Bel ağrısı tedavisi ve Bel ağrısı egzersizleri

Bu konuyu okuyanlar

cengaver51

Müdavim
Katılım
5 Nisan 2009
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
169
Puanları
63
bel-agrisi-tedavisi-egzersizleri1.jpg

[h=1]Bel ağrısı tedavisi ve Bel ağrısı egzersizleri
Bel ağrısı sıklıkla karşılaşılan bir sağlık problemi. Bel ağrısı nedenleri, sebepleri arasında yetersiz egzersiz yapılması, yanlış oturma şekilleri ve fizyolojik unsurlar vs. sayılabilir. Bel ağrısının nedenleri arasında hamilelik, bel zorlanması ve çalışma şeklimiz de sayılabilir. Bel ağrısı egzersizleri kasların geliştirilmesi ile ağrıların azalmasına yol açabilir. Sizlere bel ağrısı tedavisi kapsamında bel ağrısı egzersizleri sunmak istiyoruz. Ancak daha kapsamlı bir tedavi için bel ağrısı için hangi doktora gidilir derseniz, bir fizik tedavi uzmanını ziyaret etmenizi öneririz. Sporvakti.net vaktiyle sizlere bel ağrısı egzersizlerini sunuyoruz:
[/h]


BEL AĞRILARINDAN NASIL KORUNABİLİRSİNİZ ?
Burada bel ağrılarından kendinizi koruyabilmeniz için doktorunuzun önerisi doğrultusunda yapabileceğiniz önemli egzersizleri bulacaksınız.
Öncelikle bel ağrılarından yakınıyorsanız sadece doktorunuzun size vereceği egzersiz programlarını uygulayınız. Bu sizin ileride karşılaşabileceğiniz problemleri en aza indirecektir ve tedaviye olan uyumunuzu arttıracaktır. Günlük egzersizlerde doktorunuzun size vereceği egzersiz süre ve sayılarına sadık kalınız.
Egzersiz sırasında meydana gelebilecek ağrı ve diğer rahatsızlıklarda programı keserek doktorunuza danışınız. Bu şartlarda egzersize devam etmek sakıncalıdır. Egzersiz yaparken nefesinizi tutmayın egzersize başlarken derin bir nefes alın ve düzenli bir şekilde nefes alıp vermeye devam edin. Egzersize başlamadan önce ılık bir duş almak, uygun bir zemin seçmek, (sert, halı veya kilimle kaplı), rahat elbise seçimi, ve ayakkabılarınızı çıkararak egzersiz yapmak bu egzersiz programından görebileceğiniz faydaları arttıracaktır.

GEVŞEME
- şekil 1
Egzersiz programına başlamadan önce 2-3 dakika sırt üstü uzanın. Beliniz düz, dizleriniz kıvrık olarak ayaklarınızı yere temas ettirin. Kollarınızı ve bacaklarınızı sallarken yavaşça nefes alıp vererek kaslarınızı yumuşatmaya çalışın. Unutmayın ki egzersiz programına gevşeme ile başlamak programın başarısını arttıracaktır.

TEK DİZ KALDIRMA- şekil 2
Sırt üstü uzanın ve her iki bacağınızı düz bir şekilde uzatın. Bir dizinizi elleriniz yardımıyla yavaşça göğsünüze doğru getirin. 5′e kadar sayın. Bacağınızı yavaşça indirin, bu işlemi 5 kere yapın. Aynı egzersizi diğer bacağınızla da 5 kere tekrarlayınız. Bu egzersizi her gün kademeli olarak arttırarak 1ü’a kadar çıkarabilirsiniz.

ÇİFT DİZ KALDIRMA- şekil 3
Tek diz kaldırma egzersizindekileri her iki dizinizle yapınız (5′e kadar sayın ve 5 kere tekrarlayınız.)

KARIN EGZERSİZİ
- şekil 4
Sırt üstü uzanın. Karın kaslarınızı içeri çekin. Sırtınızın zemine düz bir şekilde baskı uyguladığından emin olun. 5 ‘e kadar sayın. Gevşeyin. Bu hareketi 5 kere tekrarlayınız.

