Başörtüsü ile Sokağa Çıkmayı Yasaklayacaz !

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Aşırı sağcı Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Marine Le Pen, sokakta başörtüsünü yasaklamanın elzem olduğunu söyledi. Le Pen, bu konudaki yasa tasarılarının hazır olduğunu belirtti.

İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Le Pen, katıldığı bir Fransız televizyonunda başörtüsünün dayatma olduğunu söyledi

"Başörtüsü sokakta yasaklanmalı"​

Cumhurbaşkanı olduğu takdirde İslamcı ideolojiye savaş açacağını ifade eden Le Pen, "Başötüsü İslamcıların dayatmasıdır. Başörtüsünü üniforma gibi kullanıyorlar. Fransa'da tüm kadınlar özgür yaşamalı. Başörtüsünün sokakta yasaklanması elzemdir. Totaliter İslamcı ideolojiye savaş açacağım. Bu konuda yasa tasarımız zaten hazırdı, okuyabilirsiniz" dedi.

Not: İnsan bu Le Pen'in açıklamalarını ve söylemlerini görünce Macron gene iyimiş diyesi geliyor :)

Tolgahan Tosun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Aşırı sağcı Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Marine Le Pen, sokakta başörtüsünü yasaklamanın elzem olduğunu söyledi. Le Pen, bu konudaki yasa tasarılarının hazır olduğunu belirtti.

İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Le Pen, katıldığı bir Fransız televizyonunda başörtüsünün dayatma olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı olduğu takdirde İslamcı ideolojiye savaş açacağını ifade eden Le Pen, "Başötüsü İslamcıların dayatmasıdır. Başörtüsünü üniforma gibi kullanıyorlar. Fransa'da tüm kadınlar özgür yaşamalı. Başörtüsünün sokakta yasaklanması elzemdir. Totaliter İslamcı ideolojiye savaş açacağım. Bu konuda yasa tasarımız zaten hazırdı, okuyabilirsiniz" dedi.

Not: İnsan bu Le Pen'in açıklamalarını ve söylemlerini görünce Macron gene iyimiş diyesi geliyor :)
Burdada İsteyen Zaten Açık Geziyor Özgürlük Var. Başörtü Yasaklamaya Kimin Hakkı Var. Prim İçin 2-3 Günlüğüne Sosyal Medyada Dolaşır Anca.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Burdada İsteyen Zaten Açık Geziyor Özgürlük Var. Başörtü Yasaklamaya Kimin Hakkı Var. Prim İçin 2-3 Günlüğüne Sosyal Medyada Dolaşır Anca.

Irkçılık ve Müslüman karşıtlığı Avrupada yükselen bir değer ve bu tarz Popülist söylemler halkta karşılık buluyor ne yazık ki. 3-5 gün Sosyal medyada dolaşır sonra unutulur gibi bir durum değil. Nasıl bizim ülkede Suriyeli nefreti pompalanıyorsa orada da Müslüman nefreti pompalanıyor oy devşirebilmek için. Hatta daha dün İsveç te biri siyasetçi galiba sokakta Kur'an yakıyordu. Polis ona müdahale etmiyor protesto hakkı var deyip !!! Müdahale etmek isteyen Müslümanları gözaltına alıyordu. Ramazan ayında bile Müslümanların sinir uçlarına oynuyorlar yani.

Üstüne bu yasa teklifini Cumhurbaşkanı olur ve meclise sunarsa üstüne meclisten geçer veya Referanduma götürüp yasalaştırırsa ne yazık ki yapabilir. Gerek insan haklarına gerek tüm düşünce yapılarına ters olmasına rağmen yapar mı yapar Fransızlardan her şey beklenir. Peygambere hakaret karikatürleri flanda hem Fransadan çıkar. Tarihten gelen bir Müslüman nefreti var adamlarda. Acıları büyük taa Endülüs Emevileri zamanından kalma.

Tolgahan Tosun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Irkçılık ve Müslüman karşıtlığı Avrupada yükselen bir değer ve bu tarz Popülist söylemler halkta karşılık buluyor ne yazık ki. 3-5 gün Sosyal medyada dolaşır sonra unutulur gibi bir durum değil. Nasıl bizim ülkede Suriyeli nefreti pompalanıyorsa orada da Müslüman nefreti pompalanıyor oy devşirebilmek için. Hatta daha dün İsveç te biri siyasetçi galiba sokakta Kur'an yakıyordu. Polis ona müdahale etmiyor protesto hakkı var deyip !!! Müdahale etmek isteyen Müslümanları gözaltına alıyordu. Ramazan ayında bile Müslümanların sinir uçlarına oynuyorlar yani.

