Bad sector sorunu

ctunc66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, laptopta ssd takılı, bunun yanında cd sürücü kısmını çıkarıp hdd taktım. Sonradan taktığım bu diskten arada cızırtı duyuyordum. HDD Regenerator programı ile taratıp yaklaşık 100 civarı bad sektör bulup onarttım. Fakat şimdi aradan 1 hafta geçti. Bu diski bi daha taratayım dedim %10 larda şu an ve 500 e yakın Bad Sektör buldu. Öncekinde de düzeltmediği kanaatindeyim ben.
Bir fikri olan ya da başka program önerebilecek olan var mı?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
yeni hdd alman gerek bad sektör onarılmaz.

ctunc66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni hdd alman gerek bad sektör onarılmaz.
Peki bu HDD regenerator programı tarama yaparken bulduğu bad sektörler için Bad Sector Recovered yazıyor. Yani onarıldı diyor. Benim de forumlarda okuduğum bu programın bu işlevi olduğuydu. Yok mu böyle bişey yani

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
göz boyama o bad sektörleri işaretler kullanım dışına sokar kapasite düşer tabi ...

uçanzii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
eğer bir disk bad sector verdiyse bu bir uyarıdır ve 'ben aniden tahtalıköye gidebilirim' anlamına gelir. içinde önemli bilgileriniz varsa yeni bir disk alın ve ona yükleyin, eski diski emekli edin. her an ölebilir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
HDD Regenerator ile çok disk onardım ve bir çoğunu kurtardım. Yazılım gerçekten işe yarıyor fakat 1 2 ay geçmeden aynı sorunlar tekerrür ediyor. Bir disk anakartla vedalaşmışsa yapılacak pek bir şey yoktur. Varsa da 4 köşesine vurup öyle deneyip vedalaşmak.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
hdd regenarator ilk yardım programıdır. harddiskin ömrünü sadece biraz daha uzatır. verilerinizi kaybetmeden yedeklemenizi tavsiye ederim

ctunc66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Artık bir 5 yıl daha götürebilecek yeni bi harici disk almam gerekiyor sanırım.

bond_bg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
HDD deki bad sectorler eğer yazılımsal olarak oluşmuşsa HDD Regenerator onları onarır ve bidaha çıkmazlar. Ancak fiziksel bir darbe yada hasar sonucu oluşmuşlarsa onları kurtaramazsın. Eğer hdd den ses geliyorsa muhtemelen okuma kafalarından birinde darbeye bağlı yamulma olmuş olabilir. Bunun sonucunda da okuma yada yazma işlemi yapmaya çalıştığı her defada bad sector oluşturur.