Batum dan Telefon alınır mı?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
merhaba arkadaşlar ben yakın olduğum için batumdan telefon almayı düşünüyorum.internetten fiyatlara baktım s7 telefom 1600 lari bizim Türk parayla 2065 tl..tax free uygulamasında Ürünü aldığınız rakam x 0.114)
lari olarak geri alınıyormuş.yani 182 küsür llari çıktığımızda bu telefona 1418 lari yani Türk parasıyla 1830 tl burada kayıt için maliyeye ne kadar ödüyoruz onu bilmıyorum.benim için 100 tl de gidiş dönüş araba -giriş ücreti parası
ıphone 6 s lus 64 gb 2854 tl tax free hariç
ıphone 7 32 gb 3550 tl tax free hariç

tax fre için pasaprt gerekli mi onu bilmiyorum.sanırım 1 yılda uluslararası garantisi var.1 yıl içersinde telefona birşey olduğunda burdaki servise mi götürüyoruz sizce oradan telefon almaya değer mi?

M

Murat Burç

SDN Okuru
İmkan varsa alınır
Maliyeye ya 138 ya 180 tl veriliyor
Ben s7 edge alırdım ordan

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ama gara ti işlerinden dolayi jugun dediği gibi iphone 7 alınabilir.
Yalnız cihaz değişimi ve yazılım yükleme istisna samsungun da 1 sene garantisi varmış artık nasıl garanti denirse

sifirbakiye

Profesör
Reaksiyon puanı
436
Daha önce paylaştım çok yakın arkadaşım Barcelona' dan Samsung S7 model telefon aldı, anakart arızalandı. Her marka telefonda bir sıkıntı yaşanabilir, bu gayet normal, fakat sonrası için hiç bir servis garanti dahili telefona bakmadı. Telefon şuan kullanılmıyor. İphone markası en azından 1 yıl garanti veriyor, garanti konusundaki bu yaklaşımları tercih sebebi olabilir.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Daha önce paylaştım çok yakın arkadaşım Barcelona' dan Samsung S7 model telefon aldı, anakart arızalandı. Her marka telefonda bir sıkıntı yaşanabilir, bu gayet normal, fakat sonrası için hiç bir servis garanti dahili telefona bakmadı. Telefon şuan kullanılmıyor. İphone markası en azından 1 yıl garanti veriyor, garanti konusundaki bu yaklaşımları tercih sebebi olabilir.
sadece apple mi garanti veriyor.burada birisi ulusalarası garanti tüm telefonlarda 1 yıl geçerlidir diye mesajını okumuştum ama tam olarak da hatırlamıyorum

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar sizce batumdan gidip telefon almak mı daha mantıklı yoksa hepsiburada gibi sitelerden ithalatcı garantili olarak almak mı?
satın alacağım telefonun fiyatı ve batuma gidiş geliş masraflarımın+maliye ücreti ,hepsiburada da ithalatcı grantili olarak aynı fiyat satılıyor.yalnız batumdan taxfree ücreti alama<zsam bana daha çok masraflı olur

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
bu konuda düşüncelerini belirtecek kimse yokmu?

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
bence aynı fiyata geliyorsa o kadar uğraşmaya gerek yok hem tax free olayından yararlanacağında kesin değilmiş galiba bence hebsiburada.com dan ithalatçı garantili ürün alınır ama satana da dikkat etmek gerekir

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
bence aynı fiyata geliyorsa o kadar uğraşmaya gerek yok hem tax free olayından yararlanacağında kesin değilmiş galiba bence hebsiburada.com dan ithalatçı garantili ürün alınır ama satana da dikkat etmek gerekir
sanırım tek avantajı gezmiş olurum :D
böyle yurtışından satış yapan güvenilir sitler yokmu acaba?alibaba var güvenılır mı?
hepsiburadan alırsam kendi mağazsından almayı düşünüyorum.bunlarda kargo parası alıyorlar ona sinir oluyorum.birde siteye üye olan herkes ürün satın alsın yada almasın yorumda bulanabiliyor.pek olumsuz yorumlar yer almıyor.ama n11 de öyle değil.ürünü satın alırsan hem ürün hakkında hemde satıcı hakkında oy kullabiliyorsun.
ben satıcıdan çok ilgili servisleri merak ediyorum.çoğu ıthalatlı telefonlara delta teknık servis bakıyor.birde intel.ama bunların şikayetvar sitesınde birçok şikayet mevcut.üstelık hiçbir şikayete de cevap vermıyorlar.mesela hepsburada,n11 hakkında da şikayetler yer alıyor ama bunlara firma cevap veriyor.delta teknık şikayetlerın hıçbırıne cvp vermıyor.sanki umurunda değil

