Batarya Sorunu! Windows 7 ! (Pili değiştirmeniz yararlı olabilir )

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Batarya Sorunu! Windows 7 ! (Pili değiştirmeniz yararlı olabilir )

28tymon.jpg

Fotoğrafta gördüğünüz gibi arkadaşlar bu soruna çözüm nedir laptop'u alalı 12 13 ay oldu.
Acaba servis değişim yapabilir mi?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bataryanız bozuk sanırım. Arada benim de bu hatayı veriyor ama 5-10 dak. sonra geçiyor. Benim bataryamın da bi sorunu olduğunun farkındayım.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bu hatayı ilk kez verdiyse fazla kafana takma ama sürekli veriyorsa servise git

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Bu hatayı ilk kez verdiyse fazla kafana takma ama sürekli veriyorsa servise git
İlk kez veriyor bu hatayı ve sitelere baktım sıfırı 100 tl'den aşağı yok.Servisi zorlayım tanıdık vardı belki yardımcı olur.Bir geri yükleme yapayım belki de düzelir.

Bataryanız bozuk sanırım. Arada benim de bu hatayı veriyor ama 5-10 dak. sonra geçiyor. Benim bataryamın da bi sorunu olduğunun farkındayım.
Benimde bataryam sorunlu artık :)

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
aynı dertten bende muzdaribim :) bugün nette okuduğum ilk çözüm yolunu denedim lakin sonuç vermedi ama çabalarım devam edecek :)

ByMuammeR

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aynı sorun bende de veriyordu pil uyarılarından o uyarıyı kapatıyorsun sanırım ... pilim de sorunlu 15-20 dk ya fişten cekince bitiyor batarrya sizde de böyle mi acaba

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Windows 7 de batarya sorunu var. Microsoft bunu kabul ediyor. Çoğu üreticide batarya garanti kapsamına girmez bu arada

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Windows 7 de batarya sorunu var. Microsoft bunu kabul ediyor. Çoğu üreticide batarya garanti kapsamına girmez bu arada
Yanlış bilgi. Ürünle satılan promosyonlar hariç her şey en az 6 ay garanti kapsamındadır. Çok az markada 1 sene batarya garantisi vardır.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
aynı dertten bende muzdaribim :) bugün nette okuduğum ilk çözüm yolunu denedim lakin sonuç vermedi ama çabalarım devam edecek :)
Sende mi bataryayı bitirip sonra bilgisayarı açmayı denedin :) ben de işe yaramadı :D

aynı sorun bende de veriyordu pil uyarılarından o uyarıyı kapatıyorsun sanırım ... pilim de sorunlu 15-20 dk ya fişten cekince bitiyor batarrya sizde de böyle mi acaba
Benim de 30 40 dakika arasında bitiyor.
Yarın servisi arayıp öğreneceğim mevcut soruna ne diyecekler bakalım.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Yanlış bilgi. Ürünle satılan promosyonlar hariç her şey en az 6 ay garanti kapsamındadır. Çok az markada 1 sene batarya garantisi vardır.

Demek istediğim aslında garanti kapsamında giriyor ama 10 dk bile gitse değiştirmiyorlar. Kullanım Kaynaklı zayıflamış diyorlar.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Maalesef bataryan bozulmuş batarya kalitesi microsoft tarafından belirlenen standart değerin altına düşünce bu uyarıyı alıyorsun kısa zamanda yeni bir batarya alman gerekir şu anki kullandığın bataryanın ömrü muhtemelen yarım saati geçmiyordur zaten ...

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Maalesef bataryan bozulmuş batarya kalitesi microsoft tarafından belirlenen standart değerin altına düşünce bu uyarıyı alıyorsun kısa zamanda yeni bir batarya alman gerekir şu anki kullandığın bataryanın ömrü muhtemelen yarım saati geçmiyordur zaten ...

Aynen öyle 7si gelsin krediyi alalım mecburen alacağız dursun yedekte ama önce servisle bir konusayım belki bir seyler yapabilir tanıdık.

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hp-Pavilion sahibiyim.Garantimin bitmesine 1 ay kala yeni batarya ve yeni bir adaptör temin ettim.Üstelik bunları incelemeden.Sadece bir telefon görüşmesiyle.Diğer firmaları bilmem ama müşteri hizmetlerinde HP çok önde.

Neyse konuya dönelim,bu tecrübemden sonra sana yapman gerekenleri anlatıyorum..Göstermiş olduğun ayarlardan Yüksek Performans'a alıyorsun.Bilgisayarı o şekilde prize takmadan kullanıp,şarzı bitiriyorsun.Bilgisayar kendini garantiye aldığı için % 5 lik falan pay bırakır.Onu da bitirmek için bilgisayarı tekrar aç zaten 3-4 dk içerisinde o da bitecektir.Bataryanın bittiğini bilgisayarı açma tuşuna bastığında hiçbir hareket görmediğinde anlarsın.Ardından kapalı bilgisayara şarj aletini takıyorsun ve en az 16 saat şarjda kullanmadan,kapalı bir şekilde bekletiyorsun.Bittiğinde bilgisayarını açıp tekrar kontrol ediyorsun.Buna kalibrasyon deniyor.Pillerin çoğu 3-4 ayda bir bu işleme ihtiyac duyar.Eğer sorun devam ederse zaten ömrü bitmiş demektir.Sorun varsa başka özel mesaj yada buraya yazabilirsin.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Hp-Pavilion sahibiyim.Garantimin bitmesine 1 ay kala yeni batarya ve yeni bir adaptör temin ettim.Üstelik bunları incelemeden.Sadece bir telefon görüşmesiyle.Diğer firmaları bilmem ama müşteri hizmetlerinde HP çok önde.

