Bekle Bizi Avrupa ! (FB-CSK)

Bu konuyu okuyanlar

c0lin

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
2,631
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
4091e_6k4ktxi.JPG


BEKLE BİZİ AVRUPA
(İlk yarı devam ediyor)
Fenerbahçemiz, CSKA Moskova'yı 2-1 yenerek Şamiyonlar Ligi'nde ilk 16'ya kaldı.
F.Bahçe 3-1 CSKA

Bu iş burada biter! Haydi Fenerbahçeliler gün sizin gününüz. Hazırlayın bayraklarınızı, flamalarınızı sokaklara. Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında CSKA Moskova'yı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-1 mağlup ederek ilk 16 takım arasına kaldı. Fenerbahçemiz'e galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 32. dakikasında Alex, 45. ve 90. dakikalarda Uğur'dan geldi. CSKA Moskova'nın tek golü ise 31. dakikada Edu'nun kendi kalesine attığı golle buldu. Grubumuzdaki diğer maçta ise Inter, PSV Eindhoven'i deplasmanda 1-0 mağlup etti ve gruptan lider olarak çıkmaya hak kazandı.

REKOR TARİH OLDU...
Turkcell Süper Lig'de G.Saray'ı yenen Fenerbahçe, ezeli rakibinin, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanına da yerle bir etti. (G) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Kadıköy'de Rusya'nın CSKA Moskova takımınını 3-1 yenen Fenerbahçemiz grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını Galatasaray'dan aldı. Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a (1-0) karşı alan Sarı Kanarya, bu maçın ardından sahasında çıktığı 19'u lig, 7'sı Avrupa kupası ve 5'i de Fortis Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 31 maçta 22 galibiyet, 9 beraberlik elde etti. Avrupa kupalarında ise 10 maçlık bir yenilmezlik serisi yapan Fenerbahçemiz, Kadıköy'deki son yenilgisini, yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı.

ZİCO KADROYU BOZMADI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda CSKA Moskova ile yaptıkları maçta, Turkcell Süper Lig'de Galatasaray derbisinde sahaya sürdüğü ilk 11'i değiştirmedi. Brezilyalı teknik adam, derbide sahaya sürdüğü 11'e, Rus ekibiyle yaptıkları grubun son maçında da görev verdi. Zico, derbinin ilk 11'inde sahaya sürdüğü, ikinci yarıda Vederson ile değiştirdiği Uğur'u, CSKA Moskova karşısında da ilk 11'de görevlendirdi. Fenerbahçe'de sakatlıkları süren Tümer, Deniz, Appiah, kaleci Serdar ve Gürhan'ın yanı sıra Can, Kemal ve İlhan maç kadrosunda yer almadı. Şampiyonlar Ligi maçında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri nispeten dolu olduğu gözlendi. Ancak Galatasaray maçındaki doluluk yaşanmadı.
Tribünlerdeki dev bayrak ve renkli karton organizasyonları, maç öncesi statta renkli görüntüler oluşturdu.
Maraton üst tribünde dev Türk bayrağı, Telsim kale arkası tribününde dev Fenerbahçe bayrağı açıldı.

CSKA MOSKOVA CEPHESİ
Sakatlıklar ve cezalı oyuncular nedeniyle İstanbul'a eksik kadroyla gelen Rus ekibinin maç kadrosunda 15 oyuncu yer aldı. Grupta bir iddiası kalmayan CSKA Moskova'nın kadrosunda kart cezalısı Dudu ve Rahimic'in yanı sıra Vagner Love, Jo, Carvalho, Krasic ve Vasili Berezutski gibi etkili isimler yer almadı.
CSKA Moskova'nın Türk oyuncusu Caner Erkin de ilk 11 kişilik kadroda yer alarak Fenerbahçe'ye karşı forma giydi. Karşılaşmayı misafir takım seyirci tribününden izleyen az sayıdaki CSKA Moskova taraftarı, bulunduklarıtribüne pankartlar astı.

FIRTINA GİBİ BAŞLADIK...
Hafta sonu Galatasaray derbisinde alınan galibiyetin futbolcular üzerinde her haliyle doping etkisi yaptığı her hallerinden belli oluyor. Derbi galibiyetin moraliyle CSKA Moskova karşısına çıkan Sarı Kanarya, maça fırtına gibi başladı. Kalabalık bir orta saha ve hücum hattında Semih gibi hareketli bir santrfor ile CSKA Moskova'yı yarı alanına hapsede Fenerbahçemiz,ilk tehlikeli atağını 3. dakikada Lugano ile geliştirdi. Aurelio'nun uzaktan attığı mermi gibi şut kaleci Akinfeev'den döndü Lugano tamamlayamadı. Mutklak bir gol pozisyonundan yararlanamadık Lugano ile ama gol gelecekti... İnanmış bir kere Sarı Kanarya'ya... Karşılaşmaya baskılı başlamamız, CSKA Moskova'nın da kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanmasını sağladı. Orta sahada Auerilo ve Selçuk ikilisinin oyunu domine etmesi, Alex'in her zamanki gibi hücum organizasyonlarında etkin bir rol oynaması oyunun kontrolü elimize geçirdi. Dakikalar 11'i gösterdiğinde Roberto Carlos CSKA Moskova kalesine ilk füzesini yolladı... Olmadı! Saracoğlu'nun sevince boğacak gol gelmedi. Dalga dalga geliyordu Sarı Kanarya... Gözümüz kulağımız da Hollanda'da PSV maçındaydı.

