Bayramlardan Nefret Ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Çünkü her bayram, kendimi bildim bileli sinir bozucu bir ritmle aynı yerlere gidiyoruz ve aynı muhabbetler yaşanıyor. Her seferinde aynı şey. Sabah erken kalkılıp banyo yapılır, anne ve babanın eli öpülür ve apartmandan başlanır ziyaretlere. Her yıl aynı saçma muhabbetler dönerken insanlar hala bayramı eskisi gibi yaşayabileceklerini zannederler. Buluşmanın, el öpmenin önemi anlatılır. Ben el öpmeyi sevmiyorum. Zorla tatlı yedirirler, zorla para vermeye kalkışırlar, zorla 1'den fazla şeker ikram etmeye çalışırlar... Sevmiyorum işte, sevmek zorunda da değilim. Birlik ve beraberlikse amacınız sadece bayramlarda değil, her gün arayın birbirinizi. Böyle özel günlerde buluşmaya çalışıp da hem trafiğin hem de ekonominin içine çomak sokmayın.

Sevmiyorum bayramları. Sadece dini bayramlardan değil, rutinliğin yaşandığı her bayramdan iğreniyorum artık.

Şu an hastayım bir de ve evden çıkmayacağımı söyleyemem, niye? Bugün bayram çünkü. Ölsen de gideceksin o ziyaretlere. Umarım bir ziyaret sırasında kanama geçiririm de akılları başlarına gelir. Bayram denilen şey amacından çok uzaklaştı. Kimseye de zorla yaşatmaya hakkınız yok. Aynı şekilde yaşamayana da öküz gözüyle bakmanıza gerek yok.

Sadr-ı Cihan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Abi yapma ya .Sabah sabah neşe ile kalkıp okuduğum kötü bir mesajdı.Yani tabi senin görüşün ama hiç kendine sordun mu bu bayramı daha iyi nasıl geçirebilirim.Nasıl o "eski bayramlar" şekline getirebilirim diye.Sana katılacağımı söyleyemeyeceğim.
Bu arada bayramın mübarek olsun....

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Her zaman farklı olmak zorunda mısın ?

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Evet ergenlik durumları..10/15 yıl sonra anlarsın Bayramlaın ehemniyetini..Birlik ve beraberlik için tutkal vazifesi görür bayamlar..

Tabi ki 1 ay boyunca oruç tutmuş kişiler için daha ayrı bir anlamı vardır bayramın, ancak geçerli bir sebebi olmadan oruç tutmayıp da bayramdan haz duyacak birine rastlamak da güçtür.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çünkü her bayram, kendimi bildim bileli sinir bozucu bir ritmle aynı yerlere gidiyoruz ve aynı muhabbetler yaşanıyor. Her seferinde aynı şey. Sabah erken kalkılıp banyo yapılır, anne ve babanın eli öpülür ve apartmandan başlanır ziyaretlere. Her yıl aynı saçma muhabbetler dönerken insanlar hala bayramı eskisi gibi yaşayabileceklerini zannederler. Buluşmanın, el öpmenin önemi anlatılır. Ben el öpmeyi sevmiyorum. Zorla tatlı yedirirler, zorla para vermeye kalkışırlar, zorla 1'den fazla şeker ikram etmeye çalışırlar... Sevmiyorum işte, sevmek zorunda da değilim. Birlik ve beraberlikse amacınız sadece bayramlarda değil, her gün arayın birbirinizi. Böyle özel günlerde buluşmaya çalışıp da hem trafiğin hem de ekonominin içine çomak sokmayın.

Sevmiyorum bayramları. Sadece dini bayramlardan değil, rutinliğin yaşandığı her bayramdan iğreniyorum artık.

Şu an hastayım bir de ve evden çıkmayacağımı söyleyemem, niye? Bugün bayram çünkü. Ölsen de gideceksin o ziyaretlere. Umarım bir ziyaret sırasında kanama geçiririm de akılları başlarına gelir. Bayram denilen şey amacından çok uzaklaştı. Kimseye de zorla yaşatmaya hakkınız yok. Aynı şekilde yaşamayana da öküz gözüyle bakmanıza gerek yok.
İyi tamam sevmiyosun anladıkta ne bu şiddet bu celal ... Herkes sevmek zorunda değil :flowers:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Abi yapma ya .Sabah sabah neşe ile kalkıp okuduğum kötü bir mesajdı.Yani tabi senin görüşün ama hiç kendine sordun mu bu bayramı daha iyi nasıl geçirebilirim.Nasıl o "eski bayramlar" şekline getirebilirim diye.Sana katılacağımı söyleyemeyeceğim.
Bu arada bayramın mübarek olsun....

