Bağlantı ve ping

ttnetping

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba

8mbit'e kadar sınırsız internet'i kullanıyorum. İlk 8 ay 27 tl sonraki aylar 55 tl olan tarife.

Bağlantı gayet iyi geliyor oyunlarda da 5-10 ms alıyordum.

Ama son 1 aydır hızım gene aynı değişiklik yok çok iyi. ama pingim 30-35 ms oldu. Neden böyle oldu anlamıyorum.Bunun bir çözümü var mı ?

Neler yapabilirim ?

eyvaan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
o sorun bendede var arapneti aradım kaçamak cevap veriyorlar

bambam1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bildiğim kadarıyla arkadaşlar oradada zaten biraz kelime oyunu var 8mb değil 8 mb E KADAR diyor aynı şekilde bendede 8 mb vardı araştırdım vericiye ne kadar yakınsan 8mb e o kdr yakınsın demektir gibi bi sonuç çıkarmıştım. :D dolayısıyla çoğu yerde pek bi artı randıman katmıyor diye biliyorum :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Ping denen şey farklı bir olay.
Şu adresten: www.pingtest.net farklı ülkeleri seçerek birden çok farklı test yap.

ttnetping

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bildiğim kadarıyla arkadaşlar oradada zaten biraz kelime oyunu var 8mb değil 8 mb E KADAR diyor aynı şekilde bendede 8 mb vardı araştırdım vericiye ne kadar yakınsan 8mb e o kdr yakınsın demektir gibi bi sonuç çıkarmıştım. :D dolayısıyla çoğu yerde pek bi artı randıman katmıyor diye biliyorum :D

uzun zamandır 8mbit'e kadar kullanıyorum pingim 5-10 arasıydı. test sonucu 7mbit çıkıyor download hızımda çok iyi 800-850 ama 5-10 olan ms 30-35 oldu bunu soruyorum yoksa bağlantımdan sıkıntım yok.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Normal bir ping 150 - 300 pingler de oyun oynuyorum burada. Şükür ediyorum halime. sen 30 35 den şikayetçisin.LAN oyun oynarken bile 5-10 arası gidip geliyor. :D (Yurt dışı-yurt içi için değişiklik gösterir bir lafım yok ona)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
148
Girdiğin oyun sunucusu yavaşlamışdır.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben hiç 30u göremedim kotalı 8 mite kadar benimki 60 civarı pingle oynuyorum :) 1 mbitken öyle bi sorunum yoktu acaba hız yükseldikçe ping de mi yükseliyor? :D

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Hatlardaki yoğunlukla alakalıdır ping değer. Senin mahallendeki hat yoğunluğuyla da alakalı olabilir, oyun sunucusundaki hattın yoğunluğuyla da yada ana şebekedeki yoğunlukla.

Bunun en garantilisi sorunun nerde olduğunu anlamak için traceroute kullanabilirsin bunu biraz araştır. Ama düzeltebileceğini sanmıyorum senle alakalı olmayan bi yerden kaynaklı olabilir yani :) (oyun sunucusu, ttnet routerları gibi..)