Neyse konuya dönelim,bu tecrübemden sonra sana yapman gerekenleri anlatıyorum..Göstermiş olduğun ayarlardan Yüksek Performans'a alıyorsun.Bilgisayarı o şekilde prize takmadan kullanıp,şarzı bitiriyorsun.Bilgisayar kendini garantiye aldığı için % 5 lik falan pay bırakır.Onu da bitirmek için bilgisayarı tekrar aç zaten 3-4 dk içerisinde o da bitecektir.Bataryanın bittiğini bilgisayarı açma tuşuna bastığında hiçbir hareket görmediğinde anlarsın.Ardından kapalı bilgisayara şarj aletini takıyorsun ve en az 16 saat şarjda kullanmadan,kapalı bir şekilde bekletiyorsun.Bittiğinde bilgisayarını açıp tekrar kontrol ediyorsun.Buna kalibrasyon deniyor.Pillerin çoğu 3-4 ayda bir bu işleme ihtiyac duyar.Eğer sorun devam ederse zaten ömrü bitmiş demektir.Sorun varsa başka özel mesaj yada buraya yazabilirsin.

Onu denedim ama hemen acmıstım 16 saat beklememiştim açmak için .Söylediğin gibi yapayım bu gece kapatırım yarın açarım 16 saat sonra bakalım ne olacak :) ama buda geçici bir çözüm olacak ben seve seve bir batarya almak zorundayım :D yarın bir gün bir sunum yapacak olsam 30 dakikada şarj bitecek rezillik :D

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
şu 16 saati ben de deneyeceğim :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
şu 16 saati ben de deneyeceğim :)
Sen dene olursa bende deneyim şimdi 16 saat mahrum kalmayalım :D
Bu duruma gelmiş batarya için sonu yakındır demek bence zaten almamız gerekecek en masrafsız ve en geç nasıl alırız derdindeyiz birazda :D

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
1 ay kadar önce benimde başıma gelmişti sanırım bizim bataryalar zayıf olduğu için uyarıyor tam bitene kadar kullanıp tekrar açtığımda uyarı kaybolmuştu ama artık bataryası daha çabuk bitiyor bu 16 saat doğruysa bir arkadaş uygulasında bize de haber versin bizde uygulayalım. :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Benimde bataryam çabuk bitiyordu. Pardus kurdum kde bana %45 kapasite ile kullanıyonuz demişti. Biraz araştırdım bir ya da iki kere pili komple bitir düzelir diye yorum okudum ve aynısını yaptım düzelmişti. Sende istersen komple pili bitir ve üreticinin pil için verdiği driverı kullan :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Benimde bataryam çabuk bitiyordu. Pardus kurdum kde bana E kapasite ile kullanıyonuz demişti. Biraz araştırdım bir ya da iki kere pili komple bitir düzelir diye yorum okudum ve aynısını yaptım düzelmişti. Sende istersen komple pili bitir ve üreticinin pil için verdiği driverı kullan :)

Şimdi bu pili tamamiyle bitirmek nasıl olacak tamam bilgisayar kapanıyor acmaya calısıyorum batarya ısıgı yanıp sönüyor ve baska hiçbir tepki vermiyor o ışığında yanmaması için nasıl bitirebilirim ki :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Şimdi bu pili tamamiyle bitirmek nasıl olacak tamam bilgisayar kapanıyor acmaya calısıyorum batarya ısıgı yanıp sönüyor ve baska hiçbir tepki vermiyor o ışığında yanmaması için nasıl bitirebilirim ki :)

Ben pardus üzerinden bitirmiştim. Uyarı verdiğinde hiç bir şey yapma demiştim. Kalan %6lık kapasitede bile 20-30dk dayanmıştı ve en sonunda laptop çat diye kapandı :D Ardından bir kaç dolumdan sonra pil kendine geldi :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ben pardus üzerinden bitirmiştim. Uyarı verdiğinde hiç bir şey yapma demiştim. Kalan %6lık kapasitede bile 20-30dk dayanmıştı ve en sonunda laptop çat diye kapandı :D Ardından bir kaç dolumdan sonra pil kendine geldi :)

33d8e1t.png

bu ayarları yyaptım heralde batarya %0 olunca kapanacak laptop :)

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
aynı dert banada olmuştu,pil değişti bide anakart değişti sorun bitti,garanti kapsamında

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
En iyisi yarın servisi arayıp konuşmak.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
aynen batarya X işareti alıyorsa sonu yakındır ...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bunun Windows 7 ile alakası yok. Git yeni bir batarya al. Başka çözüm yok. Adamlar hayatta yapmıyorlar.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Az önce konuştum teknik servisle.Hatayı söyledim o Windows 7 nin hatası dedi batarya süresini sordu 25 30 dakika dedim getirin test edelim öyleyse değiştiririz dedi.Bakalım yarın götüreceğim.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Şimdi servisten geldim ve bataryayı değişime gönderdiler bir haftaya yenisi gelecek.Ama lakin onlar için önemli olan bataryanın şarj tutma süresi ben 20 25 dakika dedim ve aldılar işte yenisi gelecek o windows 7deki çarpı vs kaale almıyorlar :) haberiniz ola.