HAMSTRING KASLARINI GERME
- şekil 5
Sırt üstü uzanın bir bacağınızı bükülü iken diğerini mümkün olabileceğince düz bir şekilde kaldırın ( ellerinizle yardımcı olabilirsiniz.) 5′e kadar sayın. Bacağınızı indirip gevşeyin hareketi 5 kere tekrarlayınız. Aynı işlemi diğer bacağınızla da tekrarlayınız.

HAMSTRING KASLARINI GERME
- şekil 6
Yere oturun ve bir bacağınızı öne doğru uzatın. Diğer ayağınızı dizinize değdirin. Her iki elinizle düz bir şekilde öne doğru uzanın. Bu pozisyonda iken 5′e kadar sayın. Doğrulup gevşeyin. Diğer bacağınızı uzatıp egzersizi 5 kere tekrarlayınız.

KEDİ – DEVE EGZERSİZİ
şekil-7
Ellerinizi omuz açıklığında kollar düz, dizleriniz ise bir miktar ayrık şekilde yere temas ettirin. Sırtınızı yavaşça yükseltin. Başınızı içeri doğru çekerek göğsünüze yaklaştırın. Bu pozisyonda 5′e kadar sayın. Sonra gevşeyin. Başınızı ileri bakacak kadar yukarı kaldırın. Sırtınızı çukurlaştırıp kalçalarınızı yukarı doğru itin. Bu pozisyonda iken 5′e kadar sayın. Sonra gevşeyin ve egzersizi 5 kere tekrarlayınız.

YARIM DOĞRULMA
- şekil 8
Düz bir zemin üzerine sırt üstü uzanın. Çenenizi göğsünüze değdirin ve kollarınız, düz bir şekilde ellerinizle dizlerinize doğru uzanın. Karın kaslarınızı kullanarak başınız ve omuzunuzu kaldırın. Bu pozisyonda 5′e kadar sayın. Sonra sırt üstü uzanıp gevşeyin egzersizi 5 kere tekrarlayınız.

GÖVDE ROTASYONU
- şekil 9
Sırt üstü uzanın ayaklarınızı yere koyarak hafifçe bükün ve her iki elinizle kalçanızın iki yanını tutun. I ler iki dizinizi bir yana doğru düşürürken başınızı karşı yöne doğru çevirin. 5′e kadar sayın. Gevşeyin aynı işlemi diğer yöne doğru tekrarlayın. Bu hareketi toplam 10 kere yapınız.



[video=youtube;X4WVvCdBBCc]http://www.youtube.com/watch?v=X4WVvCdBBCc[/video]

http://www.sporvakti.net/egzersiz/bel-agrisi-tedavisi-ve-bel-agrisi-egzersizleri-resimli.html
 

__kadıköyRAP__

Müdavim
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
Benim de belim ağrıyor, salı günü MR'a gireceğim bakalım. Askere mi geldik amelelik yapmaya mı belli değil belimden oldum bunların yüzünden.
 

cengaver51

Müdavim
Katılım
5 Nisan 2009
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
169
Puanları
63
Benim de belim ağrıyor, salı günü MR'a gireceğim bakalım. Askere mi geldik amelelik yapmaya mı belli değil belimden oldum bunların yüzünden.


geçmiş olsun
bende de asker de oldu egzersızler bana ıyı geldı baya 15 kg versem sorun kalmazda işde veremiyor insan hemen
 

Ali TEMEL

Müdavim
Katılım
17 Kasım 2006
Mesajlar
4,654
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Mesajım bulunsun 3 gün sonra deneyeyim :) Allah bel ağrısını kimseye vermesin.
 

cengaver51

Müdavim
Katılım
5 Nisan 2009
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
169
Puanları
63


BEL EGZERSİZLERİ


1) GERME HAREKETLERİ:

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın.



bel_germe_1.gif


Aynı pozisyonda, kollan yukarıya bacakları aşağıya uzatmaya çalışın.



