Behzat Ç Yayından Kalkacak !

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
behzat-evlen_343.jpg

Yeşilay
Genel Başkanı Muzaffer Balcı'dan müthiş iddia..

Yeşilay Genel Başkanı Muzaffer Balcı, Ankara Polis Akademisi'nde 'Sigarayı bırakmada irade mi tıbbi gereçler mi etkilidir' konulu bir münazarada jüri üyesi olarak görev yaptı.

Balcı, münazaranın ardından yaptığı konuşmada, Star TV'de yayımlanan Behzat Ç. isimli televizyon dizisine tepki göstererek, "24 saat içki ve sigara içen, argo konuşan kişi, Türk polisini temsil edemez. Senaryonun yazımına danışmanlık yapan emekli polisleri de kınıyorum. Halkın tepkisine de neden olan bu dizi göreceksiniz, yakında yayından kalkacaktır" dedi.
http://birbak.mynet.com/detay/foto-analiz/dizi-setinde-olumlu-kaza/16534/4#magazin-baslik

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Adam Haklı Beyler Dağılın.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
bencede bok gibi bir dizi adam anca içiyo s.ı.yo sövüyo başka hiçbir şey yok dizide 24 izleyin polisiye dizi nasıl olur görün...

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bizim dizi sektörü Polisiyede iyi değil.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Arka sokakları da kaldırsalar iyi olur. Alın bunu. :D

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Kurtlar vadisi gibi o dizi de o kadar atış var bir mermi isabet etmiyor, hemen yakalanıyorlar. :D

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Behzat’ın ǒilesi

[TABLE="class: image"]
[TR]
[TD]
fft6_mf759622.Jpeg
Can Dündar!

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
fft16_mf2235520.Jpeg

Türkiye’de farklı bir şey yapmak ne kadar zor. “Behzat Ç.”, müdavimi olduğum dizi... Televizyondaki en yalansız işlerden biri..

Seyirciye yaranma çabasına girmiyor çünkü; yalakalık yapmıyor.

“Kahramanımı sevsinler, örnek alsınlar” derdinde değil.
Bir tip çiziyor ve onu olabildiğince samimi anlatıyor.
Daha önce Emniyet desteğiyle çekilen sipariş dizilerdeki tiplerin aksine sempatik değil somurtuk bir “amir”
Behzat; ağzı bozuk, aksi, içiyor, dövüyor, küfrediyor.
Ama derin bir iç dünyası var.
Ona girebilirseniz çizilen tipten önce o derinliği ve samimiyetini seviyorsunuz.
Dikliğine, ağzına geleni eğip bükmeden söylemesine, devletin derinliklerine dalmaktaki cesaretine hayran oluyorsunuz.
Sık sık onunla birlikte küfrediyorsunuz.
* * *
Dizinin yayınından önce uyarı yazıları çıkıyor ekranda...
Devlet, diziye karşı toplumu korumaya alıyor, aileleri “Aman ha bunun içinde bir sürü zararlı unsur var” diye uyarıyor, çocukları yatmaya yolluyor.
Ama yetmiyor.
Yeşilay Başkanı, birasını elinden düşürmeyen Behzat’ın Türk polisini temsil edemeyeceğini (sanki öyle bir iddiası varmış gibi) söyleyip yasaklanmasını istiyor.
Hükümet, “Merak etmeyin izlemedeyiz” diye aba altından sopa gösteriyor.
* * *
Başta söyledim: Türkiye’de farklı işe kalkışan herkes, bunun bedelini ödemeye peşinen hazırlıklıdır.
Hele rüşvet çeklerini kürsüde yırtıp atan, arada Emniyet içindeki tarikatçı yapılanmalara çakan,Meral Okay’ın ölümünden sonra “O kadına” diye gönderme yapan, küfürleri kapatmak için hemen her cümlenin bir yerine mecburen “bip” koyan bir diziyseniz, zaten kelle koltukta yayındasınız demektir.
Yine de insan bu bağnazlığa isyan ediyor.
“Her ekrana çıkana yüklenen topluma örnek olma misyonu”, yaratıcıları birer kamu görevlisi haline getiriyor.
Behzat’ın eve ayakkabıyla girmemesi ya da yorgunluk atmak için geceleri doğa belgeselleri seyretmesi kesmiyor.
İçkiyi, sigarayı bırakması, ağzını bozmaması, evlenip barklanması, farklılıklarından soyunması isteniyor.
* * *
Geçen bölüm zorla başgöz edildi Behzat...
Kerhen nikâhlandığı her halinden belliydi.
“Düzgün dizi kahramanı tasarımcıları”na bırakırsanız yakında birayı, sigarayı, barı da bırakır, “bip”siz konuşmaya başlar.
Kamulaştırılır.
Tatsızlaştırılır.
Tektipleştirilir.
Madem öyle, “Sovyetik” yöntemle bu işi tek merkezden yapalım. Devlet, bütün yazarları kamulaştırsın. Hepimizi maaşa bağlasın. Toplumun örnek almasını istediği karakterleri de belirlesin.
Topluma ne lazımsa, “ideal Türk aile yapısı” nasılsa, iyi bir polis nasıl davranırsa öyle yazalım.
Ağzı bozukları ıslah edelim; bekarları evlendirelim, 3 çocuk sahibi edelim. İçkiyi sigarayı bıraktıralım; tinerci değil, dindar bir nesil yaratmaya gayret ve hizmet edelim.
RTÜK boşa yorulmasın, hükümet de “Gözüm üstünüzde” diye açıklamalar yapmak zorunda kalmasın.
Dizinin adı “Behzat ǒavuş” olsun. “Bip” filan da kalmasın.
Dikta ülkelerinin seyircileri gibi, izlerken içinden “bip”lesin.

http://gundem.milliyet.com.tr/behza...ndemyazardetay/03.05.2012/1535447/default.htm

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
gs_kadir

Geç bunları geç dizi iyi olduğu için savunmuyor ki içki-sıçkı bol diye savunuyor beyefendi bizde yedik.

İnterpole göre dünyanın en iyi polisi TÜRK POLİSİ
Siz dünyanın en iyisi ünvanına layık olmuş bir teşkilatın insanlarını içmekten-sı.maktan-sövmektan başka bir bok bilmeyen adamlar olarak gösteremezsiniz.

Adamın elinde sürekli içki şişesi sürekli içiyor ağzında sürekli küfür sürekli sövüyor. Gerçekleri anlatıyormuş. Ulan benim etrafım özel harekatçılar komandolar özel kuvvet askerleriyle dolu onlar dururken bu aptal diziye mi inanacam. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz biz. Gitsinler kendileri gibi aptalları kandırsınlar. CAN DÜNDAR diziyi savunacam diye saçmalamış iyice.

------------
Bir eleştiri de vadiye
Mafıa 2 yi polat alemdar gibi oynayım dedim yürüye yürüye adamların üzerine gittim 3. adımda kafadan vuruldum. Anlayın artık ne kadar saçma olduğunu

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Beğenmiyorsanız gidin kendi çöplüğünüzdeki erotik dizileri seyredin arkadeşş ya da gidin en yakın köprüden aşağı atlayın :hammer:

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
İzlediğim diziler
24
I am sorry I love you
Prison Break
24
Game of Thrones

daha önceden sadece VADİ BİRi tamamen PUSUYU da belli bir yere kadar syrettim (45 50 bölüm kadar)

bu diziler mi erotik dizi.. (Game of Thrones da biraz erotiklik var sadece)

Behzatı savunacam diye insanlara çamur atamazsın...Bizim Behzata kızmamış dışarıya POLİSİMİZİ içen sıçan söven biri olarak gösterdiğinden benzer dizi olarak ARKA SOKAKLAR var onu nie BEHZAT kadar eleştirmiyorum. Çünkü POLİSİMİZİ karalamıyor. Dışarıya bu ülkenin polisini içen sıçan söven insanlar olarak göstermiyor. Yerli dizi izlersem bir gün izleme ihtimalimin olduğu TEK DİZİ şuan için sadece ARKA SOKAKLAR..

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Avrupa özentisi.
Gerçi onlar görev başında çay kurabiye;ama b.ç alkol...

