Bazı Yunanlıların Türk Düşmanlığı

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

soldier01

Profesör
Katılım
21 Temmuz 2009
Mesajlar
1,012
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Yunanistan kurtuluş savaşında bize saldırmış ve yunanistandaki türk kardeşlerimize eziyet etmişlerdir geneli değil tabi.Fırsat bulduklarında bazıları devam etmektedir.
TÜRK YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ
Yunanistan ile İlişkiler ve Türkiye'nin Ege Politikası. Türk dış politikasının önemli unsurlarından birini Yunanistan ile olan ilişkiler oluşturmaktadır. NATO müttefiki olan, AB ve BAB'ta ile ilişkileri bulunan, aynı coğrafyayı ve Batı dünyasının benzer değer ve ideallerini paylaşan iki ülke arasındaki ilişkiler tarih boyunca dalgalanmalı bir seyir izlemiştir. 1999 yılında iki ülke arasında başlayan yakınlaşma süreci Yunan hükümetinin, Türkiye’yi Yunan ulusal hava sahasını ihlal ettiği yönünde AB ve NATO’ya şikayet etmesiyle yeni bir sürece girmiştir.

Türkiye ve Yunanistan arasında 1974 yılından itibaren iki temel sorun yaşanmaktadır. Bunlar Kıbrıs ve Ege olarak sıralanabilir. Ege sorununun nedeni Yunanistan’ın yayılmacı bir politika izlemesi ve kıyı ülkelerinden biri olan Türkiye'nin hak ve çıkarlarını dikkate almayarak, Ege Denizi'nin tamamını bir Yunan denizi olarak görmesidir. Yunanistan, 1923 yılında Lozan Antlaşması ile kurulmuş olan haklar ve sorumluluklar dengesini değiştirme girişiminde bulunmuş ve BM Deniz Hukuku Sözleşmesi çerçevesinde, halen 6 mil olan karasuları genişliğini hem anakarası hem de Ege’deki adalar için 12 deniz miline çıkarmaya hakkı olduğunu iddia etmektedir. Bu Türkiye tarafından kabul edilebilir bir tutum olmadığından Türk hükümetleri Yunanistan’ın Ege’de karasularını tek taraflı olarak 12 mile çıkarmasının Türkiye tarafından casus belli (savaş nedeni) sayılacağını açıklamıştır.


Yunanistan’a bırakılan Doğu Ege adalarını imzalamış olduğu uluslararası anlaşmalarda belirlenmiş olan “silahsızlanma” hükmüne rağmen, bu adalar 1974 Kıbrıs olaylarından sonra silahlandırılmıştır. Karasuları sorunuyla ilgili olarak 6 millik karasularının üzerinde 10 millik "ulusal hava sahası" olduğu iddia edilmektedir. Yunanistan, Türk devlet uçaklarından uçuş planlarını istemekte ve Atina FIR (Flight Information Region) hattının ihlal edildiğini öne sürmektedir. Türkiye ise, Yunanistan’ın FIR sorumluluğunu “kötüye kullanmasından ve bu sorumluluğu egemen hakları içeriyormuş gibi kullanmaya çalışmasından” şikayet etmektedir.


Türkiye ile Yunanistan arasında diğer bir anlaşmazlık konusu ise sistemli bir şekilde temel insani hak ve özgürlüklerden yoksun bırakılan Batı Trakya'daki Müslüman Türk azınlığın durumudur. Bugün Batı Trakya’da 120-130 bin Türk yaşamaktadır. Türk azınlığın hakları; 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması, muhtelif uluslararası sözleşme ve belgeler, hatta Yunanistan'ın kendi anayasası tarafından güvence altına alınmıştır. Ancak uluslararası sorumluluklarının aksine Yunanistan, Türk azınlığa karşı, hayatlarının her alanında ayırımcı politikalar yürütmektedir. Türkler güvenliklerinden emin değildirler. Kültürel varlıkları yok edilmektedir. Eğitim ve din alanlarında gördükleri baskılar azınlık üyelerinin hayatlarını büyük ölçüde etkilemektedir. Azınlık üyeleri çocuklarını istedikleri gibi eğitme fırsatından mahrumdurlar ve tam bir din özgürlüğüne sahip değildirler. Yunan mahkemeleri "Türk" kelimesinin kullanılmasını yasaklamışlardır.


