Batarya sorunu

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dizüstü bilgisayarımı hep evde kullandığım için bataryasını çıkarmış ve bataryasını soğutucuda saklıyordum. Yaklaşık 5-6 aydır bataryasını hiç şarj etmemiştim ve bu gün bataryasını şarj etmek istedim fakat şarj olmuyor. Bataryada daha önce hiç bir sorun yoktu. Şimdi ne yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yapıcağın bir şey krdsm malesef :) yeni batarya alman lazım bide 5-6 ay soğutucuya koyulmaz hiç koyulmaz aslında yanlış kullanıyorsun bataryayı bilgisayarın bilgilerini yaz ona göre program yükleyip bataryayı notebook koyduğunda %100 olunca bataryaya giden akımı kesen programlar filan var

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sağ alt köşedeki bildirim alanında pil algılanmadı yazıyor. Bilgisayarın pilini çok az kullanmıştım. Yani neredeyse yeni sayılırdı. Pili korumak adına tamamen kullanılmaz hale getirdik desenize :(

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
5-6 ay hiç dokunmamışsın tabi pil artık ölmüş diyebiliriz malesef. Soğutucuda saklıyorsan haftada en az 3-4 kez iyice boşaltıp doldurman lazımdı. Belki soğutucudan çıkarmışsın donmuş olabilir bir kaç gün bekle sonra dene yine olmazsa batarya ölmüştür.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Tamam teşekkür ederim.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Size soğutucuda bekletme aklını kim verdi çok merak ediyorum.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Size soğutucuda bekletme aklını kim verdi çok merak ediyorum.
Bir çok yerde görebilirsiniz. Tabi hiç bir yerde 5-6 saklayın dememişlerdir. Pillerin en büyük düşmanı sıcaklıktır derler ve soğutucuda saklamayı önerirler fakat her ay bir iki kez bataryayı boşaltıp şarj edin derler.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bir çok yerde görebilirsiniz. Tabi hiç bir yerde 5-6 saklayın dememişlerdir. Pillerin en büyük düşmanı sıcaklıktır derler ve soğutucuda saklamayı önerirler fakat her ay bir iki kez bataryayı boşaltıp şarj edin derler.

Ben elektronik teknisyeniyim hocam.
Size tavsiyem böyle şehir efsanelerine inanmayın.
Zaten korumaya çalıştığınız şeyde hayati bir mesele değildir.
2008 ağustos da aldığım, haftalarca belki aylarca kapanmayan laptobumun şarjı, beklemede 2+ saat normal kullanımda 1+ saat, 1080p video oynatırken de rahat 1 saat çalışıyor.

Bir günde sıcakta yada soğukta tutmadım, 1 gün yerinden sökmedim.

Tek yaptığım tam dolu iken PC yi kapatacaksam fişten çekmek, haftada olmazsa 15 günde bir mutlaka bataryanın sıfırı tüketmesini sağlamaktı.

Her sağdan solda yazana kulak asmayın.

Siz o bataryayı kullanmayın sürekli dolapta saklayın 15 günde bir düzenli deşarj edip şarj edin ve sonra yine dolaba koyun.

Birde aynı işlemi dolap değilde masanın üstüne koyun.
5 sene sonunda arada zerre miktar fark olmadığın göreceksiniz, belki dolapta olan ürün 3-5dk fazla dayanacak.
Uğraşınız budur yani.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Peki bu saatten sonra yapabileceğim bir şey var mı? Bir iki gün bekleyip tekrar şarj etmeyi deneyeceğim umarım çalışır. Fikri olan varsa söylerse memnun olurum.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eğer buzluğa koyduysanız buz tutmuştur. Dışarı çıkarttığınızda da dışındaki buz erimiş keza 6 aylık süreçte bataryanın içinde buz tutacağından çok çok büyük bir ihtimal çöpe döndü.

Bu saatten sonra yapabileceğiniz bişey olduğunu düşünmüyorum.

Genelde pillerin 6-12 ay garantisi olur.
3-5 gün 1 hafta sıcak bir ortamda tutun iyice kurusun ondan sonra servise gönderip şansınızı deneyin belki yerler...
Çünkü yeni orjinal batarya nereden baksanız size 100-170TL ye falan maal olacaktır.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Buzlukta değildi, soğutucunun sebze,meyve konulan yerinde diyebilirim, yani buz tutmamıştı. Bilgisayarımın garantisi doldu, 2,5 yıl önce almıştım, fakat bilgisayarımı hep evde kullandığım için pilini çıkartıyordum, 2,5 yıl süreyle hep soğutucuda saklamıştım, 2-3 ay da bir şarj ediyordum fakat 5-6 ay sanırım fazla geldi :( Bir kaç gün dışarıda bekleteceğim umarım düzelir tabi hiç umudum yok. 100-170 TL çok fazla zaten bilgisayarım artık en fazla etse 1000 TL eder.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kötü birşey yapmışsın pilden ziyade anakartın yanabilirdi pilin için pek birşey yok ama anakartının yanmadığına şükür etmelisin. :)