Üstüne bu yasa teklifini Cumhurbaşkanı olur ve meclise sunarsa üstüne meclisten geçer veya Referanduma götürüp yasalaştırırsa ne yazık ki yapabilir. Gerek insan haklarına gerek tüm düşünce yapılarına ters olmasına rağmen yapar mı yapar Fransızlardan her şey beklenir. Peygambere hakaret karikatürleri flanda hem Fransadan çıkar. Tarihten gelen bir Müslüman nefreti var adamlarda. Acıları büyük taa Endülüs Emevileri zamanından kalma.
Üşenmemiş Yazmışsın Helal Olsun.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Üşenmemiş Yazmışsın Helal Olsun.

Yanlış söylüyon yanlış konuşuyon çünkü.

Müslüman düşmanlığı Fransada tarihi bir olay. Ve koskoca Cumhurbaşkanı adayı söylüyor bunu seçim vaadi olarak. Yüzde 30 larda oy alan birisi sonuçta o aday. Yüzde 0.5 veya yüzde 1 oy alan birisi değil. 3 gün sonra unutulur diye geçiştirmen yanlış.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Vallahi empati kuruyorum arkadaşlar sadece ülkemizde de ki ve birçok İslamiyet ülkesinde ki siyasal İslam'ın sonuçlarını görüyor. Nelerle savaştığımızı nasıl birbirimizi yediğimizi görüyor ve daha başında önlemini alıp demokrasiyi korumak istiyor olabilirler.

Graveworm

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,366
Bunun ırkçılıkla falan alakası yok. Adamlar için başörtüsü demek Müslüman demek potansiyel bombacı falan demek yani. Adamlara sorsan sonun kadar haklılar

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Vallahi empati kuruyorum arkadaşlar sadece ülkemizde de ki ve birçok İslamiyet ülkesinde ki siyasal İslam'ın sonuçlarını görüyor. Nelerle savaştığımızı nasıl birbirimizi yediğimizi görüyor ve daha başında önlemini alıp demokrasiyi korumak istiyor olabilirler.

Al işte mantığa gel :)

Demokrasiyi koruma şekli sokakta baştürüsü takmayı yasaklamaktan mı geçiyor !!! ( Bunu senin söylemen hiç şaşırtmadı bu arada mantık hep aynı galiba ) Siyasal İslam ne alaka ayrıca ! Bazı programları izlemeyi kes bence artık. Çünkü düşünce yapını değiştirmiş seninde. Özgürlük Demokrasi Laiklik insan hakları gibi kavramları yanlış öğreniyorsun.

Sonuçta Müslümanda olsada kadın Fransız vatandaşı ve başını kapatmak istiyorsa bunun Demokrasi ile ne alakası var. Hani Avrupa özgürlükler ülkesiydi. Özgürlüğü yasakçılığı savunarak mı yapacaklar... Fransada sahillerin çoğunda çıplan gezmek bile serbest iken üstsüz güneşlenmek gayet doğal bir şey iken başını kapatmayı yasaklayacaz demek normal bir davranış değil. Birde sözde bir Müslüman olarak şu yazdığınız gerçekten akıl alır gibi değil. Empati kurmaya ve adamları haklı çıkarmaya çalışıyon resmen.

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242

Demokrasiyi koruma şekli sokakta baştürüsü takmayı yasaklamaktan mı geçiyor !!! ( Bunu senin söylemen hiç şaşırtmadı bu arada mantık hep aynı galiba ) Siyasal İslam ne alaka ayrıca ! Bazı programları izlemeyi kes bence artık. Çünkü düşünce yapını değiştirmiş seninde. Özgürlük Demokrasi Laiklik insan hakları gibi kavramları yanlış öğreniyorsun.

Sonuçta Müslümanda olsada kadın Fransız vatandaşı ve başını kapatmak istiyorsa bunun Demokrasi ile ne alakası var. Hani Avrupa özgürlükler ülkesiydi. Özgürlüğü yasakçılığı savunarak mı yapacaklar... Fransada sahillerin çoğunda çıplan gezmek bile serbest iken üstsüz güneşlenmek gayet doğal bir şey iken başını kapatmayı yasaklayacaz demek normal bir davranış değil. Birde sözde bir Müslüman olarak şu yazdığınız gerçekten akıl alır gibi değil. Empati kurmaya ve adamları haklı çıkarmaya çalışıyon resmen.

Şunlara bir göz atmanı tavsiye ediyorum. Teşekkürler.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592

Mantık şu mantık aynı günlerden geçtik lakin biz demokrasi dedik işte özgürlük dedik katı siyasileri eleştirdik şimdi padişahlık kurdurduk ülkeye Arap aşısı yapıyorlar ve biz türklerin ümüğümüne çökülüyor..

