Bayram Paralarını Topladık Telefon Önerisi

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Periscope'u herkes kullanıyor fakat ısınmayan telefon yok periscope ile. O program çok sorunlu.

G2'nin ısınmasına gelirsek hemen hemen her android telefon nasılsa o derece ısınıyor. Kullanılan malzemede önemli, eline 70 derece ısı geliyor gibi hissedersin ama ölçünce 40 çıkar vs. Onlara takılmayın siz ısınması sorun yaratmıyor kitkattan sonra düzeltildi o, jbde vardı o ısınınca oyunlarda çekirdek hızını düşürme zımbırtısı.

Şu anda gta sa'ı rahatça oynatıyor.

Ekran sararma sorunu örnek @Jiraiya06'da ve grupta yada sayfada yüzlerce kişide var. Ekran panelinden kaynaklı bir sorun, ya hemen oluyor yada belli bir süre sonra.

Ücretsiz değişim yapıyorlar ekranın o üretim hatası oluyor.

Cihaz yeniyse direk yenisi ile değişimde yapabiliyorsunuz 3 ay içindeydi sanırım.
Her cihazda var mı bu sorun ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Her cihazda var mı bu sorun ?

Hayır. Genelde yeni üretimlerde bu tarz sorunlar olmuyor. İlk başlarda vardı zaten hemen hemen her markanın 10 15 telefonundan 3-5 tanesi üretim hatası oluyor.

Örnek benim g4 :D servise gitti yenisi geliyor bayramdan sonraya.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Hayır. Genelde yeni üretimlerde bu tarz sorunlar olmuyor. İlk başlarda vardı zaten hemen hemen her markanın 10 15 telefonundan 3-5 tanesi üretim hatası oluyor.

Örnek benim g4 :D servise gitti yenisi geliyor bayramdan sonraya.
hem geçmiş olsun hemde hayırlı olsun :D Ben cihazu 2. el alacağım için ilerde sıkıntı olabilir zaten genelinde bu sıkıntı var bide 2.el adam geride almaz

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
hem geçmiş olsun hemde hayırlı olsun :D Ben cihazu 2. el alacağım için ilerde sıkıntı olabilir zaten genelinde bu sıkıntı var bide 2.el adam geride almaz

Garantisi olan bir cihaz al şöyle 1-1.5 yıllık garantisi olsun.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
2013 te cikipta suan hala en cok onerilen ve hala unutulmamis ve hala diger tellerle yarisan telefon G2 dir sari ekran olmuyor yeni serilerse ki ben 1 sene 2 ay oldu sorun yok catlak var o kadar 😄 dedigim gibi foto kalitesi dusmus olabilir .

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
şans işi ama işimi şansa bırakmak istemiyorum.İlk defa adam gibi bi telefon alacağım.Biraz daha bekleyeyim eğer gionee güncelleme verirse (kitkat gibi olmaz inşAllah) elite alabilirim.Vermezse g2'nib fiyatının düşmesini bekleyebilirim.Şöyle 900tl civarı yada başka cihaz çıkar yada fiyatı düşerse bakabilirim.Hala karar veremedim :)
(Biriside elite için güzel yorum yapmaz mı ya :D )

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
G2 almayacaksan tek alternatif Lenovo P70.

Discovery Elite S800'un yuz karasi hic onermiyorum uzak durun.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Android dışı bir sistem olarak 4s alabilirsiniz , ama yeni çıkacak güncellemeler yüzünden telefon nokia telefon hızına düşer.

Samsung Grand falan var bir bakın arkadaşlarım memnun.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Android dışı bir sistem olarak 4s alabilirsiniz , ama yeni çıkacak güncellemeler yüzünden telefon nokia telefon hızına düşer.

Samsung Grand falan var bir bakın arkadaşlarım memnun.
Bence cok sacmalamissin :( 4s ve grand .

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Grand olarak seriden bahsettim :) Benim sevdiğimden değil , Galaxy dışında hiç bir Samsung telefonuna yanaşmam.

4s'i de savunuyorum , kardeşim kullanıyor güncellemeleri kaçırmadıkça gayet müthiş bir telefon.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Grand olarak seriden bahsettim :) Benim sevdiğimden değil , Galaxy dışında hiç bir Samsung telefonuna yanaşmam.