b) Dorsal germe: Diz-Göğüs: Sırtüstü yatar pozisyonda bir dizinizi ellerinizle kavrayın ve göğsünüze doğru yavaşça çekin. Yavaşça bacağınızı uzatın ve diğer dizle aynı şeyi yapın. Benzer hareketi, iki dizinizi de çekerek tekrarlayın.



bel_germe_2.gif


c) Hamstring germe:

Sırtüstü yatar pozisyonda iken bir diz bükük, diğer bacak düz tutulur. Düz olan bacak yavaşça yukarı doğru kaldırılır. Aynı hareket diğer bacakla da tekrarlanır.



hamstring_germe.gif


Bir duvarın bir metre kadar açığında yüzünüz duvara dönük durun. Ayaklarınızı hiç kıpırdatmadan ve topuklarınızı hiç yerden kaldırmadan duvara doğru uzanıp dirseklerinizi bükerek yüzünüzü duvara yaklaştırıp, uzaklaştırın. Aynı hareketi bir bacak önde bükük olmak üzere köşede tekrarlayın.



hamstring_germe_2.gif




2)PELVİK TİLT:

a) Düz bir zemine sırt üstü uzanın, dizlerinizi bükün, ayak tabanı yere basar şekilde bel bölgenizi yerden kaldırın. 10'a kadar sayın, gevşeyin. Hareketi 10 kez tekrarlayın. (Hareketi ellerinizi bel çukuruna koyarak kontrol edebilirsiniz.)



pelvik_tilt_1.gif


Önemli ! Egzersizi yaparken, mümkün olduğu kadar esnek olmaya dikkat edin ve yavaş yapmaya özen gösterin.

Bu egzersizi tam olarak yaptığınız zaman bir sonrakine geçebilirsiniz.



b) Ayağa kalkıp (sırtınızı duvara dayayın ya da dayamayın). Çenenizi öne doğru, karnınızı içeriye çekerek, ayaklarınızı yerden kaldırmadan, vücudunuzu uzatmaya çalışın. Bu şekilde 6 sn. kadar kalın ve bırakın. Bu egzersizi 10 kere tekrarlayın.



pelvik_tilt_2.gif




BELİNİZE NASIL ÖZEN GÖSTEREBİLİRSİNİZ ?



OTURURKEN:

Sert sandalyede omurganız dik olarak, bir veya iki diziniz kalçanızdan daha yukarıda olacak şekilde oturun. Kısa dinlenme süreleri için koltuklu sandalye çok iyi destek sağlar.



bel_ozen_1.gif




AYAKTA DURURKEN

Beliniz düz olarak ayakta durmaya çalışın. Ayakta çalışırken beldeki çöküklüğü hafifletmek için ayak iskemlesi kullanın. Dizlerinizi bükmeden öne doğru eğilmeyin. Bayanlar için orta yükseklikteki topuklar beli daha az zorlar. Topuksuz ayakkabılardan sakının.



YATARKEN:

Sert yatakta yatın. Yumuşak yatakların altına 2 cm kalınlıkta kontrplak koyun. Yüzüstü yatmayın. Sırtüstü yatarken dizlerinizin altına bir yastık koyun. Yan yatarken bacaklarınızı kalça ve dizden bükük olarak tutun.



ARABA KULLANIRKEN:

Koltuğunuz sert olmalı. Pedalları kullanırken bacağınızın tam gerilmemesi için direksiyona mümkünse yakın oturun.



bel_ozen_4.gif




KALDIRIRKEN:

Kaldırmayı uygun şekilde güvenli yapın. Dizlerinizi bükün, yükü vücudunuza yakııı tutun ve kalkmak için bacak adalelerinizi kullanın. Ani hareketlerden sakının. Ağır herhangi bir şeyi belinizden yukarı seviyeye kaldırmayı denemeyin.



ÇALIŞIRKEN:

Ağır iş yapmayınız. İmkânınız varsa yorgunluğu hissetmeden önce bir işten diğerine geçin. Eğer bütün gün büroda çalışıyorsanız fırsat buldukça kalkıp etrafta dolaşın.



