Bankalar bu kaleme karşı uyarıldı!!!

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0



Çin'de imal edilen kalemin mürekkebinin bir müddet sonra kaybolduğunu ve belgeler üzerinde sahtecilik yapmak için kullanıldığı açıklandı. Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası'nın ülkedeki banka yönetimlerini piyasaya kaçak yollarla Çin'den giren bu kalemlere karşı uyardı.
Arapça basılan Emarat El Yevm gazetesindeki habere göre 'önemli ve çok acil' başlığıyla gönderilen mektupta Dubai suç soruşturma müdürlüğünden kendilerine uyarı yazısı geldiği ve kalemlerin kaçak yollardan ülkeye getirildiğinin tespit edildiği ifade edildi.
Merkez Bankası, BAE'deki 23 milli ve 28 yabancı banka birimine uyarı mektubu gönderdi. Verilen bilgiye göre normal kağıda Çinli kalem ile yazılan metin bir ile dört saat sonra kayboluyor ve belgelerin geçerliliği de kalmıyor.
Mektupta 'banka yetkililerinin resmi belgeleri ve çekleri imzalarken müşterilere ait kalemleri kullanmamaları, sadece kendi şahıslarına ait kalemleri kullanıp işlem yapmalarını ve bu konuda çok dikkatli olmaları' istendi.
Çinli kalemlerin herhangi bir kaleme benzediği fakat mürekkebinin bir müddet sonra çek ya da diğer belgelerden kendi kendine kaybolduğu ve belgeleri hükümsüz hale getirdiği hatırlatıldı. Çinli kalemlerin fiyatının da çok ucuz olduğu kaydedildi.
Başka bir haberde Gulf News'e konuşan bir emniyet yetkilisi Dubai'de bazı dükkanlara baskın düzenlediklerini ve Çin'den gelen bu tür kalemlere el koyduklarını söyledi.
http://www.itibarhaber.com/teknoloji/19361-bankalar-bu-kaleme-karsi-uyarildi
 

pesimist

Rektör
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,593
Reaksiyon puanı
2,035
Puanları
3,358
Yaş
40
Eksikti bi bu
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
293
Yorumlar şahane...:D
 

Ozgurky

Profesör
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
2,698
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
Forumda futbol hariç bütün bölümlerdeki konular direkt makaraya sarar oldu sanki :)
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
çini son icadı hepimizi ilgilendirir düşününki bir anlaşma çek veya senet mevzubahis elinizde senet var ama imzasız veya tesbit edilemiyor aslında makaralık bir olay değil ama gönül isterdiki bu konuda bilgili arkadaşların olabilirliği hakkında bizler bilgilendirsin
 

Rom.

Rektör
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
243
o makamlardaki kalemler şimdi kullanılır işte :D ama çalışır durumdalar mıdır orası bilinmez, bankaların çok dikkat etmesi gerekiyor gerçekten, türkiyeye gelirse ben de alırım bundann arkadaş şakalamak için güzel bi alet :D
 
Üst