Bazı köpek ırkları neden yasaklıdır ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Konu açık ve neden yasak bazı ırklar ?
Sebebi çok basit. İnsanlıktan nasibini almayan sahipleri yüzünden. Peki bundan kimler etkilenir bütün insanlar ve canlılar.
Bir ırkı ele alıp konuya giriyorum. Pitbull nasıl bir ırktır ? Melezlenmiş bir ırktır. Kahve sohbetlerinde ''gardaş onu /labarutuvar\ da ürettiler heea'' denilen cins. Evet doğrudur. Birden fazla çeşidi olan bir ırktır hatta. Bazı kuruluşlar pitbull diye alırken hepsini diğerleri ayırır isimlerini. Amerikan staffordshire terrier vs vs gibi.
Peki bu ırk neden böyle saldırgan ? Ve neden bu kadar ilgi görüp aynı zamanda korkuluyor ?
Açıklayım hemen. Bu ırk boyutuna göre fazla güclü fazla kaslı ve acı eşiği inanılmaz derecede yüksek bir ırk.
Aynı zamanda aşırı derecede zeki, korumacı, sadık ve sahibi için kendi hayatını hiçe atabilen korkusuz bir ırktır.
Saldırganlığı nedendir peki ? Şimdi 2 insan düşünün. Birisi insanları seven çevresindeki hayvanlara iyi davranan ve iyi kalpli. Diğeri ise namus ve şeref yoksunu, para için her haltı yiyebilecek biri ve çevresindekileri gram düşünmeyen hasta ruhlu bir insan artığı.
Şimdi size soruyorum 1. örnekte anlattığım bir insan pitbull besleyip gerekli eğitimleri verdiği halde bu ırk neden saldırgan olsun ? Böyle bir mantık olabilir mi ? Ben söyleyim size küçüklüğümden bu yana en alfa, baskın karakterli ırkları besleyen bir ailem oldu. Rot, doberman, alman kurdu ve kafkas çoban köpeği ( Alaba diye göçer bazı yerlede). Oransal olarak hesaplamak lazım ben bu kadar köpeği beslediğim halde 1 kez iyi niyetli birine saldırdığı olmadı. Ama karşı komsumuzun evine hırsız girdiğinde mahalleyi ayağa kaldırıp bağlı olduğu zinciri kopartabilen köpek besleyen biriyim. Aynı zamanda evimize hırsız girdiğinde sağ ayağını ayı kapanı gibi tutup bırakmayan doberman besleyen biriyim. Hepsinin eğitiminide 4/4 lük vermeye çalıştım. Mahallemizdeki çocukların neşe kaynağı olan köpeklerim vardı benım. Kedilere bile saldırığını hatırlamıyorum. Ben böyle köpek besleyen biriyim fakat... Namus yoksunu insanlar bu tür köpek ırklarını dövüşüp para kazanmak için köpeğe etmediği işkence kalmayıp onu aç bırakıp karanlık odada günlerce bırakıp daha sonrada sert saldırı eğitimi veren şerefsiz insanlardan bahsediyorum ! Bu insan köpeği bırakın insanı böyle beslese seri katil çıkartır ortaya be ! O zaman bu köpek ırklarının suçu ne ?
Bu gibi namus yoksunları köpekleri silah gibi kullanıp daha sonra her türlü saldırıyı gerçekleştirebiliyor. Burda köpeğin ne suçu var ?
Siz bir insanın eline silah verdikten sonra onu kullanıp kullanmamasının insanın kendi iradaesinde olduğunu biliyorsunuz. Ama bu tür ırklar sicili bozuk tiplere para kaynağı olmak için satılıyor. Bakın her ırkın kendine göre özellikleri vardı ama hepsinin ortak bir özelliği vardır. Onların bir canı var. Yanlış duymadınız onlarında yaşamaya hakkı var. Allah kimseye sormadı onları yaratmak için. Eee o zaman neden bu ırklar yasakta insanlar yasak değil ? Basit. Hakimiyet insanlara ait. Neden insanlara sert bir yaptırım yok ? Koskocaman bir sessizlik. Ama dağlar kadar ön yargı...
Bakın açık ve net söylüyorum. Bana dünyanın en uysal ırkını getirin. Aylar içince savaş makinası haline getirebilirim. Çünkü herşey köpeğin sahibinde bitiyor.
Burayı çok iyi okuyun lütfen.
Artık bizim bazı şeyleri yapmamız gerekir. Çünkü iş tehlikeli boyutlara gidebilir. Peki biz ne yapmalıyız ?
Araba kullanmak için ehliyet sahibi oluyoruz. Silah kullanmak için bazı ruhsatlar gerekli. O zaman kötü ellerde silaha dönüşebilecek bu ırklar neden bilgisiz insanların eline geçiyor ki ?
Şimdi diceksiniz ki kardeşim banane yahu ne uğraşcam. Ya yarın bir gün senin anneni babanı veya çoğunu bu tür bir ırk saldırsa ne yapıcaksın ? Bizim bazı konularda sesimiz çıkması lazım. Herkes bu tür ırkı beslememesi lazım. Şimdi şöylede bir şey diyen olucak. Hadi o belgeyi aldı ya sonra tekrar dövüşlere sokup öyle işkence ederse hayvana. Bu durum tekrarında gerekli hapis cezasına çarptılırsa böyle birşeyi yapmaya ... ister. Gerçekten bu konu hakkında çok doldum. Eğer ki benımle aynı fikirde olan varsa bildiği forumlarda paylaşırsa mutlu olurum