Türkiye, Yunanistan ile ortak bir anlayışa varabilmek için her türlü gayreti göstermektedir. Nitekim AB öncülüğünde oluşturulan ve her iki ülkenin sivil uzmanları tarafından tüm sorunlara eğilinmesini öngören "Akil Adamlar" heyetine verdiği destek, Temmuz 1997 tarihli Madrid Deklarasyonu'nun hayata geçirilmesi için sarf ettiği çabalar, iki ülke arasındaki Ege sorunlarının barışçıl yollarla çözümünü öngören 12 Şubat ve 11 Mart 1998 tarihli öneriler ve son olarak Ege'de güven artırıcı önlemler ile ilgili "Mutabakat Muhtırası"nı uygulama kararı, Türkiye'nin iyi niyetli ve yapıcı gayretlerinin örnekleridir.


Bölücü terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın, Şubat 1999’da Kenya’nın başkenti Nayrobi’deki Yunan Büyükelçiliği’nden ayrıldıktan sonra, hava alanında Türk yetkililer tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirilmesi, Ankara-Atina ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. İki ülke ilişkilerinde son zamanlarda başlayan yumuşama süreci çerçevesinde, Türk Dışişleri Bakanı Yunan meslektaşına 24 Mayıs 1999 tarihinde, mevcut sorunların birlikte çözümü amacıyla bir çağrıda bulunmuş, 30 Haziran 1999'da New York'ta bir araya gelen iki ülke dışişleri bakanları, turizm, çevre, kültür, ticaret, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı, yasadışı göç ve terörizm gibi konularda ikili anlaşmalar yapılması hususunda görüş birliğine varmışlardır. Her iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında, sözü edilen konulardaki görüşmelerin ilk turu Temmuz ayı içerisinde tamamlanmış, ikinci tur görüşmeler ise 9-10 Eylül 1999'da Atina'da ve 15-16 Eylül 1999'da Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Aynı yıl meydana gelen Marmara ve Atina depremleri sonrasındaki işbirliği ve dayanışma, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da yumuşamasına neden olmuş ve bu sıcak atmosfer ikinci tur görüşmelerine de yansımıştır. Üçüncü tur görüşmeler, uzman kuruluş temsilcilerinin de katılımlarıyla, turizm, çevre ve ticaret konularında 21-22 Ekim 1999 tarihlerinde Ankara'da; kültür, bölgesel işbirliği, organize suç, yasadışı göç, uyuşturucu kaçakçılığı ve terörizm konularında 25-26 Ekim 1999 tarihlerinde Atina'da yapılmıştır. 8 Aralık 1999 günü Atina'da toplanan Steering Komitesi'nde ise üzerinde görüş birliğine varılan anlaşma taslaklarının müzakeresi tamamlanarak, nihai anlaşma metinleri oluşturulmuştur. Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 19-22 Ocak 2000'de Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret ile Türk Dışişleri Bakanı'nın 3-5 Şubat 2000'de Yunanistan’a yaptığı resmi ziyaretler sırasında, sözü edilen konularda 9 işbirliği antlaşması imzalanmış; ayrıca ikili ilişkiler ile bazı bölgesel ve uluslararası konular ele alınmıştır. Yunan ve Türk askerî birliklerinin Haziran 2000’de Yunanistan’da birlikte gerçekleştirdikleri NATO tatbikatı ise, askerî alanda da işbirliği gerçekleştirildiğini göstermesi açısından önem taşımaktadır.


2001 sonundan itibaren Türk-Yunan ilişkilerinin yumuşaması yeni bir döneme girmiştir. 25-28 Ocak 2001 tarihlerinde Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’na katılan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, 28 Ocak'ta Yunanistan Dışişleri Bakanı Jorgos Papandreu ile görüşmüştür. Görüşmede, Türkiye-Yunanistan ve Türkiye-AB ilişkileri ele alınmış, bu çerçevede, Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Papandreu'ya, hazırlanmakta olan Ulusal Program hakkında bilgi vermiştir.


2002 yılı başından itibaren Türk ve Yunan tarafları “düşük politika” konularından “yüksek politika” konularını düzenli olarak tartışmaya geçmiş, böylece yumuşama yeni bir boyut kazanmıştır. New York’ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu’nda bir araya gelen Türk ve Yunan dışişleri bakanları, iki ülke arasındaki en önemli anlaşmazlık konularından birini oluşturan Ege sorunları konusunda geniş bir diyalog başlatma kararı almıştır. Yunanistan’ın 2003 Ocak ayında AB Dönem Başkanı olması ile Ege konusu yeniden gündeme taşınmış ve bu sorun AB platformunda daha yoğun bir tartışmaya açılmıştır. Ege sorunu sadece Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değil, Türkiye-AB ilişkilerini de etkileyecek bir unsur olarak değerlendirilmektedir.