4s'i de savunuyorum , kardeşim kullanıyor güncellemeleri kaçırmadıkça gayet müthiş bir telefon.
Kardesim sen cok geriye gittin bence grand seriside ayni samsung touchwiz arayuzu her zaman kasar farkli birsey kullanmiyo ya da tizen isletim sistemi filanda kullanmiyo .

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
4s guzel telefon olsada suan alinmaz devri gecti.

Dostum bütçe :) İphone'lerin hiç bir zaman devri geçmez , zaten İphone'yi İphone yapan İOS'dur.En güncel sürümler ne zaman o telefon için kesilirse , o telefonun ömrü bitmiştir.

Çıkacak İOS 9 , 4S için sunuluyor.Kapasitesi fazla olursa sorun yaratacağını sanmam.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Dostum bütçe :) İphone'lerin hiç bir zaman devri geçmez , zaten İphone'yi İphone yapan İOS'dur.En güncel sürümler ne zaman o telefon için kesilirse , o telefonun ömrü bitmiştir.

Çıkacak İOS 9 , 4S için sunuluyor.Kapasitesi fazla olursa sorun yaratacağını sanmam.
4S in donanim olarak guncel olmayan taraflari var (ram islemci onemli deil ios te) o kismi kastetmiyorum mesela internet hizi 14.4 mps mi ne cikiyor anca bunun gibi. 4G filanda imkani yok boyle guncel ozellikler olarak geride yoksa stabilite olarak asla kasacagini filan sanmam ya da kalite.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=402952]TechnoYoung[/MENTION] iOS 7'de uyg açılma hızında yavaş yavaş gecikmelerle başlayan i4S iOS 8 ile iyice batırdı. Düşün iOS 9 ile neler olacak cihaza.

i4S ve i5 zamanına göre güzeldi ama şimdi alınmaz hele stabilite alanında android lollipopun iOS 8'e iyice yaklaşmasından dolayı ben i5S'den aşagı iPhone alınmaması gerektiğini düşünüyorum.

Arkadaş grand serisi demiş. Samsung serileri içinde sürüm güncellemesi almayan tek seri Ace (Gerçi ace 2 4.1.2 aldi da ne oldu) ve Grand serisi.

Grand 2 turkiye 4.4.2 alamadi.
Grand neo zaten guncellenmez.
Grand da 4.1.2'de kaldi.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Öncelikle İYİ BAYRAMLAR :biggrin: Malum bayram geldi eller öpüldü paralar toplandı.Telefon ihtiyacımda var zaten nakit 500 var anamda sağolsun biraz ekler alırız bişeyler diye düşünüyorum :lol:
Meizu M1 Note(999TL) vs LG G2 32GB (850TL 2.EL) vs Discovery Elite (32GB 850TL 2. EL) vs Vodafone Smart 6 (899TL) seçim yapsaydınız hangisini alırdınız.Bendeki mali durum ortada , telefon fiyatları da ortada yardımcı olursanız sevinirim
discovery elite düşman başına aman uzak dur yazılım problemi kaynıyor o cihaz lg g2 bence artık eskidi 2016 ya gelecez özellikle kamera artık yetersiz meizu nun telefonlarının destek yani garanti sıkıntısı var şubeleri yok o yüzden garantilik bir durumda istanbula kargolıyorsun sonra sana geri kargoluyorlar falan filan telefon hakkında bilgim yok ne dersem yalan olur incelemeleri gelmedi zaten daha bence hem yeni cihaz hem herşeyiyle yeterince ideal smart 6 ya bak derim yada t 60 a 2 sinin ekran ve pil dışında her şeyi aynı birde t 60da turkcell yazılımı var 5.0 android m alacak smart 6 da saf android var t 6a yada smart 6 al ben olsam smart 6 alırdım 1000 -1100 tl ye çıkarsan da 2. el galaxy note 3 alabilirsin temiz dolu bu fiyata garantisi devam edenler bile var ama almışken note 3 ünde n9005 modelini al bu model amerikada satılıyor yurtdışından gelen cihazlar bu cihazlara ilerde rom da atarsın rom haricinde daha seri ve iyi bunlar benden bu kadar kararını ver :)....

