Banka kartı dolandırıcıları yakalandı!!!

Bu konuyu okuyanlar

se7en

Profesör
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
1,115
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
[move]2 bin 500 adet banka kartını kopyaladılar, 3 milyon 500 bin YTL para çektiler..[/move]


2 bin 500 adet banka kartını kopyalayarak 3 milyon 500 bin YTL çeken, parayı lüks ev ve yat alıp harcayan 7 kişi yakalandı.

İstanbul’da internet üzerinden hesap bilgilerine ulaştıkları banka müşterilerinin parasını boşaltan 7 kişi gözaltına alındı.

Gelen şikayetler doğrultusunda, banka müşterilerine ait hesaplara internet üzerinden yetkisiz erişim sağlayarak bilgileri alan ‘çete’, bu bilgilerle hesaba ait ATM kartlarının kopyasını ürettiği ve kamerası bulunmayan çeşitli bankalara ait makinelerden hesabı boşalttığı anlaşıldı.

Bu tespitin ardından 7 Ocak 2008 tarihinde operasyona başlayan polis, Sarıyer, Kadıköy, Beşiktaş ve Ümraniye ile Antalya’nın Manavgat ilçesinde önceden belirlenen adreslerde 7 kişiyi yakaladı.

Bu kişilerle birlikte, 2 dizüstü bilgisayar, 1 cep bilgisayarı, 1 uydu telefonu, 4 cep telefonu, 1 dijital fotoğraf makinesi, 10 GSM kartı, 52 banka kartı ve yapılan işlemlere ait banka dekontları ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3’ü kadın 7 kişi, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, şüpheliler, bu şekilde yaklaşık 2 bin 500 adet ATM kartını kopyalayarak, bankalar ile müşterileri 3 milyon 500 bin YTL civarında zarara uğrattılar.

PARAYI LÜKS İÇİNDE HARCARKEN YAKALANDILAR
Dolandırıcılığı organize ettiği ileri sürülen ve bir üniversitenin 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olan S.Ö’, benzer suçtan 2006 yılında da yakalanarak konulduğu cezaevinde 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilerek, tutuksuz yargılanmıştı. Bu kişinin elde ettiği paraların bir kısmını lüks eğlence yerlerinde harcadığı bildirildi.

Yetkililer, gözaltına alınan şüpheliler arasında S.Ö’nün yanı sıra babası ve yeğeni ile 3 kadının da bulunduğu belirterek, Ö’nün değişik kentlerdeki ATM cihazlarından paraların çekilmesi için bazı kişilere komisyon verdiğini, çekilen paraları da bazı yakınlarının hesaplarına yatırdığını söylediler.

Olayla ilgili bazı hesaplara el konulduğuna dikkat çeken yetkililer, şüpheli Ö’nün İstanbul’da 3 ayrı lüks evde kaldığı ve uydu telefonu kullandığının anlaşıldığını anlatarak, ayrıca bu kişi tarafından alındığı sanılan bir de yat bulunduğunu ifade ettiler.

Yetkililer, söz konusu yata başka bir kişinin üzerine kayıtlı olduğu için el konulamadığını, ancak tespit çalışmasının sürdüğünü kaydettiler.

A.A
 

bkadri

Asistan
Katılım
27 Mart 2007
Mesajlar
172
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
elbette haydan gelen huya giderde bizimde bilgisayar kullanıcıları olarak güvenliğimiz almamız lazım.
 

Son mesajlar

Üst