yumluanarsist
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 280
Çünkü her bayram, kendimi bildim bileli sinir bozucu bir ritmle aynı yerlere gidiyoruz ve aynı muhabbetler yaşanıyor. Her seferinde aynı şey. Sabah erken kalkılıp banyo yapılır, anne ve babanın eli öpülür ve apartmandan başlanır ziyaretlere. Her yıl aynı saçma muhabbetler dönerken insanlar hala bayramı eskisi gibi yaşayabileceklerini zannederler. Buluşmanın, el öpmenin önemi anlatılır. Ben el öpmeyi sevmiyorum. Zorla tatlı yedirirler, zorla para vermeye kalkışırlar, zorla 1'den fazla şeker ikram etmeye çalışırlar... Sevmiyorum işte, sevmek zorunda da değilim. Birlik ve beraberlikse amacınız sadece bayramlarda değil, her gün arayın birbirinizi. Böyle özel günlerde buluşmaya çalışıp da hem trafiğin hem de ekonominin içine çomak sokmayın.
Sevmiyorum bayramları. Sadece dini bayramlardan değil, rutinliğin yaşandığı her bayramdan iğreniyorum artık.
Şu an hastayım bir de ve evden çıkmayacağımı söyleyemem, niye? Bugün bayram çünkü. Ölsen de gideceksin o ziyaretlere. Umarım bir ziyaret sırasında kanama geçiririm de akılları başlarına gelir. Bayram denilen şey amacından çok uzaklaştı. Kimseye de zorla yaşatmaya hakkınız yok. Aynı şekilde yaşamayana da öküz gözüyle bakmanıza gerek yok.
Sevmiyorum bayramları. Sadece dini bayramlardan değil, rutinliğin yaşandığı her bayramdan iğreniyorum artık.
Şu an hastayım bir de ve evden çıkmayacağımı söyleyemem, niye? Bugün bayram çünkü. Ölsen de gideceksin o ziyaretlere. Umarım bir ziyaret sırasında kanama geçiririm de akılları başlarına gelir. Bayram denilen şey amacından çok uzaklaştı. Kimseye de zorla yaşatmaya hakkınız yok. Aynı şekilde yaşamayana da öküz gözüyle bakmanıza gerek yok.