Baş ağrısına çözümü olan varmı

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Çok şiddetli bi şekilde başım ağrıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çok kötü. Bi önerisi olan var mı ne yapabilirim geçmesi için?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Migren varsa biraz sıkıntılı durum.
Onun dışında sıcak duş veya soğuk bişeyler özellikle dondurma baş ağrısına çok iyi gelir. Ben başım ağrıdığında genelde bunları yaparım ilaç falan içmem kolay kolay.
Eğer ağrı aşırı fazla ise acile gitmek en mantıklısı olur.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Onun dışında sıcak duş veya soğuk bişeyler özellikle dondurma baş ağrısına çok iyi gelir. Ben başım ağrıdığında genelde bunları yaparım ilaç falan içmem kolay kolay.
Galiba migren var çünkü aynı zamanda midemde bulanıyo

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Galiba migren var çünkü aynı zamanda midemde bulanıyo
ışık ses rahatsız etmeye başlıyor mu başlıyor ise migren vardır.Öğünleri atlamayın çikolata kahve içmeyin.Eczaneden avmigran alın ağrı hafif başladıktan sonra için azaltır.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
ışık ses rahatsız etmeye başlıyor mu başlıyor ise migren vardır.Öğünleri atlamayın çikolata kahve içmeyin.Eczaneden avmigran alın ağrı hafif başladıktan sonra için azaltır.
Evet ışık ses çok rahatsız ediyor. Tavsiyelerinize uymaya çalışırım. Teşekkürler

call your mama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
bildiğim kadarıyla sirkeli suya bandırılmış bezi ağrıyan yere bastıgınızda geçiyor.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Yeni tavsiyeleri olanlar varmı arkadaşlar. Artık çözümü nerde arayacağımı şaşırdım.

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
En yanlış yerde arıyorsunuz.
Çok ciddi bir durumdur. Tedavisi uzmanlık ister.
Ağrı kesici kullanıyorsanız yani önceden reçete edilmiş bir ilacınız varsa alın. Geceyi atlatın. Yarın çaresini arayın.
Geçmiş olsun.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
En yanlış yerde arıyorsunuz.
Çok ciddi bir durumdur. Tedavisi uzmanlık ister.
Ağrı kesici kullanıyorsanız yani önceden reçete edilmiş bir ilacınız varsa alın. Geceyi atlatın. Yarın çaresini arayın.
Geçmiş olsun.
uzmana başvurunca bi serum yada bi igneyle geçiştiriyolar. Öyle çok ilaca basvuran biri değilim bazı doğal yöntemler ise yarayabiliyor. Bu yüzden ne kadar çok kişi fikir verirse o kadar seçeneğim olur.
--- Gönderi Güncellendi ---
Cörek otu ile maşaj yapın inşallah geçer
Maalesef elimde çörek otu yağı yok:(

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Normal baş ağrısı gibi durumlarda Ağrı kesici hap içip yatıp dinlenmek yeterli oluyor normalde

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Başım ağrıyınca duvara yavaş bir şekilde 10-20 kere kafa atıyorum, ağrı geçiyor :D :D

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Öncelikle geçmiş olsun.
Uzun süre oturmak, hareketsiz kalmak, sürekli ekrana(TV, bilgisayar, telefona) bakmak gibi nedenlerden başınız ağrıyor olabilir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hocam dedikleriniz kulağa mantıklı geliyor. Ancak baş ağrısına dondurmanın iyi geldiğini ilk sizden duydum. :)

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Hocam dedikleriniz kulağa mantıklı geliyor. Ancak baş ağrısına dondurmanın iyi geldiğini ilk sizden duydum. :)
Şöyle düşün bak yazın veya kışın birden soğuk suyu başına dikersen beyninde bir ağrı olur. Bu vucud sıcaklığı ile birden alınan sıvının soğuklu arasında dengeleme için yapılan bir uyarı şokudur. Aynı şekilde yavaş yavaş yenilen dondurmada bazı insanlarda bu şoku tetitler ve acı eşiği yukarı aşağı seyrettiğinden dolayı bir süreden sonra acı, yani ağrı etkisini psikolojik olarak hafifletir. Nedenini söyleyim, ağrı daha fazla yukarı çıkar sonra ısı dengelendiğinde şok azalır ve normal ağrıyı beyin az olarak görür ve acı eşiği eskisi kadar yüksek olmaz.
Bunu bir bilim dergisinde okumuştum yıllar önce. Eğer dergiyi merak edersen söyle senin için araştırıp bulabilirim belki :D
Başım ağrıyınca duvara yavaş bir şekilde 10-20 kere kafa atıyorum, ağrı geçiyor :D :D
@Fragger Senin başın nasır tutmuştur şimdi :D

Reaksiyon puanı
16,128
bence acile gitmeli baş ağrısı ve miğde bulantısı beyin kanaması şüphesi demek olur.

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Hızlı bir şekilde 1 seferde geçer sanırım :D
Bu arada konu hafiften geçmiş fakat sinüzit ve migren varsa biraz sıkıntılı bir durum.Karanlık ve sessiz yerler en azından daha çok ilerletmez.Bu hastalıklar yoksa @F1kan 'ın da dediği gibi sıcak duş iyi gelir.Dinlenirken yastık az bişe yüksek tutulmalı kafa bedenle aynı hizada veya daha aşağıda olmamalı.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Şöyle düşün bak yazın veya kışın birden soğuk suyu başına dikersen beyninde bir ağrı olur. Bu vucud sıcaklığı ile birden alınan sıvının soğuklu arasında dengeleme için yapılan bir uyarı şokudur. Aynı şekilde yavaş yavaş yenilen dondurmada bazı insanlarda bu şoku tetitler ve acı eşiği yukarı aşağı seyrettiğinden dolayı bir süreden sonra acı, yani ağrı etkisini psikolojik olarak hafifletir. Nedenini söyleyim, ağrı daha fazla yukarı çıkar sonra ısı dengelendiğinde şok azalır ve normal ağrıyı beyin az olarak görür ve acı eşiği eskisi kadar yüksek olmaz.
Bunu bir bilim dergisinde okumuştum yıllar önce. Eğer dergiyi merak edersen söyle senin için araştırıp bulabilirim belki :D

@Fragger Senin başın nasır tutmuştur şimdi :D

Daha değil, az kaldı :D
Hızlı bir şekilde 1 seferde geçer sanırım :D
Bu arada konu hafiften geçmiş fakat sinüzit ve migren varsa biraz sıkıntılı bir durum.Karanlık ve sessiz yerler en azından daha çok ilerletmez.Bu hastalıklar yoksa @F1kan 'ın da dediği gibi sıcak duş iyi gelir.Dinlenirken yastık az bişe yüksek tutulmalı kafa bedenle aynı hizada veya daha aşağıda olmamalı.

Hayırlısı artık :D

Reaksiyon puanı
16,128
kafana göre ilaç alamazsın diklofenak sodyum:
yan etkiler; karın ağrısı, peptik ülser, mide bulantısı, kusma, kabızlık, ishal, iştahsızlık gibi yan etkilerdir.
Diğer yan etkiler; baş ağrısı, baş dönmesi, konfüzyon, yorgunluk, fotofobi gibi yan etkilerdir.
işe yaramaz tehlikeli.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617