Barış isteyen akademisyenlerin kapıları işaretleniyor

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde 'Barış için Akademisyenler'in yayınladığı bildirgede imzası bulunan iki akademisyenin kapısı işaretlendi ve tehdit mesajı bırakıldı.

fft107_mf6893314.Jpeg

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çalışan Doç Dr. Kemal İnal ve Doç. Dr. Betül Yarar'ın kapısına “Gazi İletişim Ülkücüleri” imzasıyla bırakılan kağıtta, “PKK'ya destek veren Betül Yarar'ı üniversitemizde istemiyoruz”, “PKK'ya destek veren Kemal İnal'ı üniversitemizde istemiyoruz” yazıları yazıldı.

Evrensel'in haberine göre, sabah saatlerinde sivil polislerin İletişim Fakültesi'ne gelerek Yarar ve İnan'ın nerede olduğunu sorduğu öğrenildi. Özel güvenlik görevlilerinin okulda olmadıklarını söylemesi üzerine polisler okuldan ayrıldı.

KIRIKKALE'DE DE İŞARETLEDİLER
Cihan Haber Ajansı da benzer bir olayın Kırıkkale Üniversitesi'nde yaşandığını duyurdu. Bildiriye imza atan iki akademisyenin kapısına "PKK'ya destek veren F.O.'yu üniversitemizde istemiyoruz" yazılı kağıt asıldı.

201601151217_KIRIKKKALE.jpg

Yine benzer bir olay Konya Selçuk Üniversitesi'nde de oldu.

201601151220_KONYA.jpg

Radikal

Öğrencilerden akademisyenlere destek: Yalnız değilsiniz

fft107_mf6894466.Jpeg

Kocaeli Üniversitesi'nde 21 akademisyenin gözaltına alınmasının ardından öğrenciler Umuttepe Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde eylem yaptı. Öğrenciler ayrıca akademisyenlerin kapısına 'yalnız olmadıklarını' belirten dövizler astı.

RADİKAL - "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinin, sabah erken saatlerde evleri basılarak gözaltına alınmalarının ardından üniversitenin Umuttepe Kampüsü'nde bir araya gelen KOÜ öğrencileri, hocalarına destek açıklaması yaptı.

Öğrenciler tarafından okunan basın açıklamasında, YÖK ve yargının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretim üyelerine yönelik sert sözleri üzerine harekete geçtiği belirtilerek, "Unutanlara tekrar hatırlatalım Kocaeli Üniversitesi hırsızın, katilin, gericinin değil; devrimci, demokrat, ilericinin üniversitesidir. Üniversiteler özgür düşünce ve bilimin üretildiği yaşam alanlarıdır. Bizler de yaşam alanlarımızda savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunan hocalarımıza sahip çıkıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bir gün gazetesinden Anıl Yurdakul'un haberine göre, bazı öğrenciler de gözaltına alınan akademisyenlerin kapılarına "yalnız değilsiniz" yazılı mesajlar bıraktı.

Gün içinde bazı üniversitelerdeki öğretim üyelerinin kapılarına tehdit ve hakaret içerikli mesajlar bırakılmıştı.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Pkk ile bu yazıları asanlar arasınsda fark yok biri ülkeyi bölmek için uğraşıyo öteki iç savaş çıkartmak için

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Pkk ile bu yazıları asanlar arasınsda fark yok biri ülkeyi bölmek için uğraşıyo öteki iç savaş çıkartmak için

peki güzel kardeşim. bir araştırdım.bunların çoğu sözde çözüm süreci denilen süreç de imzaları var.

Dün bunlar barış elçileriydi . Şimdi terörist diyorlar.

çok ağır konuşurum burası yeri değil.bazılarının döndüğü kadar. bu topaç bile dönmüyor.

or6OMb.jpg

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
savaş yok ki barış istesinler terör var terörle mücadele var istemeleri gereken terörle mücadelenin başarısı olmalı.
barış farklı iki ülke savaşır işte o zaman barış olsun denir şuan ki durum bu değil.

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
peki güzel kardeşim. bir araştırdım.bunların çoğu sözde çözüm süreci denilen süreç de imzaları var.

çok ağır konuşurum burası yeri değil.bazılarının döndüğü kadar. bu topaç bile dönmüyor.

or6OMb.jpg

Silahları gömdüler mi peki ?
Barış olması için zaten iktidardaki parti elinden geleni yaptı.
Sonra ne oldu ?
Bozan yine o kanı bozuk pkk olmadı mı?

Daha dün bombalı saldırıda şehit olan 4 yaşındaki çocuğun hesabını kim verecek?
Silahsa silah kan ise kan. Ülkemizde ki (S)özde öğretim üyeleri. Hepsinin kanı bozuk.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

or6OMb.jpg

Ona bakarsan dün devletin başındakilerde çözüm süreci diyorlardı, şimdi operasyonlar bitmeyecek diyorlar o zamanda inanmıyordum şimdide inanmıyorum kimseye.