Bana İstanbul'u Anlat (ders)

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar bu sefer benim yardıma ihtiyacım var.
ingilizce bir konusma metni hazırlamam lazım. öncelikle tabi türkcesini yazıcam.
konu olarakta Gelisen İstanbul'u sectim.

sizde bir kaç sey yazarmısınız rica etsem sonra hepsini derleyip güzel bir metin hazırlicam.

yardımlarınızı bekliyorum.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
yaa valla zamanım olsaydı sana bi kompozisyon yazardım :) .çoktandır yazmadım iyi olurdu.hazırlıkta bi kompozisyonum iyiydi :( .

nese gelişen istanbul hakkında alt yapı çalışmalarını,yeni yeni yapılan siteleri,yapılan yeni alt geçit ve tüp geçitleri anlatabilirsin.

konuşma metinlerinde cümle kalıplarının iyi olması lazım.özellikle giriş cümlesini karışık ve uzun tut.bak belki bi giriş cümlesi yazmalıyım sana :) .kolay gelsin şimdiden...

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
leenn dahaingilizce intermediate yim :( cümleleri fazla costurmayalım :( cevirmesi sıkar sonra :(

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Blue.Silk dedi ki:
Arkadaslar bu sefer benim yardıma ihtiyacım var.
ingilizce bir konusma metni hazırlamam lazım. öncelikle tabi türkcesini yazıcam.
konu olarakta Gelisen İstanbul'u sectim.

sizde bir kaç sey yazarmısınız rica etsem sonra hepsini derleyip güzel bir metin hazırlicam.

yardımlarınızı bekliyorum.

İngilizce mi yoksa Türkçe mi yazalım :P

Gelişen İstanbul çok güzel ve zor bir konu. İstanbul her sn artan nüfusu ile dünyanın en kalabalık şehri olma yolunda ilerliyor.
Bunun yanında 2025 yılına kadar İstanbul un yeniden yapılandırılması söz konusu. Örneğin hani hep su baskınları ile adını duyduğumuz Alibeyköy e Silikon Vadisi benzeri bir Teknoloji üssü yapılması yada yeni yapılanma kapsamında Suriçindeki yıkımlar ile eski doğal güzelliklerin tekrardan ortaya çıkarılması. Eminönünde 50 seneden daha genç olan yapıların yıkılması vs.. gibi İstanbul un daha güzel görünmesini sağlayacak bir çok çalışma mevcut.

Dünyanın ender su altı geçitlerinden biri olacak MARMARAY projesi ki bu proje yabancı mühendis ve mimarların bir nevi turizm alanı gibi oldu.

Yapılan metrobüs çalışması. Trafiği rahatlatmak için yapılan projeler vs..

İki dönemdir yapılan yol, kavşak ve köprüler.

Aslında bakıldığında büyük şehir iyi çalışıyormuş hehe yazınca buraya onu iyice anladım. Son bi kaç dönemde İstanbul acayip bir şekilde gelişiyor. Ama maalesef şu göç durmuyor.

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
abii belediyeleri geçelim :* basit cümleler kuralım :*

yada mucak sen bana yaz ingilizce :D ben hiç ugrasmiim :D :*

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ödevim tamamdır ;D cok yardımcı oldunuz :* cok sagolun ;D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
hey you are always cheating, i am gonna tell your teacher after that tell your mother. :*
that is unfair.

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Bana İstanbu'u Anlat

nerde burada istanbu l un l si.

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Talha Ertunç dedi ki:
Bana İstanbu'u Anlat

nerde burada istanbu l un l si.

düzelttim abi aceleden olsa gerek :*

ben yaptım ödevimi ;D

o zmn hadi baslık harcanmasın sizde istanbulu yorumlayın kendinizce ;)