Batarya Kalibrasyonu

cani109

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar HTC One kunlaniyorum ve sarjim bir gun yetmiyo ve daha iyi uzun omurlu gitmesini istiyorum telefonu aldigim gibi kunlaniyorum(root,bootloader) ama aldigim ilk gun sarji vardi ve %20lere gelince sarza taktim ve biraz dolunca cikardim galiba tam hatirlamiyorum neyse batarya kalibrasyonu yapmak istiyorum cok yazi okudum fakat hangisinin iyi oldugunu bilmiyorum nasil yapabilicegimi anlatirsaniz cok memnun olurum :) simdiden cok sagolun :) :)

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Batarya %1 iken kapat telefonu hızlı açılış açık olmasın yani ayarlar-güç-en alttaki tiki kaldır ve telefonu kapat sabaha kadar sarjda kalsın bunu iki kere tekrarla ikincisinde sabaha kadar bırakmasan da olur yeşil yanınca çek.

cani109

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Batarya %1 iken kapat telefonu hızlı açılış açık olmasın yani ayarlar-güç-en alttaki tiki kaldır ve telefonu kapat sabaha kadar sarjda kalsın bunu iki kere tekrarla ikincisinde sabaha kadar bırakmasan da olur yeşil yanınca çek.
Batarya Kalibrasyonu bu sekilde mi yapılıyor ve işe yaradıgına emin misiniz ayrıca ikinci yapısımda yine şarjın %1 e gelmesini beklicek miyim ? :)

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Batarya Kalibrasyonu bu sekilde mi yapılıyor ve işe yaradıgına emin misiniz ayrıca ikinci yapısımda yine şarjın %1 e gelmesini beklicek miyim ? :)

Evet %1'e gelmesini bekleyeceksin ikincisinde de. Root etmeden bu kadar yapabilirsin, bazıları da %100'e kadar yapıyor sonra telefonu açıp tekrar %100'e kadar yapıyor falan filan ama bunlar bataryaya zarar verir bence. İşe yarayıp yaramayacağını bilemem sen ilk uzun sarjı yapmamışsın o yüzden sabaha kadar bırak ilkinde.

cani109

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fakat Li-on bataryalarda %20 nin altında kullanımın bataryaya zarar verdeigini biliyorum ve bu bilgiyi nerden aldınız yani işe yarar mı acaba ?