Bebeğini bırakıp tatile gitti, bebek öldü!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
KOCAELİ’nin Gölcük İlçesi’ndeki bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapan 34 yaşındaki Seçil M.D., iddiaya göre 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bıraktıktan sonra 9 günlük bayram tatilini geçirmek üzere memleketi Adana’ya gitti.

golcuk-te-dehset--3702627.Jpeg


Tatil dönüşü, açlık ve susuzluktan ölen bebeğini hareketsiz olduğu gerekçesiyle Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne getiren öğretmen D., doktorların durumu polise bildirmesi üzerine gözaltına alındı. Seçil M.D., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Gölcük’teki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Seçil M.D., iddiaya göre, Adana’da Çevik Kuvvet ekibinde görevli bir polis memuru ile ilişkiye girdi. Bu ilişkiden iki ay önce erkek bebeği dünyaya gelen Seçil M.D., iddiaya göre Kurban Bayramı tatili öncesi erkek bebeğini evde yalnız bırakarak 9 günlüğüne Adana’daki yakınlarının yanına tatile gitti. 9 günlük bayram tatili sırasında tek başına evde bırakılan bebek, açlık ve susuzluktan öldü.

Geçen pazar günü Adana’dan Gölcük’e gelen Seçil M.D., iddiaya göre ölen bebeğinin karnını doyurmak istedi. Doğanay, bebeğin hareket etmediğini fark edince onu Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bebeğin getirilmeden en az 3 gün önce ölmüş olduğunu belirleyen doktorlar hemen polise haber verdi. Hastanede yapılan ön otopside, bebeğin açlık ve susuzluğa bağlı yaşamını yitirdiği belirlendi. Bebeğin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirleneceği otopsinin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polis ekiplerince dün gece gözaltına alınan öğretmen Seçil M.D., çelişkili ifadeler verdi. Seçil M.D.’nin poliste verdiği ifadesinde, bebeği karnını doyurduktan sonra evde bırakıp tatil için Adana’ya gittiğini anlatırken, "Tatili sonunda eve geldiğimde bebeğe mama yedirmeye çalıştım. Yemeyince de Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Burada öldüğünü söylediler. Daha sonra da polise haber verdiler" dedi.

KOMŞULARI AĞLAMA SESİ DUYMAMIŞ

Apartman görevlisi Mehmet Kaya, polislerin gelmesi üzerine öğrendiğini belirterek, "Her gün temizlik yapıyor ve dairelerin iki kez kapılarını çalıyorum. Öğretmen hanımı bazen sabahları görüyordum. Hiç bebek ağlama sesi de duymadım. Herhangi bir sorunu olup olmadığını da bilmiyorum. Evinde bir ara bir bayan daha kalıyordu. Bebeğini ölüme terk ettiğini şimdi öğrendik" diye konuştu.

Öğretmen Seçil M.D.’nin apartman komşularından Necla Öztekin de "Kendisini tanımıyorum. 1-2 kez gördüm. Eve geldiğinde hemen kapıyı örtüyordu. Merhabalaşmadık bile. Ağlama sesi de duymadım. Bayramın 1 ve 2’nci günü binada kötü koku oluşmaya başlamıştı" dedi.

Kurban Bayram tatilini şehir dışında geçirdiklerini söyleyen diğer komşusu Elif Çolak da Doğanay’ı tanımadığını anlatırken, "Bir öğretmen bunu nasıl yapabilir inanamıyorum. 2 aylık bir bebeğe kıyılmaz" dedi, büyük bir şaşkınlık içinde olduğunu belirtti.

OKUL MÜDÜRÜ: GELMEYİNCE TELEFONLA ARADIK

Öğretmen Seçil M.D.’nin bugün okula gelmediğini söyleyen Okul Müdürü Orhan Merdanoğlu ise "Okulumuza bu yıl Yazlık semtindeki Tabosan İlköğretim Okulu’ndan geldi. Bugün okula gelmeyince cep telefonuyla kendisini aradık. Ancak, ulaşamadık. Öğrenci velileri de bize sorunca gelmediğini söyledik. Olay hakkında hiçbir bilgim yok" dedi.

Dün akşam gözaltına alınan Seçil M.D. poliste verdiği ifadesinin ardından sevk edildiği Gölcük Adliyesi’nde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Seçil M.D.’nin daha önce evlenip boşandığı öğrenilirken, bebeğin babası olduğu öne sürülen Adana’da Çevik Kuvvet ekibinde görevli bir polis memurunun kimliği ile ilgili açıklama yapılmadı.