EGZERSİZ:

Bel ağrınız geçince düzenli egzersiz yapın, (yürüme, yüzme v.s.) Fakat güçlü bir harekete teşebbüs etmeden önce, adalelerinize ısınma ve gevşeme fırsatı vermek için yavaş başlayın.



3)ABDOMINAL EGZERSİZLER:

a) Serbest olarak sırtüstü yere uzanın ve başınızı yerden 4-5 parmak kadar yukarı kaldırın, bu pozisyonda 3 sn. tutun ve indirin.



bel_abdomobil_1.gif


Aynı hareketi (l) eller göğüste birleşmiş, (2) eller omuzlara değerken, (3) eller nvuçiçi önde olacak şekilde alın üstündeyken ve (4) eller ensede birleşmiş olarak tekrarlayın.



bel_abdomobil_2.gif


(5) Aynı hareketi dizler bükük ellerle dizlere uzanarak tekrarlayın.



bel_abdomobil_3.gif




b) Sırtüstü yatar pozisyonda bir bacak diz bükülmeden kaldırılabildiği kadar kaldırılır ve beş aşamada yavaşça indirilir, Her aşamada bacak 5 sn. tutulur





4) MOBILIZASYON EGZERSİZLERİ:

a) Kedi - Deve : Emekleme pozisyonunda sırt çukurlaştırıp kamburlaştırılır.

bel_mobl_1.gif


Aynı pozisyonda iken bir kol öne doğru kaydırılarak uzatılırken diğeri dirsekten bükülür. Aynı hareket öbür kolla da tekrarlanır.

bel_mobl_2.gif






b) Rotasyon: Bir taburede dik olarak otururken vücut belden itibaren kollarla beraber yanlara doğru çevrilir.

bel_mobl_3.gif






c) Yüzüstü yatar pozisyonda iken, kalça yerden kaldırılmadan 5 aşamada eller üstünde kalkılır.

bel_mobl_4.gif








ekstra dan bunları da ekliyim



[h=1]Bel Fıtığı[/h]


Beldeki ağrıların en sık nedenlerinden birisi bel fıtığıdır. En sık orta yaşlı ve genç kişilerde görülür. Bel ağrısı, siyatalji ve bel fıtığını birbirinden ayırmak gerekir. Bel fıtığı hastalarının çoğunda bel ağrısı ve siyatalji mevcuttur. Ancak tersi her zaman doğru değildir.


belfitigi1.jpg


Akut bel ağrısı: 3 aydan kısa süreli belde ve bacakta ağrı ve buna bağlı aktivasyon kısıtlamasıdır. Bu hastaların %90 ı bir ay içerisinde kendiliğinden düzelir.
Kronik bel ağrısı: 3 aydan uzun süreli ağrıya bağlı aktivasyon kısıtlılığıdır.



Bel Fıtığında Ağrının Özellikleri
Ağrı;

1.Ani başlangıçlı
2.Dalgalanmalar gösteren
3.Gittikçe şiddetlenen
4.karakterde olabilir.

Ağrı çoğu hastada kısa süre içinde ve ani gelişir. Birçok hasta ağır kaldırma, gövdesini ani çevirme veya travma gibi bir olaydan sonra ağrının arttığını söyler. Ancak hastaların yarısından çoğunda, ağrı bir neden olmaksızın aniden başlar.

Genellikle önce bel ağrısı olur, bunu bacak ağrısı (siyatalji, femoralji) izler. Bazen bacak ağrısı geliştikten sonra belağrısı tamamen ortadan kalkar. Vücut pozisyon değişimi ile ağrılar artar. Öne eğilmek ve bir sandalyede düz uzun süre oturmak gibi disk içi basıncı artıran durumlarda ağrının artması fıtıkta ortaya çıkar. Yine öksürmek, aksırmak ve hapşırmakla ağrının artması belfıtığını düşündürür.

Bel Fıtığı Belirtileri

1-Bel ağrısı: Hastaların çoğunda vardır. Fıtığın başlangıç yakınmasıdır. Öne eğilmek, uzun süre oturmak ve hareketsiz ayakta kalmak ile artar.

2-Bacak ağrısı: Belfıtığı olan hastalar beldeki ağrıdan çok, kalça ve bacağa vuran ağrıdan şikayet ederler.

3-Duysal yakınmalar: Tutulan sinir köküne bağlı bacak yan tarafında veya uylukta karıncılanma, keçelenme ve hissizlik gelişebilir.

4-Güçsüzlük: Yürürken ayağın takılması ve bileğin içe dönmesi şeklindedir.

5-Sfinkter yakınmaları: Hastalığın ileri evrelerinde ortaya çıkar. İdrar kaçırma veya yapamama ile bacak aramı hissetmiyorum yakınması vardır.

[h=1]Risk Faktörleri[/h]


Hareketsiz iş ve yaşam düzeni olanlar. (Büro işi vb.)


Ağır kaldıranlar, eğilme-bükülme hareketini yanlış yapanlar.


Uzun süreli araç kullananlar. (Şoförler vb.)


Doğuştan belinde kayma olanlar.


Fazla kilolular, oburlar.


Zayıf bel ve karın kasları olanlar.


Vücut mekaniği ve duruşu bozuk olanlar.


Ortası çukurlaşmış yataklarda uyuyanlar.


Hamileliğin son aylarında olanlar.


Yüksek riskli sporlarla uğraşanlar. (Halter, kürek vb.)


Sigara içenler. (Sigara disklerin beslenmesini bozar)


Ruhsal ve duygusal gerginlik yaşayanlar. (Stres, Depresyon)

Risk altındadırlar !!!



[h=1]el Fıtığı Tedavisi[/h]


Erişkinlerin %80 i hayatlarında en az bir kere bel ağrısı atağı geçirirler. Bel ağrılarının %90 ı 1-2 haftada iyileşir. Bu tedavi yöntemlerinin amacı iyileşmeye katkıda bulunmaktır. Cerrahi olarak tedavi edilen olgu sayısı %1-4 arasındadır.

Tıbbi tedavi iki fazda ele alınabilir. İlk fazda ağrının ilk başlangıcından sonraki üç aylık süre düşünülmelidir. Bu süre çoğu akut bel ağrısı sendromunda doğal iyileşme dönemidir. Bu dönemde tedavi yalnızca iyileşmeyi hızlandırmak amacındadır. İkinci fazda üç aydan fazla süren kronik bel ağrısı hastaları ele alınır. Bu dönemde daha kompleks girişimlere gerek duyulur. Bu hastaların fiziksek durumları bozulmuş, sakatlık gelişmiş ve kronik ağrı tablosu oluşmuştur. Bu fazdaki tedavinin hedefi fonksiyonu arttırmak ve bir miktar tıbbi iyileşme elde etmektir.

1-Yatak İstirahati
Uygun pozisyonda yatarak geçirilecek birkaç günlük mutlak yatak istirahati bilinen en etkin tutucu tedavi yöntemidir. Sadece bel ağrılarına 2-3 gün, bacak ağrısı varsa 7 gün süreli tedavi yeterlidir. En ideal istirahat pozisyonu düz ve kalça bükülü sırt üstü yatarak olur. Yan yatılacaksa düz ve bacak bükülerek yan yatılır.

2-İlaçlar
Hafif bel ağrılarında ilk tedavide ilaç vermek gereksizdir. Sadece hasta eğitimi, aktivite şeklinin değiştirilmesi ve fizik tedavi yeterlidir. Ancak ani başlangıçlı, şiddetli bel ağrısında güçlü ağrı kesici ve anti-enflamatuar ilaçlar kullanılmalıdır. Kas gevşeticiler ve anti depresanlar da faydalıdır.