Bana sadece saçma geliyor. Yıl boyunca görüşmemek, bayramda görüşüp bir daha arayıp sormamak... Bence bu çok bencilce. Ben arayacağım kişileri sadece bayramlarda aramam. Bayramlarda birini özellikle aramaya özen göstermem. Bayramın amacı bu olmamalı.

Bayramı daha iyi geçirmenin bir yolu yok. Bizim bayramlarımızda bile en az 1 gün evde facia çıkar. Böyle bayram olmaz. :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bu konu patlama yapar. İsyan başladı. Jea'nın anlattıkları konular herkesi sıkmıştır. El öp , zorla her 30 dk da bir yemek ye , çocuk muameleri , büyükler konuşur sen dinlersin. Hadi eskiden cep tel yoktu arkadaşların arar nerdesin kızım biz sahildeyiz , caddedeyiz vb. :)

''Bana sadece saçma geliyor. Yıl boyunca görüşmemek, bayramda görüşüp bir daha arayıp sormamak... Bence bu çok bencilce. Ben arayacağım kişileri sadece bayramlarda aramam. Bayramlarda birini özellikle aramaya özen göstermem. Bayramın amacı bu olmamalı.''

Bayramların 2. amacı bu zaten yıl boyu görüşememek , dargınlık vb olayları ortadan kaldırmak

Ama senin anlayan var burda versinler silahı vurursun herkesi :)

---------- saat 09:40 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:34 eklenmişti ----------

Evet bencede.Kendimi eve kapattığım günleri hatırlıyorum :D

Annemlerle gidip arabada oturduğumu bilirim , Çocuk üstünü giyinmiş arabayla bir yığın yol gitmişiz , arabada otur inat işte . Allahtan babamıza nazımız geçiyormuş sabırlı insandır yeminlen. :devil2:

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
orlylx.jpg

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
@Jea artık birşeyi de sevebilsen.Herşeyden nefret ediyorsun, biraz pozitif bak.

Ergenlikten olsa gerek :)

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
cumhuriyet bayramı için de aynı şeyleri söylemeni bekleriz.. Ekime az kaldı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
cumhuriyet bayramı için de aynı şeyleri söylemeni bekleriz.. Ekime az kaldı

O gün de aynı şeyi diyorum. Çünkü her yıl aynı şey yapıyorlar.

Sizler burada bayramınızı kutlarken dışarıda birileri sizin kadar şanslı değil. Bu, oruç tutup da akşam öküz gibi yemek yemeye benziyor. Bir şeyi yaparken amacına uygun yapmamak... Geçen gün oruçla ilgili bir konuya da yazmıştım. Mesela ben hayatım boyunca en fazla 5-6 kere oruç tutmuşumdur. Ama tuttuğum zaman da sahurda az yedim, aynı şekilde iftarda da. Çünkü orucun amacı buydu. Aç olanları iftar ve sahurda en iyi yemekleri tıka basa yiyerek anlayamazsınız. Bayramda da böyle. Siz mutlusunuz da ben mutlu olamıyorum işte. Nefret etmemin bir sebebi de bu. Sabah şehit haberi vardı yine, gördünüz mü? Siz şimdi mutlu bir bayram geçirebileceğinize inanıyor musunuz? Konunun ergenlikle bir alakası yok, küçüklüğümden beri hissettiğim bir şey bu. Bazen küçükken gecekondu mahallelerinin yanından geçerdik bayram ziyaretine giderken. O zaman süslü giyinmiş, ellerinde şeker dolu çocuk göremezdim. Ben bunu gördüğümde 7-8 yaşlarındaydım. Üstümde en yeni kıyafetlerim varken o yaşıtlarımın üzerinde bunlardan yoktu. Şu anda da biliyorum ki öyle hala. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, annesini babasını yeni kaybetmiş arkadaşlarım var. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, bizzat bir arkadaşımı kaybettim ben. O'nun annesinin, o annesini babasını kaybeden arkadaşlarımın şu anda nasıl hissettiklerini bilirken sahte bir şekilde gülümseyip bayram havasına giremem ben. Tipik ergen tipleriymiş... Bir şeyleri sevmemek ve bir şeyleri eleştirmek tipik ergen tripleriyse evet ben tipik bir ergenim.

