıyorum ama özellikle tasarım çok fazla yer kaplıyor.
programların isoları falan derken 250 gb'a sığamaz oldum mecbur 500 daha aldım
şimdilerde onunda yarısı doldu.
zaten işletim sisteminin olacağı disk en az 200 gb olmalı ki programları yüklerken sıkıntı çekmiyesin. işin içine oyunlarda girdimi 200 gb bile yetmeyebilir c için.

öte yandan ekran kartından çok ekrana yüklenmelisin. çalışma alanı olarak ne kadar pixel o kadar rahatlık sağlıyor. elimde olsa hd plazma takıcam pc ye o derece uyuz oluyorum bazen.