Nelalexius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Olur mu hiç ? O sizin saydığınız Pitbull, Rotweiller, Doberman vs. köpekler saldırganlardır. Ama benim özel eğitimli, Golden'dan bile uysal olan, birkaç haftalığına annemin arkadaşına emanet ettiğimiz Dobermanımızı zehirleyen, bir de üstüne annemin arkadaşının Rotweiller'ı için "Onunda sesini kesin yoksa onuda zehirlerim" diyen komşu adam gibi adamdır. Lütfen yanlış bilgi vermeyin.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Olur mu hiç ? O sizin saydığınız Pitbull, Rotweiller, Doberman vs. köpekler saldırganlardır. Ama benim özel eğitimli, Golden'dan bile uysal olan, birkaç haftalığına annemin arkadaşına emanet ettiğimiz Dobermanımızı zehirleyen, bir de üstüne annemin arkadaşının Rotweiller'ı için "Onunda sesini kesin yoksa onuda zehirlerim" diyen komşu adam gibi adamdır. Lütfen yanlış bilgi vermeyin.
Nükteli yorumunuz için teşekkür ederim :)
Fakat komşuya biraz eğitim lazım. Mesela benim babam çok sakin biridir bu yüzden bahçeli evimizde beslediğimiz köpekleri tehtit eden karşı komsumuzu mahallenin ortasında yanlışlıkla dövmüştü

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
neresi ora? bizim apartmanda bahçede beslediğimiz kedilerden rahatsız olanlar var kediden korkuyormuş...
bir Rotweiller var komşuda balkonda duruyor o biraz cazgır gibi bazıları rahatsız olmuş ondan...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
2016-09-17 17.49.04.jpg
2016-09-17 17.49.39.jpg

bunlar güncel ve hala gıcık kapanlar var zamanında çok büyük bir sokak köpeği vardı onu beslesem ne yaparlardı?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
neresi ora? bizim apartmanda bahçede beslediğimiz kedilerden rahatsız olanlar var kediden korkuyormuş...
bir Rotweiller var komşuda balkonda duruyor o biraz cazgır gibi bazıları rahatsız olmuş ondan...
Hocam ben benim köpeği kedilerle gezdiriyorum mahallede. Köpeğin cinside Amstaff bazı yerlerde Amerikan pitbull diye geçiyor. Ne kediye nede bir insana zararı olmuyor. Ama gelde bunu insanlığını unutmuş cahillere anlat işte. Konu din olunca mangalda kül bırakmayanlar Allahın sessiz kullarına yaptığı eziyet ve ön yargı ortada...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
köpeğin davranışlarını sahibi belirler onu yönetebilirse iyi yönetemezse kötü...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
köpeğin davranışlarını sahibi belirler onu yönetebilirse iyi yönetemezse kötü...
Baba oğul işilkisine benziyor. Sen oğlunu vatana millete hayırlı yetiştirebilirsinde. Terörist yapabilirsinde. Buda böyle bişey işte. Pitbullu iyi yetiştirirsen zekası sadıklığı ve korumacılı ile senin yanında olurken. Diğer yandan agresif savaşçı yetiştirirsen silaha dönüştürürsün

EsBer

Doçent
Reaksiyon puanı
272
Benim arkadaşımın pittbull u var ben böyle harika bi köpek görmedim. Kedileri emziriyo. Herşeyi sahibi belirliyo gerçekten o kadar huyu güzel ki aşık olmamak mümkün değil.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
otobüs durağnın orda takılan dişi pittbull vardı peşime takılan dişi köpekle arası iyidi takip edersen pittbull saldırgan değil sadece bazıları çok iyi gözlenmeli ...