DHA


http://forum.shiftdelete.net/gundem...en-annenin-cezasi-belli-oldu.html#post3461042
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Tipe gel ya.

Böyleleri nasıl öğretmen oluyor arkadaş!
 

ProRat`

Profesör
Katılım
12 Şubat 2013
Mesajlar
2,968
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
Öğretmenlik tipi bile yok.

Allah ıslah etsin daha ne diyelim?
 

enable

Profesör
Katılım
4 Ağustos 2009
Mesajlar
1,090
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
Yazıklar olsun bole insanlara, Bu nasıl bir vicdansızlıktır arkadaş, bide ilkokul öğretmeni olacak Allah ...... versin bunların.
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Yazık gerçekten, çok üzücü.

En ağır cezayı alır inşallah.
 

Elusive

Dekan
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
63
Böyleleri öğretmen olur ,4 sene canını dişine takarak çalışan pırıl pırıl adamlar atanamaz . Welcome to Turkey...
 

Nemre

Profesör
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
38
Haber doğru ise dilerimki, o bebek gibi açlık ve susuzluktan ölürsün.
 

ozersworld

Profesör
Katılım
24 Şubat 2009
Mesajlar
3,294
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Yaş
37
Çocuk zaten melektir. Evde ağlama sesinin duyulmaması kesinlikle o çocukla birilerinin ilgilendiği anlamına gelir. Çünkü 2 aylık bir bebek zaten doğal olarak ağlar ki 9 gün boyunca aç kalırsa dünden ağlar. O çocukla Allah c.c. gönderdiği melekler ilgilenmiştir. Çocuk cennettede bu kadın kişiliksiz karaktersiz şimdi üniversite okuma kolaylaştı herkes okur öğretmen olur ama bir insanda karakter olması lazım. Okuyunca adam olunmuyor maalesef. Canın cehenneme!
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0

ahmeta

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
2,328
Reaksiyon puanı
36
Puanları
48
"Seçil M.D.’nin poliste verdiği ifadesinde, bebeği karnını doyurduktan sonra evde bırakıp tatil için Adana’ya gittiğini anlatırken, "Tatili sonunda eve geldiğimde bebeğe mama yedirmeye çalıştım. Yemeyince de Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Burada öldüğünü söylediler. Daha sonra da polise haber verdiler" dedi."
Oyuncak bebek sandı herhalde 9 gün aç susuz nasıl bekleyecek 2 aylık bebek!!! ki yeni doğan bebekleri 2 saatte bir emzirmek gerekir...
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Seni de evde bırakıp tatile gitselermiş keşke...
 

BERVA

Doçent
Katılım
24 Nisan 2011
Mesajlar
712
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Akıl hastası ayağına yatıyor şer.....
Tez vakitte kopsa da kıyamet kurtulsak bu pislik dünyadan.
 

Aretios

Profesör
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
ne yazayım ben şimdi ........
 

webelectronics

Asistan
Katılım
9 Ekim 2013
Mesajlar
277
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Haberlerde gordum aksam... lugatimdaki butun kufurleri saydim sofrada... ( kadin bir de ogretmenmis - cahil olsa dersin cahil dersin )
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
talihsiz-bebegin-cenazesine-de-sahip-cikan-yok-3707213.Jpeg


Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde önceki gün meydana gelen olay Türkiye’nin kanını dondurdu. Dokuz günlük kurban bayramı tatili sırasında Hatay’a ailesinin yanına giderken, 2 aylık bebeğini Gölcük’teki evinde yalnız bırakarak ölümüne neden olan öğretmen Seçil Müge Doğanay tutuklanırken, olayın aydınlatılması için savcılık ve emniyet çalışmalarını sürdürüyor. 34 yaşındaki Doğanay’ın Gölcük Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadede; Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli O.D. adlı polis memuruyla girdiği ilişki sonrasında hamile kaldığını ve büyük pişmanlık duyduğu söylediği öğrenildi. İlk evliliğini sorunlu bitirdiğini, ailesinin yeniden evlenmesine karşı çıktığını anlatan Doğanay, hamile kaldığını çok geç öğrendiğini, uzun süre doğurup doğurmama konusunda kararsız kaldığını ve ailesinden korktuğunu ifade etti. Nihayetinde doğum yapmaya karar verdiğini anlatan Doğanay, bayram tatili için ailesinin kendisini ısrarla Hatay’a çağırdığını söyleyerek, şunları söyledi:

“Bebeğimi kimseye bırakamazdım. Ailemin yanına gitmemek için bahaneler uydurdum ama özellikle annem ısrar etti. ‘Birkaç gün Hatay’da kalır hemen dönerim’ diye düşündüm. Hatay’a gideceğim gün oğluma iki biberon mama yaptım. Mamayı birkaç saat arayla yedirdim. Altını değiştirip beşiğine bıraktım. Üşümesin diye üstünü örttüm. Evden çıkarken uyuyordu. Karnı acıksa dahi ağlar ağlar yeniden uyur diye düşündüm. Ailemin yanına oğlumla gitseydim beni öldürebilirlerdi. Evde bırakmak zorundaydım. Bebeğime bir şey olmaması için dua ettim. Ama oradayken ailem tatilin sonuna kadar kalmam konusunda ısrar etti. Eve döndüğümde bebeğime mama yaptım, kucağıma aldığımda tepki vermediğini gördüm. Hastaneye götürdüğümde öldüğünü öğrendim.”

Babası Hatay’dan geldi

Hastane kayıtlarında 1 kilo 700 gram ve erkek olarak geçen, ilk belirlemelere göre açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybeden bebeğin cesedinden alınan parça İstanbul Adli Tıp Kurumu Laboratuvarı’na gönderildi. Kesin ölüm nedeninin incelemenin ardından ortaya çıkması bekleniyor. Annesi tarafından “Berk” adı veriler ancak nüfusa kaydı yaptırılmayan bebeğin Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunan cenazesi ise henüz kimse tarafından alınmadı. Cenazenin defnedileceği yere ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının anne Doğanay’ın görüşüne başvuracağı öğrenildi. Bebeğin cenazesinin, kimsenin sahip çıkmaması durumunda kimsesizler mezarlığına defnedileceğini bildirildi. Doğanay‘ın babası Caner Doğanay’ın ise önceki akşam Gölcük’e gelerek karakola başvurduğu öğrenildi.

Doğumdan 5 gün sonra okula gitmiş

Doğanay’ın, 2008’de Kars’ta sözleşmeli öğretmenliğe başladığı, daha sonra evlenip donanmada uzman çavuş olan eşiyle birlikte Gölcük’e yerleştiği belirtildi. Çift 2011’de ayrılırken, aynı yıl Doğanay da kadrolu sınıf öğretmeni olarak atandı. İlk olarak Gölcük Yazlık Tobasan İlköğretim Okulu’na atanan ardından Gölcük Rheinland Pfalz İlköğretim Okulu’na geçen Doğanay, çevresinde mesafeli biri olarak tanınıyor. Öğretmen arkadaşları ve idarecilerle sınırlı ilişkiler kuran Doğanay’ın psikolojik sorunları olduğuna dair en ufak bir ipucuna rastlanmıyor.

Hiç şüphe çekmemişti

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, bugüne kadar hiçbir disiplin soruşturması, şikayet ya da müfettiş raporuna muhattap olmadığını söylüyor. Doğanay’ın öğrencilerinin velileriyle de mesafeli olduğu ama dinlenme saatlerinde öğretmen arkadaşlarıyla bir arada vakit geçirdiği de anlatılıyor. Şüphe uyandıracak hiçbir davranışı gözlemlenmeyen Doğanay, görev yaptığı süre içinde hamileliğini kolaylıkla gizlemiş. Tatilin başlamasıyla evine çekilen Doğanay’ın Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne giderek, hiçbir kayıt yaptırmadan doğum yapmayı istediği ama yetkililerin bu isteği reddetmesiyle evine döndüğü iddia ediliyor. Evde doğum için tecrübeli hemşire bile aradığı öne sürülen Doğanay’ın birkaç gün sonra ağrılarının artması üzerine 27 Ağustos’ta gittiği aynı hastanede doğum yaptığı ama baba hanesini boş bıraktığı belirtiliyor.

Goodyear Körfez Sitesi’ndeki dairesinde yaşayan Doğanay’ın evine sıklıkla bir kadının girdiği belirtiliyor. Doğumun ardından yine evine gelen Doğanay’a kimin ve nasıl yardımcı olduğu da soru işareti. En büyük soru işareti 2 Eylül’de göreve başlamasıyla doğuyor. Doğanay’ın doğumdan 5 gün sonra Rheinland Pfalz İlköğretim Okulu’nda göreve başladığı da belirtiliyor.