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
discovery elite düşman başına aman uzak dur yazılım problemi kaynıyor o cihaz lg g2 bence artık eskidi 2016 ya gelecez özellikle kamera artık yetersiz meizu nun telefonlarının destek yani garanti sıkıntısı var şubeleri yok o yüzden garantilik bir durumda istanbula kargolıyorsun sonra sana geri kargoluyorlar falan filan telefon hakkında bilgim yok ne dersem yalan olur incelemeleri gelmedi zaten daha bence hem yeni cihaz hem herşeyiyle yeterince ideal smart 6 ya bak derim yada t 60 a 2 sinin ekran ve pil dışında her şeyi aynı birde t 60da turkcell yazılımı var 5.0 android m alacak smart 6 da saf android var t 6a yada smart 6 al ben olsam smart 6 alırdım 1000 -1100 tl ye çıkarsan da 2. el galaxy note 3 alabilirsin temiz dolu bu fiyata garantisi devam edenler bile var ama almışken note 3 ünde n9005 modelini al bu model amerikada satılıyor yurtdışından gelen cihazlar bu cihazlara ilerde rom da atarsın rom haricinde daha seri ve iyi bunlar benden bu kadar kararını ver :)....
Haklisin ama G2 demeyip Note 3 dedikten sonra bozdun 😄

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Haklisin ama G2 demeyip Note 3 dedikten sonra bozdun 
note 3 le g2 yi birmi tutuyorsun tamam abd deki note 3 le g2 nin işlemci aynı ama note 3 daha bütük ekran,kalem,daha iyi ön ve arka kamera ve 3 gb ram mevcut g2 ile işlemci aynı ama gerisi note 3 de çok daha iyi 1100 tl ye kadar alınabilir n 9005 modeli...

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
note 3 le g2 yi birmi tutuyorsun tamam abd deki note 3 le g2 nin işlemci aynı ama note 3 daha bütük ekran,kalem,daha iyi ön ve arka kamera ve 3 gb ram mevcut g2 ile işlemci aynı ama gerisi note 3 de çok daha iyi 1100 tl ye kadar alınabilir n 9005 modeli...
Bunu daha once tartistik . Ram i sayma ayni bos miktar kaliyor , buyuk ekran ve kalem bir + ama bazilarina gore buyuk ekran deil , samsung TR daha guncelleme vermedi LG l70 e bile geldi ya da zenfone lara ayrica kasinti bir arayuzu var , kameralar arasnnda cok fark yok.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Vodafone ilk gördüğümde bayılmıştım aslında hele bide 699tl'ye olsaydı hemen alırdım hiç ama hiç düşünmezdim ama fiyat 900tl olunca seçenek fazlasıyla artıyor.Bide telefonun 1.5ghz işlemcisi var 4 çekirdek + 1.0 ghz 4 çekirdek bana yeterli gelmedi ? Sizce nasıl mesela bi gta sa'yı kasmadan oynatmalı , modern combat 5 kasmadan oynatmalı vs. zaten en iyi grafikteki oyunlar bunlar , eğer bunları oynatırsa daha ne olsun ama , sıkıntı yapar kasılma yaparsa yazık olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ek olarak gorilla glas yok , telefonu düşürdüğün an gitti.Bence önemli bir eksik

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Vodafone ilk gördüğümde bayılmıştım aslında hele bide 699tl'ye olsaydı hemen alırdım hiç ama hiç düşünmezdim ama fiyat 900tl olunca seçenek fazlasıyla artıyor.Bide telefonun 1.5ghz işlemcisi var 4 çekirdek + 1.0 ghz 4 çekirdek bana yeterli gelmedi ? Sizce nasıl mesela bi gta sa'yı kasmadan oynatmalı , modern combat 5 kasmadan oynatmalı vs. zaten en iyi grafikteki oyunlar bunlar , eğer bunları oynatırsa daha ne olsun ama , sıkıntı yapar kasılma yaparsa yazık olur.
Orayi bilmiyorum arastir youtube da filan video var mı bak 😄 Suan uykuluyum acayip bakasm yok 😄 Ama soyle arayuzde filan hic kasmaz referans android oldugu icin cogu oyunuda oynatir.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Orayi bilmiyorum arastir youtube da filan video var mı bak  Suan uykuluyum acayip bakasm yok  Ama soyle arayuzde filan hic kasmaz referans android oldugu icin cogu oyunuda oynatir.
pek göremedim video biraz araştırayım.Fazla yorma kendini :)

Birde çoklu çekirdek kullanan uygulamaları nasıl anlarız bunun bir yolu var mı ? Mesela modern combat 5 , gta , mortal kombat x gibi oyunlar çoklu çekirdek kullanır mı ? Yoksa pekte bir önemi yok mu önemli olan ghz hızı mı ?

