Bad Sector yok ama gümbürtüye gider mi ?

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sistemimde wd green 500 gb hdd var.yaklaşık 8 9 ay oldu alalı vatandan.ilk sorunum 2 aydır sesli çalışmaya başladı.format attım azaldı.tıkır tıkır diye sesler geliyor bazen çok bazen az.hd tune ile normal ayarda bad sectör tarattım temiz çıktı ve healt bölümünde herşey ok durumunda.yakın zamanda D üzerinde autochk yapmaya başladı.her açılışta yapıyordu bunu.ama bi hata yüzünden devam edemiyordu.bugün ise regedit den autochk i kapattım.ve bad sectör tarattım normal ayarlarda yine sağlam çıktı.healt bölümünde de herşey ok da.ama sesler devam etmekte ve hdd bozulucak diye korkuyorum.herşeyim bu hdd de.harici hdd almam da bi 2 3 ayı bulur.sizce bu hddnin ömrü ne kadar?bi 2 3 ay daha götürür mü?yoksa hemen bi harici alıp yedekleme mi yapayım.

--- Mesaj Güncellendi ---

Bad sector çıktı işe bakın.[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://b1112.hizliresim.com/s/j/14wvb.jpg[/URL][/IMG]

KadirDaren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemimde wd green 500 gb hdd var.yaklaşık 8 9 ay oldu alalı vatandan.ilk sorunum 2 aydır sesli çalışmaya başladı.format attım azaldı.tıkır tıkır diye sesler geliyor bazen çok bazen az.hd tune ile normal ayarda bad sectör tarattım temiz çıktı ve healt bölümünde herşey ok durumunda.yakın zamanda D üzerinde autochk yapmaya başladı.her açılışta yapıyordu bunu.ama bi hata yüzünden devam edemiyordu.bugün ise regedit den autochk i kapattım.ve bad sectör tarattım normal ayarlarda yine sağlam çıktı.healt bölümünde de herşey ok da.ama sesler devam etmekte ve hdd bozulucak diye korkuyorum.herşeyim bu hdd de.harici hdd almam da bi 2 3 ayı bulur.sizce bu hddnin ömrü ne kadar?bi 2 3 ay daha götürür mü?yoksa hemen bi harici alıp yedekleme mi yapayım.

Aynı Olay Benımde Başıma Geldi Programla tarıyorsun Sorun Yok Gösteriyor ama sorun var.benım hdd wd 1TB 4 ay önce almıştım.dediğin gibi ufak ufak sesler gelmeye başladı.sonradan daha da arttı format atınca kesiliyor biraz ama yine buyuyor sorun.en sonunda uzman bir bilgisayarcı arkadasa götürdüm dos altından bir program çalıştırdı taramaya başladı ve ilk 30 gb de 23 bad sector çıktı.970 gb daha taranmadı bile :) WD den uzak durun.şuan hdd garantide inşallah seagate veya samsungla değiştirirler.. http://forum.donanimhaber.com/m_20440426/tm.htm , Bu Arada Burdaki konu yorumlarınıda okursan bayağı şikayetçi olan var WD hdd'ler çok bad sector sorunu veriyor.Yeni alacak arkadaslar uzak durun bilginize

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ne alalım ozaman?samsunglara pek güvenemiyorum.bakma özellikli olduğu için almıştım wd green i.serin ve sessiz çalıştığı için.Ama garantiye götürdüğüm zaman büyük bi ihtimal değiştircekler onu.yine wd green almış olucaz.tabi değiştirirlerse

--- Mesaj Güncellendi ---

birde wd green bazı yerlerde 5400 rpm bazı yerlerde 7200 olarak gözüküyor.black box ile baktım 7200 bi program daha vardı adını unuttum 5400 gösterdi.nasıl anlayabiliriim bunun dönüş hızını?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bende o kırmızı karelerden bir sürü vardı. Bir program buldum, dos ortamında diski onarıyordu. Bir günde %7'ye kadar geldi ama onaramadığı yerler de vardı. Bad sector günden güne artıyordu. Hiç uğraşmadım, emekli ettim.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
benim de böyle bir hdd vardı beni 1 yıla yakın götürmüştü. seninki de 2-3 ay gider bence.

istersen şu programa göz at. bad sectorleri onarıyor. ben bunu kullanmıştım bad sectorleri onarmıştı :)

http://www.dposoft.net/hdd.html

not: program ücretli. free sürümü sadece 1 tane bad sector onarıyor :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben 3 sene önce 1 Tb. segate aldım, kurduğum günden beri elimi bile sürmedim, tıkır tıkır çalışıyor. tozun pisin içinde masayla bütünleşti artık. :)

sonradan 2 tane daha harici aldım, beslemesiz küçük olanlardan, biri LG diğeri Segate, alalı 8 ay falan oldu ama onlarda sorunsuz.

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
programlarla uğraşmak istemiyorum.garantiye götüreyim en iyisi.ilk bi depolamam lazım.artık ne zaman harici hdd bulur ve ya alırım bilemem.Fiyatlar bana pahalı beldi.faturaları da kim bilir nereye kaldırdım.hdd yi söküp götürcem sistemde kayıtlar var nasıl olsa bakalım yardımcı olacaklarmı.olursa da üzerine fark ödeyip daha iyi bi hdd almak isticem.ne önerirsiniz?sessizlik ve hız önemli.