‘Öğrencilerine karşı sevgisizdi’

Rheinland Pfalz İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Doğanay’ın veliler tarafından istenmediği belirtildi. Velilerden Nilgün Ünal, “Veliler memnun değildi. Kendi aralarında imzalar topladılar. Fakat ciddiye alınmadı” diye konuşurken Sultan Acar, “Kapı komşumun oğlu ve kızının öğretmeniydi. Milli Eğitim’e şikayette bulundular. Müfettişler geldi. Öğretmen uyarıldı. Sınıf ve çocuklarla bir alakası yoktu. Çocuklara karşı sevgisizdi. Ağlayan çocuklara sert tepkiler veriyormuş diye duydum” dedi. Öte yandan Doğanay’ın çocuğunun babası olduğunu iddia ettiği polis memurunun kim olduğunun araştırıldığı öğrenildi.

BAKAN GÜLER: AİLE FACİASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, annenin ihmali sonucu 2 aylık bebeğin yaşamını yitirdiği iddiasıyla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, “Kabul edilebilir bir olay değil. İyi bir bilimsel inceleme gerekiyor. Talimatı verdim, bakanlık olarak incelememizi yapacağız. Annenin psikolojisi açısından da bu incelememiz önemli. Sosyal hizmet uzmanlarımızı çalıştıracağız, daha sonra bilgi vereceğiz” dedi. ahin’in, olayın araştırılması için Ankara’dan bir ekibin de Gölcük’e gitmesi talimatı verdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise, “Bir annenin bunu yapabileceğini düşünemiyorum. Nasıl yalnız bırakmış? Farklı bir şey vardır. 2 aylık çocuk nasıl bırakılır? Çok üzücü bir hadise. İnsanlık dışı bir şey. Annelik duyguları ile bunu hiç bağdaştıramadım. Babasının çocuğu sahiplenemeyişi ayrı bir konudur. Eşinin statüsü itibariyle bizi ilgilendiren bir şey varsa yaparız. Burada sıfatı da artık önemli değil. Bu bir aile faciasıdır” diye konuştu. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduğu belirtilen polis memuru O.D’yle ilgili inceleme başlatıldığı da öğrenildi.

Milliyet
 

drjacob

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2013
Mesajlar
3,996
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
700
Puanları
113
Allah senin belanı versin
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Sabah haberlerinde Tv de izledim.
Ya bebeğin ölmesini planlamış akıllı bir katil,
Ya da ciddi bir psikolojik sorunu olan hasta..
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Adanalı değil mi diyeceğim linç edileceğim. :)

Böyle bir beyin öğretmen olabiliyor. Aylık bebeğin acıkınca ağlar ağlar uyur sanıyor.
 

ikspi

Profesör
Katılım
11 Temmuz 2009
Mesajlar
1,113
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Uzun süre tatil yapar artık.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Merhamet...
Alemlerin Rabbi olan Allah[cc]100 de birini dünyadaki kullarına verdi özellikle annelere tabiki bu bir rızk tır Rabbimiz kimine az kimine çok verir.Ve buyrulduğu gibi eşlerinizle çoıcuklarınızla ve ekinlerinizle imtihan dan bir fasıl.
O an neler düşündü bilinmez cahillik desen değil akıl hastası desen öğretmen planlanmış bir cinayet gibi
de
kendi çocuğunu açlık ve susuzlukjtan öldüren bir anneye teslim edilen onca öğrenci ne olaki onca arkadaşından veya yönetimden uyanan olmamışmı
evet bu musibet bence bağıra bağıra geldi şahsi hayatı bu derece sıkıntılı bir kişinin özellikle sınıf öğretmeni yapılması bence önemli olan konu bu
 

MrFantastic

Asistan
Katılım
29 Ekim 2012
Mesajlar
119
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Böylelerini de aynı şekilde cezalandırmak lazım aslında ama umarım en ağır cezayı alır...
 

fatihrednight1

Doçent
Katılım
25 Ağustos 2013
Mesajlar
658
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Tam bir saçmalık.Sanki ayarlanmış bir suikast gibi.
Ülkemizde böyle annelerde var malesef...
 

Dea

Profesör
Katılım
13 Ekim 2010
Mesajlar
1,395
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Bu Kadın İnsan Olamaz Nasıl Öğretmen Olmuş Akıl Mantık Denen Şey Yok Bunda Vicdan Azabına Dayanılmaz Allah Islah Etsin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst