Başbakan Siz Olsaydınız İlk Yapacağınız 5 Şey Ne Olurdu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N3CAT1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Arkadaşlar siyasi konulara kaçmadan sadece ülkenin geleceği ve teknoloji ağırlıklı yapacağınız 5 proje ne olurdu?

Benimkiler:

1) Bilim evleri kurdurup rüştünü ispatlamış bilimadamlarını buraya yerleştirirdim.
2) Amerika daki bilim adamlarımızı imkan ve olanakları düzeltilmiş bu bilim evlerine yerleştirirdim.
3) Sayısal alanda olan profosör ve doçentlerden icat, teorem vb. proje üretmeden yükselenleri meslekten ihraç ederdim ya da süre tanırdım proje üretmeleri için.
4) Tamamen yerli kaynaklar kullanılarak oluşturulacak araba, uçak, askeri araç markaları ve fabrikaları açardım.
5) Üniversitelerin her yıl belli sayıda patent almaları şartını getirirdim.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
1-Eğitime önem verirdim
2-Eğitime çok önem veriridim.
3-Eğitime çok çok önem veriridim.
4-Eğitime çok çok çok önem veriridim.
5-Eğitime çok çok çok çok önem veriridim.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu soru bana 2002 den önce sorulsa değil 5
500 tane acil yapılması gereken şey sayardım...

Ama zaman gösterdi ki Bu ülkede yaptıklarınıza değer veren yok...
Önemli olan ne söylediğiniz...
Sizin hakkınızda ne söyledikleri...

Son 7 Yıla bakın...
Bu hükümetin yaptığı icraatlerden kaç tanesini konuşuyoruz?
Kaç tanesi halkın medyanın gündeminde?

Demek ki 7 yıl boyunca bu hükümet taş üstüne taş koymadı... ( Bunun böyle olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz)

Eğer yaptıklarınız görülmeyecek ise...
Konuşulmayacak ise...
Değerlendirilmeyecekse...

Neden bir şey yapasınız ki?

Alın karşınıza bir muhalefet o size sanal bir gündem oluştursun siz onu tartışın...
Kimse icraatleri sorgulayacak mı?
Kimse ne yaptınız ne yapmadınız diyecek mi?

Yol Yaptık ey halkım...
Boş ver yolu Laiklik ne olacak?

Baraj yaptık ey halkım
Boş ver barajı İran mı olacağız?

Hızlı Tren Getirdik ey halkım...
Boş ver hızlı treni Mahalle baskısını anlat...

Köprü yaptık su getirdik ey halkım...
Boş ver köprüyü suyu sen söyle bakalım hepimiz çarşafa mı gireceğiz?

Siz hükümet olsanız sizin yaptıklarınız ya da yapmadıklarınızı konuşmak yerine sanal gündemle uğraşan bir halk için taş üstüne taş koymaya uğraşır mısınız?

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
(1) tarım ve hayvancılığı gelişmesini sağlardım
(2) enerji kaynaklarımızı koruma altına alırdım yer altı madenlerimizi doğru dürüst işeyip ilk önce türkiyenin yararına kullanır fazla geleni dış ülkelere satıp maddi kaynak yartırdım
(3) eğitim kurumlarımızı daha iyi bir şekilde olmasın sağlar sınav sistemini kaldırıp herkesini üniversiteye gitmesini sağlar üniversite harçlarını kaldırıdım böylece yurtdışına beyin göçünü önlemiş olur bilim adamlarımızı ülkemiz için çalışmasını sağlardım
(4) limanlarımızı fabrikalarımızı yabancılar geri alır ülkeyi demir yolu ağı ile ulaşılabilir hale getirirdim
(5) istihdamı sağlar işsizlik oranının azalmasını sağlar sağlık sistemini düzeltirdim

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
arkadaşlar siyasi görüş olmasın lütfen. ben sadece ağırlıklı olarak teknolojiye dayalı görüş ve düşüncelerinizi istiyorum. bu zamana kadar hükümetlerin çoğunun görmediği ya da göz ucuyla öyle bir bakıp geçtiği teknoloji alanı ile ne yapılmalı?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Benim cevabım çok genel...

Sen ben teknolojiye önem veriyoruz da...

Ülke 70 000 000

Kim sallar takar teknolojiyi...

Yaparsan eleştirilirsin...

Hiç bir şey yapmazsan en kral sensin...

İşte ortada bu ülkede okullarda bilgisayar hayal iken...

Tüm okullara bilgisayar sınıfları geldi...

Tüm okullara yüksek hızlı ADSL internet geldi...

Çocuklarımız ilk okulda bilgisayar ile internet ile tanıştı...

Ama bu bu ülkede kimin gündemine girdi?

Bu toplumda bunu kaç kişi takdir etti?

Ya da daha önce yapmayanları kaç kişi sorguladı?

Bu ülkeye bilgisayar 2003 den sonra mı geldi?

Neden daha önce sadece belli okullarda belli sayıda vardı?

Bu hiç halkın gündemine girdi mi?

Halk bunu hiç sorguladı mı?

Oysa bu direk halkı en yakın şekilde ilgilendiren bir hizmet değil miydi?

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Konuya siyasi karışmama ihtimali %1 bence.

Ama şunu söyleyebilirim bu ülkede kim doğru dürüst iş yapıyorsa o sürekli geri planda tutulur,
Sürekli eleştirilir,
Sürekli bir yerden açığı bulunmaya çalışılır ve sayamadığım bir çok neden..
İnsanı açıkcası Başbakan olduğuna pişman ettirir..
İlk önce herkesin elini varsa o vicdanına koyması gerekir bu olduktan sonra zaten herşey ardından gelir.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
felaket tellallığı yapmak yerine neler yapılabilir diye düşünmek daha mantıklı değil mi. biz yapacağımızı, katkımızı yapalım denize atalım. balık bilmezse halik bilir.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
evet düşüncelerinizi, görüşlerinizi alalım :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Başbakan oldum:

1.Elazığ ı Başket yapardım.
2.Yıldırım demirörene başkanlık yasağı getirirdim.
3.Sigaranın en ucuzunu 50 tl yapardım.
4.Karadenizden kepçeleri çalıştırıp denizi ülkenin dört tarafına ulaştırırdım.
5.bisikletle ulşaımı teşvik eder bisiklet kullananların maaşına zam yapardım.

tüh 5 e geldik daha yapacak çok şeyim vardı ya:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Başbakan oldum:

1.Elazığ ı Başket yapardım.
2.Yıldırım demirörene başkanlık yasağı getirirdim.
3.Sigaranın en ucuzunu 50 tl yapardım.
4.Karadenizden kepçeleri çalıştırıp denizi ülkenin dört tarafına ulaştırırdım.
5.bisikletle ulşaımı teşvik eder bisiklet kullananların maaşına zam yapardım.

tüh 5 e geldik daha yapacak çok şeyim vardı ya:)

Abi bunları başbakan olsan bile yapamazsın.:D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
diyanete ayrılan parayı keser bilim ve teknolojiye daha fazla yatırım yapardım (1 milyar tl az para değil)
adı sanı bilinmeyen türbeleri kapatır üfürükçüleri sözde şeyhleri vs bütün dini saptıranları hapse atardım
Apoya suikast düzenlerdim
Doğu illerimize Fabrika kurdurup hem ülkeyi kalkındırır hem terörist sorununu çözer hem de halkın refah içinde yaşamasını sağlardım

ekstra 1 tane daha bişi yapacağım var o da özelleştirmeleri kaldırır bütün şirketleri geri alırdım...

@elbruz
o senin dediklerin 2002 yılından beri yapılması gerekenler zaten
sen devletin başına bilmem neyide getirsen onlar yapılacaktır
ilkokullara int. geldi diyosun microsoft ülkeyi ziyaret ettiğinde zaten bir çok okula bilgisayar bağışladı
yüksek hızlı int. geldi okula vs diyosun
dünya zaten yüksek hızlı int. kullanıyo bizimki kaplumbağa kalıyo
köprü ve baraj yapıldı diyosun Hasankeyfden haberin yok galiba,Köprüler hala paralı sürekli zam yapılıyo
Memura 15 lira maaş yapılıyo bari 20 olsun diyenlere siz bunu çok gördünüz 10 a düşürdüm diyo
Tekel işçilerinin durumu ortada
Tutuyo oğluna gemicikler alıyo sonra işsizlik oranının bilmem kaç olduğu bi topluma 3 çocuk yapın geleceğimiz kurtulsun diyo

burda insanlar kendi fikirlerini konuşurken sen orda propaganda yapıyosun
al sana gerçek propaganda

Ya adam gibi fikirlerinizi belirtin bu konuda ya da girmeyin Başbakan siz olsaydınız başlık
Başbakan RTE'nin yaptıklarını doğru bulup taktir ediyomusunuz değil..

35_toll

Doçent
Reaksiyon puanı
12
diyanete ayrılan parayı keser bilim ve teknolojiye daha fazla yatırım yapardım (1 milyar tl az para değil)
adı sanı bilinmeyen türbeleri kapatır üfürükçüleri sözde şeyhleri vs bütün dini saptıranları hapse atardım
Apoya suikast düzenlerdim
Doğu illerimize Fabrika kurdurup hem ülkeyi kalkındırır hem terörist sorununu çözer hem de halkın refah içinde yaşamasını sağlardım

ekstra 1 tane daha bişi yapacağım var o da özelleştirmeleri kaldırır bütün şirketleri geri alırdım...

@elbruz
o senin dediklerin 2002 yılından beri yapılması gerekenler zaten
sen devletin başına bilmem neyide getirsen onlar yapılacaktır
ilkokullara int. geldi diyosun microsoft ülkeyi ziyaret ettiğinde zaten bir çok okula bilgisayar bağışladı
yüksek hızlı int. geldi okula vs diyosun
dünya zaten yüksek hızlı int. kullanıyo bizimki kaplumbağa kalıyo
köprü ve baraj yapıldı diyosun Hasankeyfden haberin yok galiba,Köprüler hala paralı sürekli zam yapılıyo
Memura 15 lira maaş yapılıyo bari 20 olsun diyenlere siz bunu çok gördünüz 10 a düşürdüm diyo
Tekel işçilerinin durumu ortada
Tutuyo oğluna gemicikler alıyo sonra işsizlik oranının bilmem kaç olduğu bi topluma 3 çocuk yapın geleceğimiz kurtulsun diyo

burda insanlar kendi fikirlerini konuşurken sen orda propaganda yapıyosun
al sana gerçek propaganda

Ya adam gibi fikirlerinizi belirtin bu konuda ya da girmeyin Başbakan siz olsaydınız başlık
Başbakan RTE'nin yaptıklarını doğru bulup taktir ediyomusunuz değil..

Katılıyorum. :thumbup:

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
1. nükleer santral yaptırırdım
2. incirlik üssünü kapatırdım.
3. hızlı trenleri yurdun heryerine yayardım.
4.bir öğretmeni meb bakanı yapardım.
5.internet hızının artırılmasını sağlardım (ya da fiyatının düşmesini)

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Yapılması gerekn birçok şey var haa illa 5 şey diye dikte ederseniz buyrun;

1.Nükleer Güç (Enerji ve SİLAH olarak)
2.Parlemanto yapısında değişiklik (Başkanlık Sistemi)
3.AB Üyeliğinin hemen iptali AMA HEMEN
4.Doğu bloğu ülkeleriyle halihazırda yada yeni kurulabilicek bir platforma giriş (BDT gibi)
5.Kıbrısın tamamının istenmesi , verilmediği takdirde güç kullanma

-ki bunları yaparsam insanlığın sonunu getirecek bir savaşa neden olurum,ee artık birinin bunu yapması gerekiyordu ama...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
1. Bütün vergileri kaldırır, sadece tüketilen lüks ürünlerden %5 vergi alırdım. Her ay 20 ton suyu ve 50kW saat elektriği yurttaşlara bedava verirdim.
2. İşsizliği kaldırırdım. Herkese nitelik ve vasfına uygun bir iş sahası oluştururdum. Bunun için gerekiyorsa bütün ülkeyi seferber ederdim. Ben işsizim diye ağlayan bir kişi bile görmek istemezdim. Bunu sağlayamıyorsam başbakanlığımın içine tükürürdüm.
3. Milli eğitim sisteminde, sağlık sisteminde ve hukuk sisteminde reform yapardım. Öğrencilerin sınav kaygısını kaldırır, herkesin eşit şartlarda eğitim almasını sağlamaya çalışırdım. Ülkede ki herkese şartsız şurtsuz sağlık güvencesi verirdim. Hiçbir hukuk davasının 1 haftadan fazla sürmemesini sağlardım.
4. Bürokrasiyi, gösterişi ve israfı yasaklardım. Fiyatı 100bin liradan fazla olan bütün makam arabalarını sattırırdım. Bütün siyasetçilere istisnai durumlar hariç özel araç kullanma yasağı getirirdim. Toplu taşıma araçlarına binmeleri ve vatandaşla iç içe olmaları talimatını verirdim.
5. Şeffaf yönetim anlayışına geçerdim. Ama öyle böyle değil. İsteyen herkes devleti denetleyebilir, nelerin nasıl yapıldığını görebilir, mecliste söz alma hakkına sahip olabilir. Ordu da benzer şekilde halktan uzak ve kopuk olamaz, kapılarını kapalı tutamaz. İsteyen her vatandaş kışlaları teftiş edebilir, eğitimleri izleyebilir, gördüğü aksaklıkların düzeltilmesini isteyebilir. Sadece küçük bir kuruldan oluşan kamu güvenliği birimi dışında, hiçbirşey yurttaşlardan gizli yürütülemez.

Biliyorum, beni başbakan yapmazlar.
:D

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Başbakan olunca görürüsünüz, yapcaklarımı :D

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yapılması gerekn birçok şey var haa illa 5 şey diye dikte ederseniz buyrun;

1.Nükleer Güç (Enerji ve SİLAH olarak)
2.Parlemanto yapısında değişiklik (Başkanlık Sistemi)
3.AB Üyeliğinin hemen iptali AMA HEMEN
4.Doğu bloğu ülkeleriyle halihazırda yada yeni kurulabilicek bir platforma giriş (BDT gibi)
5.Kıbrısın tamamının istenmesi , verilmediği takdirde güç kullanma

-ki bunları yaparsam insanlığın sonunu getirecek bir savaşa neden olurum,ee artık birinin bunu yapması gerekiyordu ama...

sadec 5. madde gereksiz bence ada halkı bizden çok ingiliz :)

gerisi güzel ama

---------- saat 12:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:21 eklenmişti ----------

mesela şöle bir şey yapılabilir,
bir fabrika kurulacağı zaman yeri konusunda şöyle bir yönlendirme yapılabilir.

fabrika kuracak kişi devlete başvurur hangi bölgede fabrika kurmak istediğini soyler devlet o bölgede fabrikaya en çok ihriyacı olan şehiri belirler. Şehir yönetimide fabrika eksiği olan ilçesini belirler ve fabrika oraya kurulur.
fabrikanın oraya kurulması ile ortaya çıkan maliyetlerin bir kısmı vergi indirimi ile karşılabilir. :)

cozar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne güzel yaaa :9 vergiyi kaldır suyu elektriği bedava yap, eee babanın emekli maaşını bu ülke ne il ödeyecek? sokaklardan altın toplamıyoruz ki ödeyelim.
öncelikle eğitim,eğitim,eğitim.
bir kurumda akraba olanları atardım yada farklı illere gönderirdim.yada memeleketinde çalışmasına izin vermezdim.
elimde olursa develet denetleme kurumunu alamanlara verirdim (özelleştirme için-ama yalnızca almanlara)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
afedersiniz ama hiç bir halt yiyemezdiniz :D acı ama gerçek söyledikleriniz ütopyadan ibaret aralarında bir kaç tane mantıklı olan var onun dışında gerisi hava olmuş :D bu işler lsaymış ya da olsaymışsınız gibi olasılıklarla yapılmaz en azından bu konuda yorum yapabilmek için ülkenizi çok ama çok iyi tanımanız lazım. Örnek vermek gerekirse bir ev düşünün ki her meteryalin nerede olduğu ve eksiklerini tespit edebiliyorsunuz ve bu eksiklikler için tedbir alabiliyorsunuz peki ya yaşadığınız evi bilmiyorsanız ? bu çok ama çok basite indirgenmiş bir örnek :) tamam biliyorum konuyu açan arkadaş bu eksiklikleri görebilecekmiyiz kim ne bekliyor bir nabız yoklaması yapıyor ama benim lafım atıp tutanlara :) benim beklentilerim ise

askerin siyasetten elini ayağını çekmesi
üretime destek verip dışarıya bağlı kalmamak ihracatın artması ithalatın azalası Türk mallarına destek verilmesi hatta teşfik için Türk mallarında vergi düzenlemesi getirilmesi bu sayede Türk parasının değer kazanması.
okullarda adabı muaşeret dersi eklenmesi üniversite sınavlarının kaldırılarak bölüm ve diploma not ortalamasına göre bi baraj belirleyerek gençlerin gelecek kaygısı olmadan daha az baskı altında kalmaları.
basın ve medya kuruluşlarının denetiminin arttırılması
nükleer santral kurulması

ve daha sayamadığım yüzlerce madde elbette bir gün olacak bunlar ama bu süreci hızlandırmak ya da yavaşlatmak tamamen bizim elimizde yani sadece başbakan olmak yetmiyor :)

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1.Herkesin eşit şartlarda eğitim görmesini sağlayacak bir ortam hazırlardım
2.Birinci maddenin devamı olarak eğitime Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde önem verir (ödenek olarak,ilgi olarak) örümcek beyinli kimse kalmyana dek bunu sürdürürdüm sonra gelen nesil nasıl olsa iyi yetişecek.
3.Yenilenebilir enerjinin farkına varırdım öyle göstermelik projelerle değil de gerçekçi ve devlet politikası olabilecek işler yapardım (rüzgar ve güneş enerjisi kullanmaktan söz ediyorum elbette)
4.AB işini unutur Allah hepinizin belasını zaten vermiş deyip masadan kalkardım :D
5.Deniz Baykal 'ın emekli olması için ülke çapında kampanya başlatır emekli olduğu takdirde harcaması için sınırsız imkanlar sunardım (o kadar bıktık kendisinden)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Zorhak zaten şu Elazığ'ı başkent yapma konusunu unut anayasanın ilk 3 maddesini biliyorsun değişştirme imkanın olmadığı gibi ama ben olsam.

1.Nükleer Enerji Güç sahibi olmak.
2.Satılan herşeyi(liman fabrika vs vs) geri almak.
3.Ab üyeliğinin olur olmaz iptali.
4.BOP projesinden çıkmak.
5.Amerikaya' ters düşmek(incirliği kapatmak afganistandaki askerleri çekmek falan filan).

Reading

Asistan
Reaksiyon puanı
15
İlk iş nüfusun %90 lık bir kesimini kısırlaştırırım.
Eğitim ve Bilim diyorum gerisi hikaye...

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Hiç bişi Yapmazdım :D Bu ülkede Neye Elini atsan Karşına Muhalif Birisi Çıkar.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Konu biraz elinde sihirli bir değnek olsa ne yapardına dönmüş :) Başbakan bile olsan çoğu şeyi tek başına yapamazsın, onca ıvırı zıvırı, hesabı kitabı, 3 kutubu 5 kutubu var ki...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
benim bu konuyu açmadaki niyetim milletin nabzını yoklamak. şu an teknoloji ve bilim olarak neredeyiz ve nelerimiz eksik görmek. ama görüyorum ki bazı arkadaşlar ümitsizliğe kapılmış, bazıları boşa çaba sarfettiğimizi düşünüyor... evet yazılanların çoğu ütopik ama sonuç itibariyle herbirimizin hayali. ve hayaller olmasaydı atalarımız Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülkeyi kuramazdı. şimdi yapılabilecekleri düşünme vakti bence...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
ne güzel yaaa :9 vergiyi kaldır suyu elektriği bedava yap, eee babanın emekli maaşını bu ülke ne il ödeyecek? sokaklardan altın toplamıyoruz ki ödeyelim.
Adamın zaten yıllarca maaşından kesiyorsun be insafsız. Elektrik ve su parasıyla mı ödendiğini sanıyorsun yoksa? Cozuttun mu? :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
1- ülkede hiç bir çete bırakmaz ETÖ'yü olabildiğince hızlı kazırdım.
2- Açılımı hızlandırır sınırlar içinde güçlü bir Türkiye kurardım.
3- Yer altı zenginliklerine önem verir dışa bağımlılığı azaltırdım.
4- ülkede kökü dışardan beslenen bütün medyayı temizler, milletin biliğini dirliğini bozmaya yönelik manşetleri karartırdım.
5- Orduyu modernize eder, piyade yuvasından ziyade mühendis yuvası haline getirirdim.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
1 İlk Önce Kendi Ülkem İçin Neler Yapa bilceğimi Düşünürdüm.

2 Sağlığa Önem Verirdim

3 Eğitime Önem Verirdim

4 MucidLerimizi Koruma Altına alırdım.

5 Fakir İnsanlara Yardımlarım Çok büyük Olurdu.

6 pkk Yandaşlarını Asardım

7 amerikaya yol verirdim

8 Herşeyi Kendi Halkım Ve Ülkem İçin Düşünürdüm

9 Dış Ülkeleri Ülkeme Muhtaç Bırakırdım Ülkemi Kimseye MUhtac Kalmasını bırakmazdım.

10 Spora Önem Verirdim Mili Sporcularla İlgilenen yok bunu Herkes biliyor Pkk Nın Karşılandığı Gibi Kimse Milli sporcularımızı Dunya Şampıyonu Olmuş Millilerimizi Arayan yok Soran yok

Benim Düşüncelerim Bunlar belki Bazılarına Mantıksız Gele bilir ama bir Orta Mezunu Olarak bunları Düşünüyorum Sevgiler Saygılar.

Gökhan Alkan

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Bi kaç sene önce bi radyo programında dinleyicilere böyle bi soru yöneltiliyordu. Ankara'dan katılan bi dinleyicinin cevabı beni gülmekten krize sokmuştu. Soru geldi
-Efendim Başbakan olsaydınız ne yapardınız?
- (dinleyici derin bi nefes çekti) Ben başbakan olsaydım (sessizlik )........... Sevenleri Kavuştururdummmmm ağabeyyyyyyyy
dedi ve kapattı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...