Ben Askere Gidecem!

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
en büyük asker bizim asker!!
en büyük asker bizim asker!!!!
en büyük asker bizim asker!!!!!!!!!
en büyük asker bizim asker!!!!!!!!!!!!

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
isimini çok gördüğüm ama tanışmadığım insanlardan birkaçısın.. izmire düşseydi yolun yardımcı olmaya çalışırdım.. hayırlı tezkereler şimdiden.

levazım a adam aranıyor dediklerinde atlama hemen.. temizlik yaptırıolar..
halısaha maçı yapan var mı falan dediklerinde de atlama, ranza taşıttırıyorlar.. :laugh:

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tamam aklımda. :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ne sorulur onu bile bilmem. :)

ben sana kısa kısa bilgiler vereyim

-yaklaşık olarak 3000 kişi olacaksınız

-gideceğin yerde 2 tabur var.. sen büyük ihtimalle 1.taburda olacaksın çünkü usta birliğinde batıya gidecekler 1.taburda doğuya gidecekler 2.taburda... 1.taburda olman kötü çünkü batıya gittiğin için kötü bölükler size gelecek.. yatma yerleri anfiler hep eski binalar ... 2.taburun doğuya gitmesinden dolayı olayı dengelemişler ve yeni binaları 2.tabur kullanıyor...

-yemek sıkıntılı çünkü 3000 kişiye yemek çıkarılıyor doğal olarak pekte güzel olmayabiliyor.. yemin törenine kadar kendini çok aç hissedeceksin ..sonra benim gibi çarşı izninde nasrullah cami çevresinde ki tantuni ve dönercilere dalacaksın .. dikkat et benim gibi ertesi gün revire düşme.. (çarpıntı ,halsizlik vs. :D)

-revir demişken bence hiç uğrama sabah eğitimden kaçmak isteyenler olacak veya gerçekten hasta olanlar olacak onun için yaklaşık 250-300 kişi kapıda beklemede olacak ... komutanın 2-3 kişi birlikte olmasına rağmen sıra öğlen gelebiliyor bizzat denedim ve böyle oldu.. hasta olmayanların gelmesi komutanın sinirlenmesine neden oluyor bu da sürenin uzamasına sebep oluyor..

-eğitimler genelde anfi daha sonra uygulamalı yapılıyor.. acemilik döneminde bizim yaptığımız spor en fazla 5 saatti .. 42 günde sadece 5 saat.. ama ben aralıkta gittim yani kış ayı belki siz o kadar şanslı olmayabilirsiniz yaz ayından dolayı...

- acemilik dönemi boyunca yaklaşık 45 tane atış yapıyorsunuz..

- maçları rahatlıkla izlersiniz tüm alayda ligtv var.

- sıcak su gibi imkanları iyi ama bazen fazla yüklenmeden dolayı kısıtlanabiliyor.. yani 1. bölük 18-20 arası 2. bölük 20-22 arası gibi

- komutanlar bölüğü ve tabura göre değişir ama bizim bölüğün komutanları süperdi çok iyilerdi. posta,takım,bölük komutanlarınız olacak.

-kantine değiniyim insan aç kalıyor demiştim bundan dolayı millet kantinlere üşüşüyor doğal olarak mal kalmıyor onun için bazen kantinde de sıkıntı oluyor..

-bizim dönemimizde müzeleri gezdirdiler acemiliğin 15-16 günlerinde kastamonu merkeze iner müzeleri gezebilirsiniz ..

şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım soruların varsa sorabilirsin

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben de gelecem can bende gelecem :) şaka bi yana hayırlı tezkereler :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=89851]yarenefe[/MENTION] döktürmüşsün hocam sağol :)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Biri asker mi dedi :P

Ben Sivastan katılıyorum yarışmaya bilenler bilir Jandarmayım şu an :) Atarsa 48 :D
Acemiliğim Gölköy Kastamonu idi. Acemilik, şimdiki yerim rahat olmasına rağmen kıyaslama yaparsak 5 yıldızlı otel kalır :D

Şimdiden hayırlı teskereler toprağım, Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hayırlı tezkereler.. :)

Bizim bi @acer vardı o da askere gitti ama gelmedi daha.. Yıl oldu bee :D

Yettim yettim :P

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
520
hayırlı tezkereler

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sana da hayırlı teskereler [MENTION=111494]acer[/MENTION] :D

Yav ben eylülde gidecekmişim iyice erken oldu bu konu kilitletsem mi :D

Eylülde gideceğim ama temmuzda yarım maaş aldım ağustosta da yatmayacak ne biçim iş lan bu :(

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Zaman az kalmış hayırlı teskereler :D Birde ilk gidene belge ve hediye veriyorlar almak istersen kimse söylemedi deme :P Ama erken gitsende askerlik son sevk tarihinde başlıyor erken gittiğin boşuna :P

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Nasıl gidiyor askerlik? :) Alışmak zormu? bende seneye geliyorum kısmetse :D

İyi diyelim ama ne kadar iyi olursa olsun zor iş, bi iki atış yaptık gerisi yürü bağır sıcakta dikil başka birşey değil. Bi haftaya alışıyorsun. :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
İyi diyelim ama ne kadar iyi olursa olsun zor iş, bi iki atış yaptık gerisi yürü bağır sıcakta dikil başka birşey değil. Bi haftaya alışıyorsun. :)

Artık sıcaktan yanmazsın, neyse ki kış geliyor :) Evet zor iş gerçekten, arada askerde geçirdiğin maceraları yaz buraya hatıra kalsın :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Karardık kararacağımız kadar zaten. :D Şu ana kadar extrem bi olay geçmedi başımdan olursa yazarım, etliye sütlüye karışmıyorum. :D

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hayirli tezkereler dostum, Allah'a emanetsin.