Ben kimseye dışarıdaki insanları düşünmediğini imâ etmeye çalışmıyorum. Sadece bugün içimden bu geçti, her bayram geçtiği gibi. Bugün bir sürü konu görünce forumda ben de bunu açmak istedim.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70

Sen genede nefret etme de sevmeye çalış.aslında bayramlar artık değerini kaybetmeye başladıkları için durum böyle.Yani şu anda bayramlar sadece el öpüp mesaj atmaktan ibaretmiş gibi duruyor insanların gözünde.Haliyle bir tiksinme de var hep aynı şeyler olduğundan.Halbuki eskilerin anlattıklarını bir dinlerseniz eski bayramların ne kadar güzel geçtiğini zaten anlarsınız.İnsanlar bayram gelsin diye dört gözle beklerlermiş..

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
antidepresan kullanıyosan derhal bırak aşırı duyarlılık iyi bi hastalık değil

empati2001

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bayram özellikle bu yüzyılda daha gerekli. Eskiden geni aile vardı. Şimdi hep çekirdek aile.
Çoğu kişi anne-babasından ayrı şehirde bile yaşıyor. İş yoğunluğundan vs. arada manevi yönden uzaklık yaşanıyor. Akrabaları geçtim birbirini hiç tanımayan insanlar bile birbirlerine iyi niyet dileklerinde bulunup bayramlaşıyorlar.

Şimdi kendini dünyanın lideri gibi düşün. İnsanların birbirlerine nefret duyduğu bu zmanda -kin beslemek besletmek beraber kılmaktan daha zordur- insanları birlik beraberliğe sevgi mesajlarına nasıl davet edebilirsin.?
Daha güzel bir fikrin varsa söyle biz de öğrenelim.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
O gün de aynı şeyi diyorum. Çünkü her yıl aynı şey yapıyorlar.

Sizler burada bayramınızı kutlarken dışarıda birileri sizin kadar şanslı değil. Bu, oruç tutup da akşam öküz gibi yemek yemeye benziyor. Bir şeyi yaparken amacına uygun yapmamak... Geçen gün oruçla ilgili bir konuya da yazmıştım. Mesela ben hayatım boyunca en fazla 5-6 kere oruç tutmuşumdur. Ama tuttuğum zaman da sahurda az yedim, aynı şekilde iftarda da. Çünkü orucun amacı buydu. Aç olanları iftar ve sahurda en iyi yemekleri tıka basa yiyerek anlayamazsınız. Bayramda da böyle. Siz mutlusunuz da ben mutlu olamıyorum işte. Nefret etmemin bir sebebi de bu. Sabah şehit haberi vardı yine, gördünüz mü? Siz şimdi mutlu bir bayram geçirebileceğinize inanıyor musunuz? Konunun ergenlikle bir alakası yok, küçüklüğümden beri hissettiğim bir şey bu. Bazen küçükken gecekondu mahallelerinin yanından geçerdik bayram ziyaretine giderken. O zaman süslü giyinmiş, ellerinde şeker dolu çocuk göremezdim. Ben bunu gördüğümde 7-8 yaşlarındaydım. Üstümde en yeni kıyafetlerim varken o yaşıtlarımın üzerinde bunlardan yoktu. Şu anda da biliyorum ki öyle hala. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, annesini babasını yeni kaybetmiş arkadaşlarım var. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, bizzat bir arkadaşımı kaybettim ben. O'nun annesinin, o annesini babasını kaybeden arkadaşlarımın şu anda nasıl hissettiklerini bilirken sahte bir şekilde gülümseyip bayram havasına giremem ben. Tipik ergen tipleriymiş... Bir şeyleri sevmemek ve bir şeyleri eleştirmek tipik ergen tripleriyse evet ben tipik bir ergenim.

Ben kimseye dışarıdaki insanları düşünmediğini imâ etmeye çalışmıyorum. Sadece bugün içimden bu geçti, her bayram geçtiği gibi. Bugün bir sürü konu görünce forumda ben de bunu açmak istedim.

benim arabam yok herkes arabasını satsın otobüse binsin. ben evliyim herkes evlensin, benim kızım var herkesin kızı olsun oğlanlar gömülsün, ben fenerbahçeliyim herkes fenerbahçeli olsun, klasik müzik dışındaki müzikler yasaklansın..
yersen...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bayram özellikle bu yüzyılda daha gerekli. Eskiden geni aile vardı. Şimdi hep çekirdek aile.
Çoğu kişi anne-babasından ayrı şehirde bile yaşıyor. İş yoğunluğundan vs. arada manevi yönden uzaklık yaşanıyor. Akrabaları geçtim birbirini hiç tanımayan insanlar bile birbirlerine iyi niyet dileklerinde bulunup bayramlaşıyorlar.