EDU İLE ÜZÜLDÜK! ALEX İLE SEVİNDİK!
İşimizi şansa bırakmak istemiyorduk. Kendi ipimizi kendimiz kesmemiz lazımdı. Büyük takımdık ve bunu yapabilecek kapasitemiz vardı. Her geçen dakika baskımız biraz daha arttı. Gruptan çıkma ya da UEFA Kupası'na gitme gibi bir amacı olmayan CSKA Moskova'nın temkinli futbolu, oyunun akışını kanatlara yaymamıza yol açtı.
Bu bölgede sezon boyunca etkili bir performans sergileyen Gökhan Gönül'ün, CSKA Moskova karşısında hücum hattında etkisiz kalması 20 dakikalık bölümde bu bölgeden organize ataklar geliştirmemizin önünü tıkadı. Oyun tamamen CSKA Moskova yarı sahasında oynaması beklediğimiz golü getirmedi... Dakikalar 26'yı gösterdiğinde 'gol' diye ayaklandık ama yine olmadı... Alex'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna Deivid kafayı vurdu A.Berezutski direk dibinde müdahale etti. Yüzde yüz bir gol pozisyonunu çizgiden çıkardı Rus futbolcu. Baskı vardı gol yoktu Saracoğlu'nda. Bunalttık Rusları ama olmuyordu... Sevinç çığlıkları atacağımız gol bir türlü gelmiyordu. İlk yarının son 15 dakikasındaki baskılı futbolumuzu bir golle süsleyelim derken Edu'nun 30. dakikada kendi kalesine attığı golle yıkıldık. Moralleri bozmadık. Ne olursa olsun kazanacaktık artık. Söz vermiştik 25 milyon Fenerbahçeli'ye. Ve sahneye Alex çıktı... Dakikalar 32'yi gösteriyordu. Saatler durdu Sahneye Alex çıktı!.. Brezilya yıldızımız 25 metreden çok sert vurdu kaleci Akinfeev topu görmedi. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu, skor 1-1 oldu. Golden 2 dakika sonra Alex'in golüne engel olamayan CSKA Moskova, 45. dakikada da Uğur attığı golle ilk yarıyı 2-1 yenik kapadı.

VE ARTIK İLK 16'DAYIZ
İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan Sarı Kanarya, rakip yarı alanda büyük bir baskı kurdu. Önce Roberto Carlos ile kaleyi yoklayan Fenerbahçemiz ardından Aurelio'nun füzesi ile gole yaklaştı. Bir yandan gözümüz kulağımız Hollanda'daydı. Her şey bizim istediğimiz gibi gidiyordu. İkinci yarının ilk çeyreği baskı kuran Fenerbahçe, kendi sahasından çıkmakta zorlanan bir CSKA Moskova vardı! CSKA Moskova'nın etkisiz atakları henüz olgunlaşmadan son buluyordu orta sahamızda. Her geçen dakika lehimize işliyordu. Adım Adım zafere gidiyorduk. Karşılaşmanın son yarım saatlik diliminden kontrolü elimize aldık. Bir sağa bir sol oynayarak CSKA Moskova'nın kontrolü eline geçirmesini engellemeye çalışıyorduk. Bütün hesaplarımız planlarımız tutmuştu. Dakikalar 65'i gösterdiğinde Uğur Boral 30 metreden çok sert vurdu üst direkte patladı. Karşılaşma bitti derken sahneye bir kez daha Uğur çıktı. Auerilo'nun sağ kanattan ortasına iyi yükselen Uğur Boral kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Karşılaşmanın son dakikaları Fenerbahçe'nin şovu şeklinde geçti.. Ve son düdük İtalyan hakemden geldi. Fenerbahçemiz, CSKA Moskova'yı 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde ilk 16 takım arasına kaldı.
Şampiyonlar Ligi'nde artık ilk 16 takım arasındaydık! Bayraklarınızı, flamalarınızı hazırlayın Fenerbahçeliler! Bugün sizin gününüz. Artık moda Sarı-Lacivert!...​
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,007
Puanları
113
Yaş
40
3-2 bitseydi iddaa tutuyodu tüh :(
 
Üst