TÜRK GENCLERİNE YUNAN İŞKENCESİ
472020090718025652855.jpg

Bakınız . Türk gençlerine Yunan işkencesi GÜNCEL haberler haberleri haberi haber- Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var
 

kryyltkn

Doçent
Katılım
13 Nisan 2009
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Benim Yunan bir arkadaşım var dedesi istanbul yerlisiymiş ama o zamanlar dedesine müslüman olursan burada kalabilirsin olmazsan eğer burada yerin yok diye istanbuldan kovmuşuz adamı. Evlerinde eski istanbul resimleri var portre yapıp asmışlar bizim vatanımız istanbul diyorlar. Bir gün gelin yerleşin dediğimde aslında ne kadar çok korktuklarına da şahit oldum. Bana söylediği şuydu gelelim gelmesine ama ya bizi de kovarsanız.

O nedenle ben bu konuya taraflı bakamayacağım hiçkimse kusura bakmasın. Adamlar binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyorlar biz orta asyadan gelmişiz ve adamların yurtlarına yerleşmişiz sonra da onları kovuyoruz. Şimdi adamlar bize yani türklere siz işgalcisiniz dediklerinde hayır diyoruz öyle değil mi?

Şimdi bu yazdıklarımdan sonra bana bu forumda bir sürü eleştri gelecek bunun da farkındayım neden mi çünkü hep olaylara kendi açımızdan yaklaşıyoruz faşistçe davranıyoruz iki halkın da hatalı olduğu yönler olduğunu ve hatalarımızı kabul edersek inanın herşey değişir.

Şimdi biz yunanlılar neden türkleri sevmiyor diye konuşuyoruz allah aşkına bizden hiç yunanlıları seven var mı? Nefret etmiyor muyuz kendilerinden.

O nedenle kimse bana geçmişte yaptığımız bazı hataları hatırlamıyoruz demesin kesinlikle hatalarımız var hem de çok fazla var yunanlı bir arkadaşınız olursa bu anlattıklarımı daha iyi anlarsınız. Aynı trakyadan türkiyeye göç etmek zorunda bırakılmış vatandaşlarımız gibi onların haline üzülmüyor muyuz? Aynı üzüntüyü onlar da yaşıyorlar o nedenle bu şekilde kışkırtıcı şeylere hiç gerek yok.

Bodrumda bir yunan gencini sen panatinaikos forması giyiyor diye dövüp hastanelik etmişlerdi bundan birkaç sene önce ölümden dönmüştü bunun hiç haberini hatırlıyor musunuz? Hayır tabii ki neden mi çünkü bizim medyada çıkmadı ama orada boy boy çıktı türkler barbarlıklarına devam ediyorlar diye şimdi bir melek biz miyiz?
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Ah osmanlı ah zamanında bunların kökünü kazısaymış keşke şimdi bu sorunlar olmazdı
 

berckai

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2008
Mesajlar
2,394
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Benim Yunan bir arkadaşım var dedesi istanbul yerlisiymiş ama o zamanlar dedesine müslüman olursan burada kalabilirsin olmazsan eğer burada yerin yok diye istanbuldan kovmuşuz adamı. Evlerinde eski istanbul resimleri var portre yapıp asmışlar bizim vatanımız istanbul diyorlar. Bir gün gelin yerleşin dediğimde aslında ne kadar çok korktuklarına da şahit oldum. Bana söylediği şuydu gelelim gelmesine ama ya bizi de kovarsanız.

O nedenle ben bu konuya taraflı bakamayacağım hiçkimse kusura bakmasın. Adamlar binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyorlar biz orta asyadan gelmişiz ve adamların yurtlarına yerleşmişiz sonra da onları kovuyoruz. Şimdi adamlar bize yani türklere siz işgalcisiniz dediklerinde hayır diyoruz öyle değil mi?

Şimdi bu yazdıklarımdan sonra bana bu forumda bir sürü eleştri gelecek bunun da farkındayım neden mi çünkü hep olaylara kendi açımızdan yaklaşıyoruz faşistçe davranıyoruz iki halkın da hatalı olduğu yönler olduğunu ve hatalarımızı kabul edersek inanın herşey değişir.

