Bel Agrılarımın Nedeni.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Evett arkadaşlar,uzun süreden beri sürekli bel agrısı çeken biri olarak gecen gün tomografi çekindim.
Megersem agrılarım sebebi,fıtıkmış :(

Tam 3 bölgede fıtık oluşmuş.( L4-L5-S1) :(

Ameliyatlık durum yokmuş,neyseki daha başlangıçmış,bunu tedavisi egzersiz ve ilaçlar oldugunu söyledi doktorum..

Siz siz olun;hafif dahi olsa yerden bir cismi alırken dizlerinizi kırın ve çömelerek alın, belden eğilmeyin. Yükü belinizle değil, bacaklarınızla kaldırın.

Herşey saglık walla,kendi saglıgınıza çok iyi bakın..

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bende bildiğim için eğilirken hep dizlerimi kırarım..Geçmiş Olsun..

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Teşekkür ederim walker,geçmiş olsun diyen sen cıktın sadece :)

Mr.Fastfinger

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Geçmiş olsun diyeyim iyi egzersizlerle sorunun çözülebileceğine sevindim.Ben sürekli uyarıyorum böyle hareketlerde bulunanı aile içinde tabi :D

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Çok geçmiş olsun. Bilgisayar başında oturmaktan zaman zaman hepimizin beli ağrıyor. Ama senin daha farklı bir durum varmış sanırım. Dikkat etmek gerek. Sağlık çok önemli.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda o ağrılardan ve fıtıktan kurtulursun.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşlar bel fıtığı rahatsızlıklarında ameliyat son çare olmakla birlikte eğer kilolu iseniz ve bel ağrısı şikayetlerinizde varsa acilen zayıflama yolunu seçiniz. Kilolar ciddi anlamda bel ağrılarına neden olabilir.

Bu arada online destek geçmiş olsun.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Çok teşekkür ederim arkadaslar,aslında sabahları erkenden günlük 5 km koşu yaparım.
Zati beni ayakta tutan sabah sporum ve ideal kilom oldu.

Ama dediğim gibi ani kaldırılan esyalar,disklere aşırı bir baskı yapıyormuş.(Destekli Kaldırın)

Bir insanın omuriliğinde en fazla 10 fıtık oluşuyormuş sanırım,neyseki bizimkisi daha başlangıcı,sevindiren yönü bu oldu.

Hayırlı günler...

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
online destek dedi ki:
Çok teşekkür ederim arkadaslar,aslında sabahları erkenden günlük 5 km koşu yaparım.
Zati beni ayakta tutan sabah sporum ve ideal kilom oldu.

Ama dediğim gibi ani kaldırılan esyalar,disklere aşırı bir baskı yapıyormuş.(Destekli Kaldırın)

Bir insanın omuriliğinde en fazla 10 fıtık oluşuyormuş sanırım,neyseki bizimkisi daha başlangıcı,sevindiren yönü bu oldu.

Hayırlı günler...
benim en çok merak ettiğim bunun çaresi yokmu yanı ilaç tedavisinin sonucunda ne olcak ilaç sadece ağrıyı kesiyo peki fıtık yine aynı kalıyo

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
geçmiş olsun bel ağrısı kötü oluyor çevremdekilerden biliyorum inşallah fazla sorun çıkarmaz

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bu sorunumu 2 günde bir 5 saat yüzerek hallettim.

Artık eski tempodayım.

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen ya bendede var öle ağrılar.ilaç kullanmaktayım.doktorun tek sözü yere eğilirken bile dikkat et.her türlü eğilmede beli kullanıyorsak.bu bel fıtığına yol açar.fakat şuda var ağrılar eğer bacaklara vuruyorsa bu kesinlikle bel fıtığıdır....

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çok geçmiş olsun kardeşim.. Umarım fizik tedavinin yararı olur

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Geçmiş olsun arkadaşlar :)

bende de feci şekilde bel ağrısı ve baş ağrısı çekiyorum :(
bel ağrısı için değil ama baş ağrısı için çok önceden gitmiştim doktora sorun çıkmadı strese bağladı doktor ama hala ara ara şitdetli ağrılarım oluyor...
son zamanlarda bel ağrılarım arttı ama doktora gitmek istemiyorummm :(

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
çok geçmiş olsun online destek....

eminim doktorun söylemiştir ama bende hatırlatmış olayım bel fıtığı olan arkadaşlarımızın oturma şekillerine çok dikkat etmeleri gerekiyormuş kesinlikle 90 derece açıyla oturmamalılarmış...!
ve düzenli olarak egzersiz ve hafif tempolu yürüyüşler...

sanada geçmiş olsun red-bird ama doktora git bence ihmal etme...!

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Teşekkür ederim şirine.

İlk başta bu rahatsızlıgı çeken arkadaşlarıma (fıtık başlangıcı) fizik tedavi mutlaka öneriyorum [ 10 seans (elektroterapi, ışık tedavisi ve masaj) ] Bu seansların bittikten sonra düzenli olarak tempolu koşu yada yürüyüş,ve egzersizler. Ben ekstra olarak yüzmeyide tercih ettim,buda çok önemli bir rol oynadı bel kaslarım için.Eski halime döndüm diyebilirim.

Red-bird, sana tavsiyem egerkı agrılar gün geçtikçe artıyorsa, başlangıc olabilir, en yakında mr çektirmeni tavsiye ederim, geçmiş olsun.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
benim ağrılarım kesintisiz devam ediyor zaten ^^
yaa bakalım bu kadar bahsettikten sonra giderim yakın bi zamanda :)
ama pek acımı belli edemediğim için kimse inanmıyo ağrım olduğuna yaaa evde iş , işte iş offff bıktım :L (gerçi işte masa başı ama o bile yoruyo adamı :( )