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tek katıldığım nokta bizim polisimizle uzaktan yakından alakası olmamasıdır çünkü polisimizin görüşü bellidir oralara girmeden yorum yapmak gerekirse bizim polisle alakası yok ama kabul etmeniz gerekli dizi tuttu farklı bir tadı var artı olarak o kadar aşk dizisi yanında bu biraz daha güzel kaçıyor.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arka Sokaklar yapısal olarak iyi polis, iyi baba vb gibi temaları işlerken Behzat Ç. daha sıradan, daha gerçekçi bir tipleme.
Biz de yakın çevremizle, özellikle arkadaşlarımızla konuşurken en az onun kadar küfürlü konuşmuyor muyuz?
Bir yazarı, çizeri vb bile överken, "Vay o.ç., ulan nasıl düşünmüş bunu vb. övgülerle (!) bağrımıza basmaz mıyız?
Türk toplumunun konuşma tarzı Behzat Ç.'de en gerçekçi anlatılıyor. Yani bizden biri.
Çok yadırganacak bir şey değil.
İçki, herkes içebilir.
Polis'de insan değil mi?
İçki içmesi ayrı, alkolik olması ayrı.
Sabahlarını çayını da içiyor, her normal insan gibi.
Akşamları, durum uygunsa bir iki kadeh çakıştırıyor.
Hiç de abartılı değil.
Behzat Ç. hepimizin yaşantısından bir kesit.

Reaksiyon puanı
31
İnanın toplum açısından çok makbule geçer darısı diğer polisiye dizilerin başına.

--- Mesaj Güncellendi ---

Arka Sokaklar yapısal olarak iyi polis, iyi baba vb gibi temaları işlerken Behzat Ç. daha sıradan, daha gerçekçi bir tipleme.
Biz de yakın çevremizle, özellikle arkadaşlarımızla konuşurken en az onun kadar küfürlü konuşmuyor muyuz?
Bir yazarı, çizeri vb bile överken, "Vay o.ç., ulan nasıl düşünmüş bunu vb. övgülerle (!) bağrımıza basmaz mıyız?
Türk toplumunun konuşma tarzı Behzat Ç.'de en gerçekçi anlatılıyor. Yani bizden biri.
Çok yadırganacak bir şey değil.
İçki, herkes içebilir.
Polis'de insan değil mi?
İçki içmesi ayrı, alkolik olması ayrı.
Sabahlarını çayını da içiyor, her normal insan gibi.
Akşamları, durum uygunsa bir iki kadeh çakıştırıyor.
Hiç de abartılı değil.
Behzat Ç. hepimizin yaşantısından bir kesit.
Hepimizin yaşantısından bir kesit demen yanlış çoğumuzun yaşantısından demen daha doğru zira herkes içki içmez herkes küfür ederek bağrına basmaz.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hepimizin yaşantısından bir kesit demen yanlış çoğumuzun yaşantısından demen daha doğru zira herkes içki içmez herkes küfür ederek bağrına basmaz.

İçki keyfe keder bir durum, doğrudur.
Ama küfür, daha doğrusu argo, özellikle sinirlendiğimizde, hele günümüzde kız, erkek demeden kullandığımız bir dil.

Reaksiyon puanı
31
İçki keyfe keder bir durum, doğrudur.
Ama küfür, daha doğrusu argo, özellikle sinirlendiğimizde, hele günümüzde kız, erkek demeden kullandığımız bir dil.
Arkadaşım anlama konusunda sıkıntın var sanırım daha argo hepimizin kullandığı dil diyorsun nasıl bir çevren var bilmiyorum ama biraz gözünü açıp etrafa bak küfür denen meleti dil olarak görmende başlı başına ayrı bir olay neyse iyi forumlar.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşım anlama konusunda sıkıntın var sanırım daha argo hepimizin kullandığı dil diyorsun nasıl bir çevren var bilmiyorum ama biraz gözünü açıp etrafa bak küfür denen meleti dil olarak görmende başlı başına ayrı bir olay neyse iyi forumlar.

Arkadaşım sen nerede yaşıyorsun bilemem ama burada, yani İstanbul'da orta okul öğrencileri dahi benden çok küfür biliyor.
Grup olarak yanımdan geçenlerden duyuyorum, kafadan yazmıyorum.
Bu sadece benim çevremde değil, çoğu yerde aynen geçerli.
Küfür başlı başına bir olaydır ama halk diline yerleşmiş olan argo dediğimiz sözcükler, tüm uluslarda olduğu kadar bizde de fazlaca var.
Olması da doğal.
Dilimize yerleşmiş, özellikle çok sık kullanılan ulan sözü bile aslında küfür sayılmasına karşın, argo olarak fazlaca yadırganmıyor.
En basit örneği bu.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
90 sonrasında bu bahsettiklerinden ben pek göremiyorum artık. Hala var fakat insanlar bilinçli artık. Ortamda küfür ettiğinde ne kadar terbiyesiz olduğunu anlayıp surat ifadeleri değişiyor insanların. Dışlanıyor artık küfür eden, sigar içen, alkol alan. Peki niye?

