Bağışladığı organ alınırken canlandı

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bağışladığı organ alınırken canlandı
Beyin ölümü gerçekleşen genç, hemşireler vücudunu organ bağışı için hazırlarken gözlerini açtı..

23.11.2007 10:45
ABD'de 21 yaşındaki Zack Dunlap, trafik kazası sonrası hastaneye kaldırıldı. İki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra "beyin ölümü gerçekleşti" denilen genç, mucize eseri hayata döndü. Dunlap, hemşireler ölü bedenini organ bağışı için hazırlamaya başladığı sırada gözlerini açtı. Hastaneden bir yetkili "Hemşire de çok şaşırmış. Dunlap aniden koluna yapışmış" dedi. Hastayı yeniden muayene eden doktorlar, gencin bilincinin açık ve hayatta olduğunu gördü. Yeniden tedavi altına alan Dunlap'ın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten ailesi "Bu gerçek bir mucize" dedi.

Türkiye'de aile onayı şart

Türkiye'de sağlık müdürlükleri veya hastanelere başvuran herkes, organ bağış belgesi alabilir. Ancak bağış yapanların bu durumu ailesiyle paylaşması gerekiyor. Çünkü ölen birinin organları, üstünden bağış kartı çıksa bile eğer yakınları onay vermezse alınmıyor.

Sabah

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Acaba mucize eseri hayata mı döndü? Yoksa ölüm ve ceset görmeye alışkın doktorların tedbirsizliği mi? Şu insanlar ne acayip, işlerine gelince "doktora gideceğine hacıya hocaya gidiryor puu yazıklar olsun cahil" derler, işlerine gelince de "mucizeye" sığınırlar. :)

Bu olay metafiziksel bir mucize değil, çoğu zaman doktorun hatasıdır. Her meslekte vardır. Geçenlerde pilotlara verilecek bir semineri İngilizce'den Türkçe'ye çeviriyordum ve hatalar başlıklı konunun ilk cümlesi şuydu:

"Çoğu zaman bize verilen uçuşları <<bunu çok yaptık>> diyerek önemsemeyiz. Tecrübelerimize güvenerek dikkatle değil alışkanlıkla çalışırız ve hataya davetiye çıkartırız."

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Ben bu olayı dikkatsizlik olarak yorumlarım eğer bu haberin doğruluk payı varsa tabi, hatta yapılmaması gereken çok büyük ve üzücü bir hata....!
Ama ben bu haberin doğruluk payında çok şüpheliyim doğrusu çünkü son zamanlarda organ bağışıyla ilgili haberler insanları bilinçlendirme çabaları okadar arttı ki bundan rahatsızlık duyan pek çok büyük kuruluşlar olduğunu biliyorum...
örneğin; Allah herkese gecinden versin ama hayatını kaybeden birinin iki böbreği 2 kişiyi yeniden hayata bağlıyo ve böylece 2 kişi diyalizden tamamen kurtuluyo bundan kim mi rahattsız olur diye düşünüyor insan ama malesef işin iç yüzü hiçte öyle değil...
Diyalizden o denli paralar kazananlar varki bu para onların gözünü döndürmüş olacak ki diyalize giren birinin nakil olması onları üzmekte.... Onlar kimler mi...?
Tabiki başta İlaç firmaları ve Klinik sahipleri.....
Bunlar derin ve uzun konular benim ricam bu tarz haberler ve yorumlar yapılırken daha hasas olunmalı.....

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Baktıki mal mülk elden gidiyor,bu gidişe bir ''Dur!'' demek istemiş :D
koluna yapıştığı hemşireyi görmek isterdim :D

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yalan yaaa beyin ölümü gerçekleşmişse imkanı yok...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Sirine, olayı getirdiğin boyut havayı başka atmosfere götürüyor sanki? Neredeyse "tüh ölseymiş de organlarını alsaymışız" der gibisin. Tabi ki organ bağışı başka hayatları kurtarır; ama konunun atmosferine gelirsen daha iyi olur. Nitekim o mesajında diyalizde kazanılan paralara dikkat çekmek istemene karşılık herhangi bir üye (mesela ben) de organ mafyasından yakınabilir.. Haliyle o da üçüncü ayrı bir dünya olur.

Kaldı ki organ bağışının yapılmamasını destekleyici hiç bir propaganda görmedim ben bugüne kadar. Yani ilaç firmaları ve klinikleri şüpheli konuma getirebilecek cinsten.. Ancak cılız radikaller var..

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Elmacık evet haklısın başka bir atmosfere götürüyor hiç bir zaman olaylara tek taraflı bakılmamalı, ve neredeyse keşke ölseymişde organlarını alsaymışız der gibisin demen cidden üzücü ben orada Allah herkese gecinden göztersin diye belirttim. Ben bu tar haberlere üzülüyorum çünkü bu organ bağışı yapan ve yapmak isteyen insanları kötü etkilemekte ayrıca kadavradan nakil olan insanlarıda İlaç firmalarına gelince ne kadar bu olayların içindesin bilmiyorum ama ben birzat yaşadığım için biliyorum yakından takip ediyorsan bu durumu Akdeniz ünv kadavradan ve canlı vericiden ne kadar çok nakil yaptığını hatta Türkiyede birinci olduğunu da bilirsin fakat burada görev yapan doktorlarımızın neden bu kadar nakil yapıyorsunuz diye ölüm tehditlerini aldığını bilemezsin tabi....!

Zaten açık açık kimse kalkıp organ nakli yapılmasın bağışta bulunulmasın diyemez.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Öyle tehditleriden hiç haberim olmadı. Varsa bu olay niye hiç haber olmadı o da ilginç. Daha fazla bilgi paylaşabilir misin?

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Olayın içerdiği mesaj farklıymış gibime geldi,aynı şeyi türkiyede bir dizide canlandırmışlardı,bir sürü tepki alınmıştı :) Bence biraz daha bilgiye ihtiyacımız var bu konuda :)

Elmacik dedi ki:
"Çoğu zaman bize verilen uçuşları <<bunu çok yaptık>> diyerek önemsemeyiz. Tecrübelerimize güvenerek dikkatle değil alışkanlıkla çalışırız ve hataya davetiye çıkartırız."

Söz çok güzel :]

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Tabiki ama burada bu kadarını bile yazmam pek etik olmadı ama benim çok hasas olduğum bir konu ve bu tür haberler beniz üzüyor.
Bu konuyla ilgili yani medyada yayınlanmamasıyla ilgili olarak o medyanın elinde ama medya kimin elinde onu bilemiyorum
Ama sana şukadarını söyliyeyim bundan 2 sene önce bir diyaliz merkezinde taşeron olarak çalışan bir servis şöförü 5,000 YTL alıyorsa
burada kazanılan paraları sen hesapla.....