Şimdi biz yunanlılar neden türkleri sevmiyor diye konuşuyoruz allah aşkına bizden hiç yunanlıları seven var mı? Nefret etmiyor muyuz kendilerinden.

O nedenle kimse bana geçmişte yaptığımız bazı hataları hatırlamıyoruz demesin kesinlikle hatalarımız var hem de çok fazla var yunanlı bir arkadaşınız olursa bu anlattıklarımı daha iyi anlarsınız. Aynı trakyadan türkiyeye göç etmek zorunda bırakılmış vatandaşlarımız gibi onların haline üzülmüyor muyuz? Aynı üzüntüyü onlar da yaşıyorlar o nedenle bu şekilde kışkırtıcı şeylere hiç gerek yok.

Bodrumda bir yunan gencini sen panatinaikos forması giyiyor diye dövüp hastanelik etmişlerdi bundan birkaç sene önce ölümden dönmüştü bunun hiç haberini hatırlıyor musunuz? Hayır tabii ki neden mi çünkü bizim medyada çıkmadı ama orada boy boy çıktı türkler barbarlıklarına devam ediyorlar diye şimdi bir melek biz miyiz?


onlara din değiştiren kim nereden biliyorsun saf doğru olduğunu

konuyu da gündem bölümüne açmanız daha doğru olurdu
 

cn.gates

Asistan
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
270
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yazıyı okumadım (çok uzun geldi :lol:)

Ama benimde atalarımı denize dökseler bende aynı şekilde düşman olurdum .

:devil:
 

soldier01

Profesör
Katılım
21 Temmuz 2009
Mesajlar
1,012
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Benim Yunan bir arkadaşım var dedesi istanbul yerlisiymiş ama o zamanlar dedesine müslüman olursan burada kalabilirsin olmazsan eğer burada yerin yok diye istanbuldan kovmuşuz adamı. Evlerinde eski istanbul resimleri var portre yapıp asmışlar bizim vatanımız istanbul diyorlar. Bir gün gelin yerleşin dediğimde aslında ne kadar çok korktuklarına da şahit oldum. Bana söylediği şuydu gelelim gelmesine ama ya bizi de kovarsanız.

O nedenle ben bu konuya taraflı bakamayacağım hiçkimse kusura bakmasın. Adamlar binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyorlar biz orta asyadan gelmişiz ve adamların yurtlarına yerleşmişiz sonra da onları kovuyoruz. Şimdi adamlar bize yani türklere siz işgalcisiniz dediklerinde hayır diyoruz öyle değil mi?

Şimdi bu yazdıklarımdan sonra bana bu forumda bir sürü eleştri gelecek bunun da farkındayım neden mi çünkü hep olaylara kendi açımızdan yaklaşıyoruz faşistçe davranıyoruz iki halkın da hatalı olduğu yönler olduğunu ve hatalarımızı kabul edersek inanın herşey değişir.

Şimdi biz yunanlılar neden türkleri sevmiyor diye konuşuyoruz allah aşkına bizden hiç yunanlıları seven var mı? Nefret etmiyor muyuz kendilerinden.

O nedenle kimse bana geçmişte yaptığımız bazı hataları hatırlamıyoruz demesin kesinlikle hatalarımız var hem de çok fazla var yunanlı bir arkadaşınız olursa bu anlattıklarımı daha iyi anlarsınız. Aynı trakyadan türkiyeye göç etmek zorunda bırakılmış vatandaşlarımız gibi onların haline üzülmüyor muyuz? Aynı üzüntüyü onlar da yaşıyorlar o nedenle bu şekilde kışkırtıcı şeylere hiç gerek yok.

Bodrumda bir yunan gencini sen panatinaikos forması giyiyor diye dövüp hastanelik etmişlerdi bundan birkaç sene önce ölümden dönmüştü bunun hiç haberini hatırlıyor musunuz? Hayır tabii ki neden mi çünkü bizim medyada çıkmadı ama orada boy boy çıktı türkler barbarlıklarına devam ediyorlar diye şimdi bir melek biz miyiz?
Biz de sevmiyoruz yunanlıları ama aradaki adalara bayrak çekmiyoz yunan gençlerine işkence yapmıyoruz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son mesajlar

Üst