3-Aktivite Şeklini Değiştirmek
Bel irritasyonundan kaçınmak ve aktivite şeklini değiştirmek gerekir. Bele yüklenmeye neden olacak ağır kaldırma şeklinden sakınılmalıdır. Ayrıca oturmak bazı hastalarda şikayetleri arttırır. Bu tip hastalar uzun süreli oturmamalı ve otururken pozisyon değiştirmelidirler. Belin arkasına yumuşak küçük bir yastık konmalı veya koltuk hafifçe geriye itilerek kol destekli oturulmalıdır. Aktivite kısıtlanması kısa bir süre için yeterlidir. Uzun süreli aktivite kısıtlaması iyileşmeyi olumsuz yönde etkiler.

4-Egzersiz
Hastalar hareketsizliğin zararlı etkilerinden korunmak için, normal aktiviteye dönünceye kadar egzersiz yapmalıdır. Aerobik egzersizi, yürüme, egzersiz bisikleti kullanma, yüzme önerilir. Şikayetlerin başladığı ikinci haftadan itibaren, giderek arttıracak şekilde günlük 20-30 dakikaya çıkan egzersizlere başlanabilir. Ancak hastalar egzersizlerin ilk dönemlerinde ağrılarının artabileceğini bilmelidirler. Eğer tolere edemiyorsa egzersizin şeklini değiştirmelidir.

5-Fizik Tedavi Yöntemleri
Masaj, diatermi, ultrason, cilt laser tedavisi, TENS, biofeedback, trabsiyon gibi fizik tedavi yöntemleri akut bel ağrısında şikayetlerin düzeltilmesinde etkinliği gösterilememiş yöntemlerdir. Akut fazda sıcak ve elektroterapi zararlıdır. Kronik bel ağrısında ise sıcak uygulamaları daima yararlıdır. Masaj, akut bel ve bacak ağrılarında şikayetleri arttırır, kesinlikle yapılmamalıdır. Akut faz geçtikten sonra kas spazmı halen devam ediyorsa masaj aktif egzersizler yararlı olur. Manuel tedavi de halk arasında bel çekmek, bel masajı olarak adlandırılan bir uygulamadır. Bilimsel olarak uygulanırsa faydalı olabilir. Manuel tedavinin daha çok faset eklemlerine faydalı olduğu söylenmektedir. Fasetlerin dizilim bozukluğu ve sub-lubsasyonlarında küçük ayarlamalarla düzelttiğini iddia etmektedir. Ancak bel fıtığında manuel tedavi uygulanamaz.Bu tip bel manüplasyonları bel fıtığını arttırır.



Bel Korseleri
Bazı durumlarda faydalıdır. Bel fıtığı tedavisinde direk yararı yoktur. Ancak bel kaslarına olan yükü %25 oranında azalttığı, postürü düzeltip, lordozu koruyup, aşırı hareketi önlediği ve emniyet hissi sağladığı için faydalı olabilir.

Enjeksiyon Tedavisi
Ağrıya neden olan yeri bulup oraya ağrı oluşumunu engelleyen ilaçlar verilebilir. Tedavi dışında tanı koymada da yardımcıdır

[h=1]Bel Fıtığında Cerrahi Tedavi[/h]

Bel fıtığında cerrahi tedavi ağrının giderilmesi ve motor kaybı iyileştirme amacıyla yapılır.
Ameliyat şu bulguları iyileştirir:

1.Ameliyat bel ağrısından ziyade bacak ağrısını geçirmeye yöneliktir. Bel ağrısı kalıcı olabilir.

2.Hafif motor kaybı olan hastalara ameliyat olmazsan ayağında felç gelişir demek yanlıştır. Bu hastalarda başlangıçta gelişen motor kusur zamanla çoğunlukla artmaz, azalır. Bunun istisnası dar kanal zemininde gelişen motor kusurdur. Ağır motor kusuru, düşük ayağı oluşan hastalar acil olarak opere edilmelidir. İdrar ve gayta kaçırma ve yapamamada da acil operasyon gerekir.

Cerrahi Girişimin Zamanı
Sadece bel ağrısı olan, ciddi bacak ağrısı olmayan veya belirgin kök basısı olmayan hastalar ameliyattan yarar görmezler. Bu nedenle cerrahi girişim

1.Şiddetli bacak ağrısı
2.Bu ağrı 4 haftadan uzun süre devam etmiş ve giderek şiddetlenmişse
3.Görüntüleme yöntemlerinde aynı düzeyde bir bel fıtığı ve spesifik bir kök basısı gösterilmişse uygulanmalıdır.

Lomber dar kanalın ise tek tedavisi cerrahidir. Posterior lamirek ile bası yapan yumuşak dokular ve kemikçikler çıkarılır. Kayma varsa füzyon düşünülür.

Bel fıtığı ameliyatında amaç nöral dekompresyonu sağlayarak hastanın yakınmalarını gidermektir. Ameliyat posterior yolla genel veya epidural anestezi altında yapılır. Bu ameliyatı yaparken mikroskop kullanılması cerrahın tercihine ve imkanlara bağlıdır. Cerrahinin başarı oranı %95 civarındadır. Hasta ameliyattan 12 saat sonra oral beslenir, ertesi sabah yürütülür. 30 gün sonra bel adaleleri güçlendirici egzersiz programı uygulanır.

Yine son zamanlarda perkutan endoskopik diskektomy, özellikle far lateral ve ekstra-foraminal bel fıtıklarında tercih edilmektedir.

Yine perkutan lateral yolla yapılan radyofrekans disk nükleoplasti yöntemiyle de, diski buharlaştırma yöntemiyle, disk basıncı %10 azaltılarak uygun vakalarda nöral bası azaltılabilmektedir ve diskojenik ağrılarda yararlı olabilmektedir.

Cerrahi Tedavide Komplikasyonlar

Geniş serilerde komplikasyon oranı %10 dur. Bel fıtığında tekrar ameliyat olma oranı da %5-15 tir. Ameliyat sonrası rekürren bel ağrısı da %25 oranındadır.

http://belfitigi.belveboyunfitigi.com/




 

wasp071

Doçent
Katılım
25 Şubat 2012
Mesajlar
743
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
[video=youtube;MHnp1MA-Lzg]http://www.youtube.com/watch?v=MHnp1MA-Lzg[/video]

:rolleyes:
 

El Padrino

Müdavim
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
Allah acil şifa versin beyler ...
 

Black Wolf

Doçent
Katılım
24 Şubat 2010
Mesajlar
629
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Tam ihtiyacım olan şey. Deneyelim bakalım
 

__kadıköyRAP__

Müdavim
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
L4-5 düzeyinde fıtık diyor doktor, ameliyatlık dedi ama önce fizik tedavi önerdi. Allah belasını versin bu askeriyenin.
 

Ali TEMEL

Müdavim
Katılım
17 Kasım 2006
Mesajlar
4,654
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
L4-5 düzeyinde fıtık diyor doktor, ameliyatlık dedi ama önce fizik tedavi önerdi. Allah belasını versin bu askeriyenin.

Ameliyata yanaşmayın. Babamda ileri derecede boyun fıtığı vardı, 3 gün içerisinde ameliyat olmazsanız kolunuzu kullanamaz hale gelirsiniz dedi. Neredeyse 8 10 ay geçti. Şükür fazla sıkıntısı kalmadı. Bazı doktorlar sırf ameliyattan para almak için insanları ameliyata yönlendiriyor.

Askeriyede ne gibi sıkıntınız oldu?
 

__kadıköyRAP__

Müdavim
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
Ameliyata yanaşmayın. Babamda ileri derecede boyun fıtığı vardı, 3 gün içerisinde ameliyat olmazsanız kolunuzu kullanamaz hale gelirsiniz dedi. Neredeyse 8 10 ay geçti. Şükür fazla sıkıntısı kalmadı. Bazı doktorlar sırf ameliyattan para almak için insanları ameliyata yönlendiriyor.

Askeriyede ne gibi sıkıntınız oldu?

taş kömür vs taşıya taşıya bu hale geldik
 

Teeter Hang Ups

Öğrenci
Katılım
27 Mayıs 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
BEL ve SIRT AĞRILARINIZDAN TEETER İNVERSİYON (Baş Aşağı Duruş) ALETİ İLE KURTULUN...


Normal duruşumuzda yer çekiminin bedenimiz üzerindeki aşağı doğru olan çekim kuvvetinin baskısı daha hızlı yaşlanmamıza neden oluyor. Yer çekiminin tersine doğru olan kan akışı yavaşlıyor, beyne giden kan azalıyor, hatta damarlar tıkanarak zihinsel fonksiyonlarda gerilemeye neden olabiliyor. Bununla birlikte om...urlar aşağı doğru baskı nedeniyle kısalıyor ve iç organlar sarkmaya başlıyor.

Uzmanlara göre baş aşağı durarak yaşlanmayı geciktirmek mümkün! Tarihi M.Ö. 400′lere dayanan Inversiyon yani baş aşağı duruş terapisiyle duruşunuzu düzeltip, yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam Merkezi yetkilileri, yerçekiminin olumsuz etkilerinin, günde birkaç dakika baş aşağı durarak omurgayı esnetip hizaya sokarak azaltılabileceğini söylüyor.

TEETER Inversiyon terapisinin etkilerinden şöyle söz edilebilir;
• Organlar yerlerine yeniden oturuyor.
• Kan akışı baş bölgesine doğru yöneliyor. Beyne giden kan akışı hızlanıyor, zihin açıklığı sağlanıyor.
• Omurga diskleri üzerindeki baskıyı azaltarak omurganın yeniden doğru şekillenmesini sağlıyor.
• Varisli damarlar üzerindeki baskı azalıyor.

Baş Aşağı Esneme Egzersizinin Özellikleri:
• Doğal esneme formu
• Kullanıcının kendi ağırlığı ile yerçekiminin pozitif etkisinin kullanılması
• Çeşitli açılarda ters yerçekimi ile esneme (Kişiye özel esneme)
• Sırt ağrılarına evde çözü (Her ihtiyacınız olduğunda)
• Günde en az 1-2 kez ve en az 3-5 dakika

TEETER İnversiyon Aleti, Ağrının Geçmesine Nasıl Yardımcı Olur?:
• Dekompresyon; daralan disk aralarını açar,
• Diskler üzerindeki basıncı azaltıp böylece sinir sıkışmalarını minimuma indirir
• İskelete olan yük dağılımını ayarlar
• Gergin kasları gevşetir

Diğer Hayati Faydaları:
• Eklemlerin gençleşmesi
• Bağların güçlenmesi
• Eklem arası sıvısının beslenmesi
• Eklemlerin esnekliğinin artması ve aralıklarının normalleşmesi
• Kan dolaşımını arttırması & lenfleri beslenmesi

Stretching: Fitness’ın İhmal Edilen Aşaması:
• Fitness’a hazırlık
• Etkin esneme hareketleri,
• Açma, germe ve yenileme
• Unutulan omurga egzersizler
• Emsalsiz bir uygulama ile fitness aşamalarını tamamlar
https://vimeo.com/80895236Genel Tanıtım: Teeter inversiyon- baş aşağı - aleti omur aralarını nasıl açar
https://vimeo.com/85138392Genel Tanıtım: İnversiyon - Baş aşağı duruş - aletinin faydaları

TEETER İnversiyon (Baş Aşağı Durma) Aleti Herkese Uygun Mu? :
Gençler, yetişkinler ve yaşlılar… Sporcular veya sık spor fırsatı bulamayanlar için ideal. TEETER, herkes için...


SATIŞ FİYATLARI:
EP-550: 1.200+KDV https://vimeo.com/80939491
EP-950: 1.400+KDV https://vimeo.com/80940713


TEETER İnversion (Baş Aşağı Durma) aleti hakkında daha detaylı bilgi için (0216)3472237 / (0538)3526644 [email protected] www.internaya.com
 
Üst