Her ortamda da "dilimize yerleşti" diye küfür de edilmez.

Durup dururken "ulan, lan, lun" demeye ne gerek var. ha arada dersin bir şey olmaz. Bir şey anlatıyosundur bir şey olmaz. Ama dizi LAN üzerine kurulu. Lan la lu. :D dizideki Lanlı lulu sahneleri çıkartsan yarım saatlik dizi kalır heralde. :D
Küfürde etme demiyorum. Et, yerinde et. Her dakkada sanki yapılabilecek gibi (su)koyma. :)
Sigara, başlı başına illet. Kullanıyorum. Lanet ediyorum. İçen çocuk gördüğüm zaman uyarıyorum. Pişmanım, o pişmanlığı insanların yaşamasını da istemem.
Alkol, iyi bir şey gibi gösterilmeye çalışılıyor gibi. Ne gerek var? İçme diyen yok. 1 tane iç 2 tane iç. Hergün görüyorum, ayakta duracak halleri yok içenlerin. Leş kokuyor. Yanlarındaki insanlar uzaklaşıyor. Ben niye leş gibi kokan adamla gezeyim ki?

Behzat Ç. zaten abartı bir karakter. Karakter olarak görmek lazım fakat bizim insanımız onun gerçek olduğunu sanıyor. Dizinin başına sonuna da koyuyor "Gerçek hayattan alınmıştır" diye. Oooh bilinçaltına yerleşiyor artık.

Bana göre dizi kaldırılmalı veya birazdaha fantastikleştirilmeli. Kullanıcıya gerçek olmadığını düşündürecek şeyler yapılmalı.
Bu yüzden Amerika Avrupa dizileri bir numara. Adam gerçek olmadığını biliyor zaten. :D

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
277
90 sonrasında bu bahsettiklerinden ben pek göremiyorum artık. Hala var fakat insanlar bilinçli artık. Ortamda küfür ettiğinde ne kadar terbiyesiz olduğunu anlayıp surat ifadeleri değişiyor insanların. Dışlanıyor artık küfür eden, sigar içen, alkol alan. Peki niye?

Her ortamda da "dilimize yerleşti" diye küfür de edilmez.

Durup dururken "ulan, lan, lun" demeye ne gerek var. ha arada dersin bir şey olmaz. Bir şey anlatıyosundur bir şey olmaz. Ama dizi LAN üzerine kurulu. Lan la lu. :D dizideki Lanlı lulu sahneleri çıkartsan yarım saatlik dizi kalır heralde. :D
Küfürde etme demiyorum. Et, yerinde et. Her dakkada sanki yapılabilecek gibi (su)koyma. :)
Sigara, başlı başına illet. Kullanıyorum. Lanet ediyorum. İçen çocuk gördüğüm zaman uyarıyorum. Pişmanım, o pişmanlığı insanların yaşamasını da istemem.
Alkol, iyi bir şey gibi gösterilmeye çalışılıyor gibi. Ne gerek var? İçme diyen yok. 1 tane iç 2 tane iç. Hergün görüyorum, ayakta duracak halleri yok içenlerin. Leş kokuyor. Yanlarındaki insanlar uzaklaşıyor. Ben niye leş gibi kokan adamla gezeyim ki?

Behzat Ç. zaten abartı bir karakter. Karakter olarak görmek lazım fakat bizim insanımız onun gerçek olduğunu sanıyor. Dizinin başına sonuna da koyuyor "Gerçek hayattan alınmıştır" diye. Oooh bilinçaltına yerleşiyor artık.

Bana göre dizi kaldırılmalı veya birazdaha fantastikleştirilmeli. Kullanıcıya gerçek olmadığını düşündürecek şeyler yapılmalı.
Bu yüzden Amerika Avrupa dizileri bir numara. Adam gerçek olmadığını biliyor zaten. :D

alkol dizide iyi bir şey gibi gösterilmiyor nereden çıkardın bunu? alkol karında içilirse zararsız bence dezenfektan ve yakıttan başka bir şey değil... içerim ama Rakı ve şarap birazda votka birayı o kadarda sevmem... :p

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben zaten içmeyin demedim. :) Yerinde bırak. :)
Bir de ben çok duydum "Behzat'ın içtiği mekan la bura" diyen adamı. :) Adamlar içmek için benzer mekanlara yöneliyor.
Herkesin görüşü kendine. :D

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
277
dizideki Bira markasını aradın mı hiç? Anadolu grubun markası... kömür bu kapağın altındaya bağlıyor...