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
böyle yurtışından satış yapan güvenilir sitler yokmu acaba?alibaba var güvenılır mı?
hepsiburadan alırsam kendi mağazsından almayı düşünüyorum.bunlarda kargo parası alıyorlar ona sinir oluyorum.birde siteye üye olan herkes ürün satın alsın yada almasın yorumda bulanabiliyor.pek olumsuz yorumlar yer almıyor.ama n11 de öyle değil.ürünü satın alırsan hem ürün hakkında hemde satıcı hakkında oy kullabiliyorsun.
ben satıcıdan çok ilgili servisleri merak ediyorum.çoğu ıthalatlı telefonlara delta teknık servis bakıyor.birde intel.ama bunların şikayetvar sitesınde birçok şikayet mevcut.üstelık hiçbir şikayete de cevap vermıyorlar.mesela hepsburada,n11 hakkında da şikayetler yer alıyor ama bunlara firma cevap veriyor.delta teknık şikayetlerın hıçbırıne cvp vermıyor.sanki umurunda değil

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16

kesinlikle yurt dışından telefon siparişi verme gümrüğe takılır hiç bir zaman eline geçmez.
hadi diyeli geçti türkiyeye yeni giriş yapmış bir vatandaşın pasaportuna ihtiyacın olur yani her yönden zararına olur

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
kesinlikle yurt dışından telefon siparişi verme gümrüğe takılır hiç bir zaman eline geçmez.
hadi diyeli geçti türkiyeye yeni giriş yapmış bir vatandaşın pasaportuna ihtiyacın olur yani her yönden zararına olur
peki bu satıcılar yurtdışından kendilerimi gidip getirtiyorlar yada tanıdıkların vasıtasıyla mı?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Alibaba gibi sitelerden satın almayın. Gümrükten geçmez.

Bir şekilde gümrük olayını atlatabilenler var tabii ki. Mesela, telefonu parçalar halinde buradaki aracılara gönderiyorlar. Aracılar da telefonu tekrar toplayıp adresinize yolluyorlar gibi. :D İsterseniz verdiğiniz sağlam imei'yi de telefona yüklüyebiliyorlar, pasaport kaydı, vergi ödemesi gibi işlemlere de gerek kalmıyor haliyle.

Bahsettiğniz telefonlar MTK işlemcili değil gerçi ama, yazmadan edemeyeceğim :D MTK işlemcili telefonlara kendiniz bile çok basit bir şekilde, pin kodu girer gibi imei atabiliyorsunuz.

Paralel ithalat ise tamamen yasal bir ticaret şekli. Kaçak değil. İmei kaydı da yasal, herhangi bir problem olmuyor. Servis konusu sıkıntılı ki Apple servisleri dışında hepsi sorunlu zaten.

Garantili cihaz almıyorum şahsen, gerek duymuyorum. Resmen süründürüyorlar. Geçenlerde yeğenimin telefonunu götürdüm servise, telefonun sadece ön camı kırılmış (iç ekranı sağlam) ve batarya balon gibi şişmiş. Ön cam değişimi için 260 tl istediler, cam kalsın sadece batarya değiştirin dedim, ön cam değişmeden bataryayı değiştirmeyiz dediler :D

Gittim 20 tl'ye ön cam, 25 tl'ye de batarya, oldu bitti. Elim yatkındır böyle işlere, yazılım konusunda da biraz bilgiliyim, bu yüzden garanti olayı bana ters.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
CiiixXx ben bu kullanıcı adını daha önceden hatırlıyorum.şuanki telefonumu 4 sene önce önerenler arasında galıba sizde vardınız.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
CiiixXx ben bu kullanıcı adını daha önceden hatırlıyorum.şuanki telefonumu 4 sene önce önerenler arasında galıba sizde vardınız.

Since 2008.. :D

Sony Ericsson Neo, evet ama tavsiye edenlerden değilim. Telefonunuzla ilgili bir sorun olmuştu sanırım...