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
pek göremedim video biraz araştırayım.Fazla yorma kendini :)

Birde çoklu çekirdek kullanan uygulamaları nasıl anlarız bunun bir yolu var mı ? Mesela modern combat 5 , gta , mortal kombat x gibi oyunlar çoklu çekirdek kullanır mı ? Yoksa pekte bir önemi yok mu önemli olan ghz hızı mı ?
Bilmiyorum hic oyle sorunum olmadı 😄 tek cekirdek hizi onemli tabikidr cok cekirdekde onemli oyunlarda ihtiyac oldugu kadar calisir diye biliyorum ama emin deilim . Zaten emin olsam bu kadar kisa yazmazdm 😄

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Antutu puanı 21bin civarı , çoğu kişi önemsemese de neticede bir seviye belirliyor antutu , belki arayüz diğer cihazlara göre çok daha akıcıda olsa oyun performansı fark edeceğini düşünüyorum smart 6 için .LG G2 antutu skoru yaklaşık 33bin. Arayüz smart 6 > g2 ama oyun performansı lg g2 > smart6 diye düşünüyorum.

zte blade s6+ ile hemen hemen aynı model olan smart 6'nın gta sa performansı yerlerde sürünüyor.LG G2 ise biraz daha akıcı ama onda da takılmalar mevcut malesef.Üvey evlat muamelesi gören discovery elite'te ise en yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabiliyorsunuz.Ayrıca elite antutu puanı 35bin civarında.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Antutu puanı 21bin civarı , çoğu kişi önemsemese de neticede bir seviye belirliyor antutu , belki arayüz diğer cihazlara göre çok daha akıcıda olsa oyun performansı fark edeceğini düşünüyorum smart 6 için .LG G2 antutu skoru yaklaşık 33bin. Arayüz smart 6 > g2 ama oyun performansı lg g2 > smart6 diye düşünüyorum.

zte blade s6+ ile hemen hemen aynı model olan smart 6'nın gta sa performansı yerlerde sürünüyor.LG G2 ise biraz daha akıcı ama onda da takılmalar mevcut malesef.Üvey evlat muamelesi gören discovery elite'te ise en yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabiliyorsunuz.Ayrıca elite antutu puanı 35bin civarında.

G2 41 bin alıyor g4 50 bin :D her ne kadar antutudan nefret etsemde g2 ezer o bahsettiğin telefonu.

Bu arada g2'de takılma yok arayüzü çok stabil, g3 arayüzünü kullanmakta. G4'e geçince daha da akıcı olucak o konuda şüphen olmasın. Ekran süresi olarak 8 saat 30 dakika süre verdi %5 şarj kalmıştı, grupta bir gönderide gördüm bakabilirsin.

G2'yi kaçırma yani.

D. Elite'a hiç bulaşma bence bir arkadaşımda var ve hiç memnun değil ayriyetten g2 daha iyi bir cihaz. 1 Yıl önce çok tartışmasını yapmıştık.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
G2 41 bin alıyor g4 50 bin :D her ne kadar antutudan nefret etsemde g2 ezer o bahsettiğin telefonu.

Bu arada g2'de takılma yok arayüzü çok stabil, g3 arayüzünü kullanmakta. G4'e geçince daha da akıcı olucak o konuda şüphen olmasın. Ekran süresi olarak 8 saat 30 dakika süre verdi %5 şarj kalmıştı, grupta bir gönderide gördüm bakabilirsin.

G2'yi kaçırma yani.

D. Elite'a hiç bulaşma bence bir arkadaşımda var ve hiç memnun değil ayriyetten g2 daha iyi bir cihaz. 1 Yıl önce çok tartışmasını yapmıştık.
peki oyun performansı açısından ne diyorsun ?

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Piyasada cihazları en çok zorlayan tek oyun olabilir aslında :D

[video=youtube;AKuNkQ7gEb8]https://www.youtube.com/watch?v=AKuNkQ7gEb8[/video]
sanırım iki farklı modeli g2'nin bir tanesi sararma yapıyormuş diyeri yapmıyormuş diye duymuştum doğru mudur ?