Sende beni şaşırtmadın vallahi Özkan hocam bırak bu İslam provokasyonlarını havuz medyası haberleri bunlar işte araplığa itiyor seni.. dindar olmaya değil..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Sende beni şaşırtmadın vallahi Özkan hocam bırak bu İslam provokasyonlarını havuz medyası haberleri bunlar işte araplığa itiyor seni.. dindar olmaya değil..

Araplığa itmesi ile ne alakası var !

Dindar olmak için ne yapmam lazım mesela ? herkes istediği gibi gezmesin deyip yasakçı zihniyeti savunmam flan mı gerekiyor ? Veya hergün rakı balık sofrası mı kurmak gerekiyor daha dindar olmak için. Azcık şu özgürlük kavramını benimseyebilseniz keşke. Lafa geldimi herkes özgür dersiniz ama sonuna benim düşündüğüm istediğmi kadar eklersiniz.

Not: Yazdıklarım veya düşüncelerim velevki araplığa itiyor veya o başörtülü kadınlarda Başörtüsünü siyasal simge için takıyor veya siyasal islamcı o kadınların hepsi diyelim gene özgürlük yok mu dünyada sanane veya bananelik bir durum değil mi ? Ama tabii siz işinize geldiği gibi anlatıyorsunuz olayları. Empati kurup elin Fransızı yasakçı zihniyetini bile haklı görmek olacak iş değil :)

Reaksiyon puanı
994
Araplığa itmesi ile ne alakası var !

Dindar olmak için ne yapmam lazım mesela ? herkes istediği gibi gezmesin deyip yasakçı zihniyeti savunmam flan mı gerekiyor ? Veya hergün rakı balık sofrası mı kurmak gerekiyor daha dindar olmak için. Azcık şu özgürlük kavramını benimseyebilseniz keşke. Lafa geldimi herkes özgür dersiniz ama sonuna benim düşündüğüm istediğmi kadar eklersiniz.

Not: Yazdıklarım veya düşüncelerim velevki araplığa itiyor veya o başörtülü kadınlarda Başörtüsünü siyasal simge için takıyor veya siyasal islamcı o kadınların hepsi diyelim gene özgürlük yok mu dünyada sanane veya bananelik bir durum değil mi ? Ama tabii siz işinize geldiği gibi anlatıyorsunuz olayları. Empati kurup elin Fransızı yasakçı zihniyetini bile haklı görmek olacak iş değil :)
Sorsan hepimiz Mustafa Kemal in askerleriyiz yersen tabi ?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
En modern benim, hayır en modern benim çatışmasının canlı örneği. Türkiye'de de bu tarz yansımaları görürüz çünkü ilk dönem Cumhuriyet yıllarında kurulan düzen Fransız düzeniydi ve çok büyük bir nesil bu düzen içerisinde yetiştirildi. Fransa'da da bu tarz durumlar uzun zamandır var. Başkalarını kendine benzetmeyi "özgürleştirmek" olarak tabir ederler. Şaşırmadım, kolay kolay da şaşıracağımı sanmıyorum. Geçmişe gitme hakkım olsa düzen kurulurken Fransız Laikliğindense, Anglosakson Sekülerizmini benimsenmesini önerirdim. Yazık cidden... Sözde modernlik adı altında herkes başkasının hayatını kısıtlama peşinde.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Sorsan hepimiz Mustafa Kemal in askerleriyiz yersen tabi ?
Bizim Peygamberimizi görmeye gelen tanıyamazdı tanıyamaz. Hanginiz Muhammed derlerdi. Şimdi saraylara ki koruma ordusuna sahip smotili ejder meyve suyu içenlere müslüman diye tapıyorlar. Sende bana sadaka kutusuna bıraktığın 3 5 belki 10 20 lira ile bana konuşuyorsun burda Ali..

Kaç cuma günü bir garibin karnını doyurdun?
Ne zaman yaradandan ötürü her yaratılana saygı duyup öldürmek yerine beraber yaşamanın yollarını aradın..?
Sorsan elhamdülillah müslüman işte yersen tabi.. ?

Reaksiyon puanı
994
Bizim Peygamberimizi görmeye gelen tanıyamazdı tanıyamaz. Hanginiz Muhammed derlerdi. Şimdi saraylara ki koruma ordusuna sahip smotili ejder meyve suyu içenlere müslüman diye tapıyorlar. Sende bana sadaka kutusuna bıraktığın 3 5 belki 10 20 lira ile bana konuşuyorsun burda Ali..