Şimdi kendini dünyanın lideri gibi düşün. İnsanların birbirlerine nefret duyduğu bu zmanda -kin beslemek besletmek beraber kılmaktan daha zordur- insanları birlik beraberliğe sevgi mesajlarına nasıl davet edebilirsin.?
Daha güzel bir fikrin varsa söyle biz de öğrenelim.

Haklısın da bayramlar senin dediğin gibi yaşanmıyor işte.

Mesela ailem ölmüşlerimiz için mevlüt yemeği vermezler. 1 kere yaptılar onu. Artık onun yerine erzak paketleri alıp gecenin bir saatinde belediyeden öğrendikleri ihtiyaç sahiplerine gecenin bir yarısı haber vermeksizin dağıtıyorlar. Yüzünü bile görmüyorlarmış babamın. Bunu yapmamızın da bir sebebi var. Bir mevlüt yemeği versen kimi çağırıyorsun? Eşi dostu. Eşinin dostunun evinde aşı pişiyor mu zaten? Evet. O zaman kime, neye yararı var bu geleneğin? Böyle davranıldığı için yadırganıyor belki de ailem ama çok doğru yapıyorlar. Aynı şey bayramlarda da geçerli. Her bayram aynı kişileri ziyaret ediyorsun. Aynı kişileri yıl içinde de görüyorsun zaten çoğunlukla. Aynı evlerde aynı aşlar pişiyor. Hangimiz kalkıp da Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Huzur Evi'ne, hatta ve hatta çocuk hapishanelerine gidiyoruz?

Bayramın amacı bu değil. Eskiden iletişim zordu, herkesi yıl içinde sürekli göremeyebiliyordun. Şimdi öyle mi? Her gün gördüğüm komşumuzun, her ay gördüğüm akrabalarımın bayramını kutlamak adına onları ziyaret ediyorum. Onun yerine başkalarını sevindirebilirdim. Ya da şu bayram adına harcanan parayı herkes biriktirip bu erzak paketlerinden satın alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtabilirdi.

Bir de işin diğer boyutu var. Dünyanın bir kısmı ağlarken diğer kısımda bayram kutlamak adil değil. Bilmiyorum, bu benim görüşüm. Şahsen zaten hoşlanmayacağım bir bayram daha geçeceğini düşünürken sabah haberleri izlemiş olmam bunun üstüne tuz biber ekti.

Her neyse, size kutlamayın demiyorum zaten. Sadece ben kutlayamıyorum. Çünkü ergen ve farklı olma çabası içerisinde olan gerizekalının tekiyim. Duygularım filan da yok, aileye de önem vermem. Ondan sevmiyorum zaten bayramları.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Sadece bayramlar için diyorum: yılda 1-2 kere yaşadığın bayramdan bıkabiliyosun ama hergün internete girmekten bıkmıyosun, sdn'ye girmekten, insanlara laf atmaktan, sana ters gelen şeyleri sert bi üslup ile dile getirmekten usanmıyosun (genel olarak diyorum, bu konu değil). Yeni nesil işte.. .Gelenek ve göreneğinden uzaklaşan, sadece çağın gerektirdiği şeyleri yapan, Türkçeyi düzgün kullanmaya çalışıp, iyi bir okul okuyup, hep ben diyen.. .yada tam tersini yapıp hiçbir şey takmayan, ne bu dünya ne diğeri için birşey yapan, mazi'ye sırf sevmediği için koca kalın bir çizgi çeken, başı boş bi gençlik.. .sözüm sana ve senin gibilere.. . (: sadece düşüncelerim bunlar da benim. Tartışmayalım tamam mı ? bayramı herkes sevmek zorunda değil. Hayırlı bayramlar.. . (:

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Boş yasıyorsun hayatta..
ilke edindiğin birşey var , herseye karsı aykırı durmak dıkkatlerı cekmek herkesten farklı olmayı benımsemek... vs

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben bir şey derdim ama neyse . (Dogrudan seninle ilgili degil jeaquares )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...