KadirDaren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende samsung 500gb vardı 3 yıllık 1TB ye çıkarıyım artık dedim gittim samsungu satıp wd aldım çok pişman oldum..seagate al çok köklu bir firmadır ve sağlamdır.bad sector olayı nadir oluyor..ben wd yi alırken internetteki araştırmalarıma ve yorumlara aldandım.çok sessiz çalışıyo sonradan konser veriyo :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
WD 500GB green HDD işletim sisteminin kurulması performans kaybına neden olur, sebebi ise tükettiği güç az olduğundan dolayı böyle green disklerin amacı işletim sistemi değil sadece DATA, butür sorunlar normaldir. işletim sistemi kuracaksan WD için BLUE-BLACK serisi alman daha iyi.

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
valla ben 80 85 liraya mı ne almıştım.500 gb.fiyatlara baktımda 200 lerde geziyor.nasıl iş bu anlamadım.dolar bu kadar yükseldimi hayret ettim valla.eğer fiyatlar böyleyse fark ödeyemem aynısından kullanıcaz artık.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Zaten WD Green disk, blue ve black serisinden ucuzdur, buda kullanıcıları cezbedebiliyor, ama sonra sıkıntılar çıkıyor. Fiyatların yükselmesinin sebebi japonyadaki sel ve deprem felaketinden kaynaklı bir durum üretim yapılamadığı ve eldeki stokların az olduğundan dolayı fiyatlar böyle oldu, ben 2 ay önce WD 500 GB Black almıştım. 125TL ama dünkü fiyatı 230TL.

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
neyse ya garantiye götüreyim bi yedek aldıktan sonra artık green ile bi müddet daha devam edicez yapıcak birşey yok.

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yedeklerimi aldım ve vatanı aradım.faturamı kaybettim sisteminizde kayıtlar vardır yardımcı olurmusunuz hdd de bad sectör var dedim çıktı aldılar faturayı ve çağırdılar.verirken green yerine Wd black isteyip piyasa farkını ödemek isticem.ya da farklı bi hdd tavsiyeniz var mı?eğer alırsam bu black de de bozulmalar olur mu?wd den vaz mı geçmeliyim?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
4 tane WD 500GB black serisi HDD kullanıyorum 3 tanesini alalı 2 yıl olacak, tek sorun çıkartmadı, takır tukur sesler yok, bir kaç ay önce yeni bir tane daha aldım ve hiç sorun yok gayet memnunum. WD markasından şaşma derim.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Taşıyıcı 2 tb wd aldım gayet sessiz çalışıyor, hiç bir sorunum yok. Önceki 8 yıllık ide 80gb lık samsung harddiskimde bir sorunum yoktu. Kasamı 2 yıl önce toplamıştım, 1 tb'lık samsung hdd almıştım şimdi acaip sesler geliyor :) Performans düşüklüğü yaratıyor haliyle.

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende black istiyorum aslında özellikle oyunlar için.ve işlemcimden performans alabilmek için.black istiyicem bakalım ne olucak.sonuçta üst seviye bi ürünü.green gibi değil

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar 5 gün önce götürdüm hdd yi.bad sectör var dedim.2 gün sonra servise ulaştığı bilgisi geldi ve aradım.1 hafta on gün sürer dediler hızlandırılmasını ve değişimini istedim(ilk black istedim ve adamlar fark ödemem gerektiğini söyledi şu anda da gerek yok 150 lira fazla vermeye enayilik olurdu)4.günü mesaj geldi aksesuarları getirin falan gibilerinden gittim müşteri hizmetlerine ve iade yapalım dedi.kurnazlar ya.hayır değişim istiyorum dedim ve fatura kesti gittim mağazaya.üst kattan istedim hdd yi ve adama herkesin merak ettiği şeyi sordum.bu green lerin rpm hızları nedir dedim.hiç bir yerde kesin bir bilgi yok sitenizde de belirtmemişsiniz dedim.adam da dedi ben bizzat bu soruyu Türkiye distribütör'üne sordum dedi ve bu hddlerin hızları 5900 rpm ve 7200 arasındadır dedi ve en az güç tüketimi sağlayıp en yüksek verimliliği elde etmek için üretilmiş bi hdd dir dedi.sonra sordum oyunlarda yeterli bi hdd olmadığını düşünüyorum dedim black serileri almak istiyordum falan söyledim adama dedi ki black lerle arasında oyunlarda hissedilebilecek hız yok dedi.Black ler devamlı 7200 rpm de döner dedi tek fark budur dedi genel olarak.yani black almana gerek yok dedi.Eğer hız istiyorsan ssd disk alıcaksın dedi.hak verdim adama.öyle green blue black lerin arasında oyunlar açısından az bi fark var dedi.belki merağınızı gidermede yardımcı olabilmişimdir.kurdum sistemi kalın sağlıcakla :)