muratflash
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 510
Ama bunu herkese maletmemek lazım.. Mesela kendimden örnek vereyim ben 19 yaşıma kadar herkesten çok daha feci küfrederdim ama 19 yaşımdan bu yana küfür ve argo kelimeleri ağzıma bile almıyorum yada en fazla kullandığım argo kelime "lan" kelimesidir oda sık değil..İçki keyfe keder bir durum, doğrudur.
Ama küfür, daha doğrusu argo, özellikle sinirlendiğimizde, hele günümüzde kız, erkek demeden kullandığımız bir dil.
Gençlerin bu şekilde argo ve küfürlü konuşmalarının sebebi eğitimsizliktir.. Bu eğitim okullarda verilmiyor malesef okullarda verilen sadece öğretimdir.. Bi çocukta eğitim ailede başlar ve çevreyle devam eder eğer çocuğu aile eğitmezse çevre mutlaka eğitir çünkü sistemde boşluk yoktur.. Yanii bi su bardağına su doldurmazsanız o bardak boş kalmaz havayla dolar kesinlikle boşluk yoktur.. İşte siz çocuğunuzada o eğitimi vermezseniz çocuk o eğitimi çevreden alır.. Çevrenin vereceği eğitimide çocuğu ancak işte sizin söylediğiniz gibi yapar...
Ben yıllarca hep şu sözü duyarım... İşte futbol maçlarında tribünlerde küfür olmasın fairplay olsun falan olsunda nasıl olacak?. Sen insanlara o eğitimi verdin mi??.. O bilinci kazandırdın mı?. Yok nerde.. İnsanların küfretmemesi için onları frenleyecek bi etken olması lazım işte o etkende dindir.. %98 i müslüman bi ülkede yaşıyoruz ama müslümanlığı yaşamayan bi ülkede yaşıyoruz.. Dolayısıyla din yoksa frende yok demektir.. Ondan sonra küfretmeyelim fairplay olsun diye Dünyanın sonuna kadar der durursun..
Birde ben şunu anlamıyorum bizim filmlerimizde olsun veya stand up gösterilerinde olsun adam küfrediyor bizim millet kadın erkek kahkahayla gülüyor.. Mesela bi cafede 3-5 kadın oturuyor diyelim yan masadada bi adam sesli bi şekilde küfretti diyelim şimdi bu kadınlar hemen tepki gösteriyorlar aa ne pis adam ne kaka adam diye ama aynı kadınlar Cem Yılmaz ın gösterisine gidiyorlar Cem Yılmaz yüzlerine baka baka küfrediyor ama işte bu kadınlar kahkaha çığlıkları atıyorlar.. Yani benim bu çelilşkiyi anlayabilmem inanın imkansız...