Ne zaman yaradandan ötürü her yaratılana saygı duyup öldürmek yerine beraber yaşamanın yollarını aradın..?
Doğru aynen katılıyorum buna zaten ülke bu yüzden bu hâlde.
Atatürk'ü anlamayan ve islamı anlamayan insanlar dolu.
Ben çok şükür araştırıyorum.
Durumum olur da gerçekten yardıma ihtiyacı olan biri olur hiç çekinmeden yardım da ederim problem yok o konuda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Durumum olur da gerçekten yardıma ihtiyacı olan biri olur hiç çekinmeden yardım da ederim problem yok o konuda.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063

Gene zorda kalınca Sap saman karıştırma veya konu ile gram alakasız şeyler anlatıp çarpıtma moduna geçmişin :)

Bu yazdıklarının başörtüsü yasağını savunmakla ne alakası var ! Özgürlük kavramını anlayabilsen keşke. Günah işleme özgürlüğüde var insanların. ( Sonuçlarına katlanmak şartıyla tabii ) Bir adam Müslümanıp deyip her türlü pisliğide yapabilir. ÖZGÜRLÜK VAR.

Bu tarz genellemeler yaparak haklı mı çıkacan sanıyorsun gerçekten !

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende sana katılıyorum Ali.. ??

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Gene zorda kalınca Sap saman karıştırma veya konu ile gram alakasız şeyler anlatıp çarpıtma moduna geçmişin :)

Bu yazdıklarının başörtüsü yasağını savunmakla ne alakası var ! Özgürlük kavramını anlayabilsen keşke. Günah işleme özgürlüğüde var insanların. ( Sonuçlarına katlanmak şartıyla tabii ) Bir adam Müslümanıp deyip her türlü pisliğide yapabilir. ÖZGÜRLÜK VAR.

Bu tarz genellemeler yaparak haklı mı çıkacan sanıyorsun gerçekten !
O benim Ali'ye cevabım o ayrı bir mesele hocam sen ne müdahale ediyon hemen boşuna mı alıntı yapıyoruz burda

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
başörtüsünü yasaklayamaz anayasaları buna mani olur eğer yasaklarsa haç ve diğer sembolleri de yasaklaması gerekir...türban siyasi sembol derse gene olmaz.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Bir şey dikkatimi çekti Macron yüzde olarak 58 aldı ama aldığı oy 9.5 milyon seçime katılım yüzde 30ları bile bulmamış. Bunlar hangi akla hizmet seçime katılımın yüzde 80leri geçtiği bize laf etmeye kalkıyor hayret. Ağızlarına kürekle vurulmalı hepsinin...

Krallık falan filan denmiş de uygar avrupanın büyük kısmı krallıkla yani monarşi ile yönetiliyor hani demokrasi falan filan diyenler varsa...

Vatikan Krallığı
Birleşik Krallık (İngiltere)
İspanya Krallığı
Hollanda Krallığı
İsveç Krallığı
Belçika Krallığı
Danimarka Krallığı
Norveç Krallığı
Monaco Prensliği
Lüksemburg Büyük Dükalığı
Liechtenstein Prensliği
Andorra Prensliği

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bir şey dikkatimi çekti Macron yüzde olarak 58 aldı ama aldığı oy 9.5 milyon seçime katılım yüzde 30ları bile bulmamış. Bunlar hangi akla hizmet seçime katılımın yüzde 80leri geçtiği bize laf etmeye kalkıyor hayret. Ağızlarına kürekle vurulmalı hepsinin...

Hocam bu dediğin ilk tur oy oranları.
İlk turda kimse yüzde 50 yi geçemiyecek diye çoğu insan sandığa gitmiyor o ayrı. İlk Turda 8-9 Milyon oy ile İkince Tura kaldı Macron. Le Pen'de benzer oylarda aldı.

İkinci Tur oy oranları bunlar. ( Gene yüzde 25 e yakın kişi katılmıyor. ) Ben Macron'un sevildiğini veya beğenildiğinide düşünmüyorum. 2 Seçimdir Le Pen sayesinde kazanıyor. Aşırı Sağ ve ırkçı aday kazanmasındansa hadi gene neyse Macron kazansın diyor çoğunluk.

Bundan önceki 1. Cumhurbaşkanlığı seçimide öyle oldu kötünün iyisi diyerek muhalefet Macron Etrafında kenetlendide kazandı.
1650922966143.png

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Dinde zorlama yoktur laiklikte her görüşe saygı duymak zorundadır insanlara biz nasihat etmekle yükümlüyüz inanmak ise hür iradeye bağlıdır yani din saygıyı edebi emrederken laiklik dinsizliği emretmez insanlar kul olamıyorlarsa adam olsun insan olsun o bile yeter yani dünyada yaşayan her insan birbirine saygı ile hoşgorü ile bakmak zorundadır yani mesele Atatürk şeriat meselesi değil saygı hoşgörü meselesidir ve hoşgörü farklı kültür inanç ve yaşayış a sahip insanların birbirine saygı duyması demektir

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
912

Macron kazandı

Le Pen oldu Pima Pen ?