Bağlantı sorunu

ozy33

Asistan
Reaksiyon puanı
1
YA ARKADAŞLAR FORUMDA TEK ÇÖZÜLMEYEN SORUN BU LÜTFEN Bİ EL ATIN YA BİLEN VARSA SAKLAMASIN ÖZELDEN MSN DEN FELAN LÜTFEN YA :sorry2::helpsmilie::(:excl::pinch::no::'(:'(:'(:'(:'(

ya arkadaşlar hiçbir site doğru düzgün açılmıyor dns ile ilgili heralde bu foruma ilk yazdıgım sorunumda buydu hala çözülemedi ...

mesela internet e. 8 çıktı msn nin en altında reklamı cıktı tıkladım baglantı hatası felan düyor baglantı kesıldı felan dıyor... sizin eklediğiniz msn linkleri bile açılmıyor ya dns kodundan heralde nasıl hallederım lutfen soleyın ya ... bu önceden actıgım foxyproxy bununla ılgılı heralde ama guvenıp yapmadım....

çözümü yok mu ya...:sorry2:

bunları yapıyorum ^

yapıyorum ama gene aynısı oluyor bunun yüzündende indirme siteleri linkler felan hep baglanmıyor lütfen çözüm

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dns ayarlarını değiştirdikten sonra modemini kapatıp açmazsan bu ayarlar geçerli sayılmaz. Default olan dns nin otomatik olmasıdır. Bi dener misin?

ozy33

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yok gene aynı ya :(

ozy33

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya biri yardım etsin ya orjinal key var.. silip tekrar yukledım... resimlerle anlattım ...

koskoca SDN de bilen yokmu şu sorunu

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ping atmak kısaca şöyle oluyor;

Başlat - çalıştır - cmd yazıp ok diyorsun. Açılan komut satırına ping www.siteadı.com yazıp enter a basıyorsun. Ping atma işleminin başarılı olup olmadığını kontrol eder misin? Bir şeyi merak ettim...

ertan2002

Asistan
Reaksiyon puanı
112
Selamlar

Öncelikle dns ve ip adresi ayarları registryda saklanır.. Demek ki windowstaki ağ programcığın registrya yazamıyor yada biri geri siliyor.. Elle yapmak istersen sana yolunu ve adımlarını göstereceğim..

Başlat çalıştıra cmd yaz ve regedit yazarak onayla.. sonra aşağıdaki anahtara gir

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\T cpip\Parameters\Interfaces\

bundan sonra üç dört alt anahtar daha var bilgisayarlara göre değişiyor bu.. Sen tek tek tıklayıp NameServer değerini bulacaksın ve dns adresini 1incil ve 2incil adreslerini gireceksin.. aşağıda bi resim var ona göre manual olarak yapabilirsin..

resso7.jpg

sonra registryı kapat ve dns olmuş olacak

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadaşım onlarla hiç uğraşma bence.sistemin ve bu ayarların doğru çalıştığı bir tarihe SİSTEM GERİ YÜKLEME yap o zaman ayarlar tekrar yerine gelecek ve doğru çalışacaktır

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Senin sisteminde virüs olma ihtimali var.

Mesela bazı autorun virüsleri klasör seçeneklerinde aynı durumu ortaya çıkarıyorlar. Gizli klasörler gösterilemiyor.

Sende de benzer bir problem olabilir.

procexp programını indirip oradaki işlemleri kontrol et. Şüphelendiğin birşey olursa buraya yaz. Ne olduğunu sana söylerim. (ekran görüntüsü de koy)

ozy33

Asistan
Reaksiyon puanı
1
buyur dediğin programda bu çıktı ne ki acaba ...ya byler msn nin yeni sürümü çıktı bunun yüzünden msn de açamıyorum ya .... bilen yok mu ilk sayfada gösterdim.. deiştiriyorum gene aynı oluyor neden acaba ya... hiçbişi açamıyorum dogru duzgun ..

ozy33

Asistan
Reaksiyon puanı
1
byler bi yerde okudum aynı sorum o cocukdada var HijackThis die bi program ... ama kullanmayı bilmiyorum bilen varsa söyleyebilir mi

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
winsys2.exe adında bir program var orada. onun yerini bul büyük ihtimak system32 nin içindedir. onu sonlandır ve sil.

Procexp'de sağ tıkla kill process olması lazım. Şu anda pardus kullanıyorum tam hatırlayamadım. Oradan sonlandır. Ve sil