Backlink Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Bu konuyu okuyanlar

OzKara

Öğrenci
Katılım
19 Mart 2016
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
27
En Etkili Backlink Türleri
En etkili backlink türleri şimdiye kadar çoğu SEO uzmanı ve çoğu analizlere göre link alımıdır. Link alımı önceden çoğunluklu olarak direkt “anahtar kelime” olarak yapılıyordu. Şimdi ise domain otoritesine yönelik yapılan ve daha çok etki yaratan bir çalışma haline dönüldü. Artık link alımı yaparken marka ismi ve direkt olarak domain ismine almak çok daha yarar sağlıyor ve Seonun daha organik gözükmesini sağlıyor.

Tanıtım Yazısı içerisinde URL ve anahtar kelime şeklinde çıkılan backlinklerde etkili backlinklerdir. Ama şunu söylemeden de edemeyeceğim. Sürekli soru olarak geliyor, bir sürü newsli siteden tanıtım aldım bir türlü etki etmedi. O kadar newsli siteden tanıtım aldık yaprak oynamadı. Bu yüzden o tür sitelerden uzak durmanızı öneriyorum. Hal böyle olunca da aldığınız tanıtım yazılarından verim alamıyorsunuz. Böylece tanıtım yazısının etki süresi olmamış oluyor. Çünkü hiçbir etkisi olmadı ki etki süresi olsun. Her tarafından tanıtım ve link çıkışı yapılmış sitelerden uzak durun. Google News kaydı var gibi şeylere inanıp o sitelerin kaliteli olduğunu düşünmeyin. Zaten Google News kaydını olduktan sonra site tanıtım ve link çöplüğüne dönüyor.

Sosyal Medyada bulunan linklerimizde bize sosyal link = sosyal backlink olarak dönüş sağlamaktadır. Burada da önemli olan şudur. Sosyal Medya üzerinde ne kadar linkimiz bulunursa Google bizden o kadar fazla haberdar olacaktır. Sosyal Medya da etkili sosyal link olarak nitelendirilebilir.

Backlink Etki Süresi
Link İçin Etki Süresi = Eskiden link alımı yaptıktan sonra bırakın 1-2 ayı aynı gece bile sıralamada ciddi anlamda yükselişler oluyordu. Hala daha olabilir mi? Tabi ki olur ama eskisi gibi değil. Link aldığınız siteler çok önemli. Adult sitelerin olduğu yere mümkün mertebe linkinizi koymayın. Çok fazla linkin olduğu siteye linkinizi koymayın daima kaliteli yerlere ekleme yapmaya çalışın. Link alımı yaparken de bunu sürekli hale getirin. Mesela ayda 10 tane link alımı yapın veya 15 tane buna siz karar verin.

Rekabetli kelimelerde bile yukarıda anlattığım şekilde istikrarlı link alımı yapıldığında ortalama 3-6 ay arasında siteniz istediğiniz yerde oluyor. Tabi ki buna tanıtım yazıları, forum tanıtımları, sosyal medya ve Google+ çalışmalarıyla destek vermelisiniz.

  • Özet geçecek olursak, linkin alındığı yere bağlı olarak link etki süresi 2-6 ay arasında kendini %99 olarak göstermektedir.
Tanıtım Yazısı İçin Etki Süresi = Yukarıda da anlattığımız üzere tanıtım yazısının etki süresi tanıtım yazısının alındığı sitelere göre değişkenlik göstermektedir. Bazı sitelerden aldığınız URL indexlendiği an etkisi görülmektedir. Bazen de anlattığım gibi link ve tanıtım çöplüğüne dönmüş sitelerden tanıtım aldığınızda ne etkisi olur ne de etki süresi. İşte bu yüzden tanıtım yazıları için etki süresi mantığını çok doğru bulmuyoruz. Tanıtım alınan yerler önemlidir, tanıtımın istikrarı önemlidir. Ama şu var ki tanıtım yazısı link alımına göre daha çabuk etki göstermektedir. Tanıtım yazısı kısa vadede etki gösterirken link biraz daha uzun vadede etki göstermektedir.

  • Özet geçecek olursak, tanıtım yazısını aldığınız siteye göre tanıtım yazısı etkisi değişkenlik göstermektedir. 100 tane çöp siteden tanıtım almak yerine 20 tane sağlam siteden tanıtım almak çok daha yararlı olacaktır. Buradaki ince ayrıntıyı yakalayabilenler için tanıtım yazısı etki süresi değişkenlik gösterecektir.
Sosyal Medya Link Etki Süresi = Sosyal medyada bulunan linklerinizin size artısını anlatalım. Öncelikle Google+, Twitter, Tumblr, Facebook gibi platformlar tartışmasız dünyanın en büyük sosyal platformları ve burada sitenizin, içeriklerinizin sürekli olarak paylaşılması hem sosyal link edinmenize hem de GoogleBot’un sitenizi daha sık ziyaret etmesine yardımcı olmaktadır. Burada etki süresi gibi bir durum yoktur. Daima etkilidir. Fark ettiyseniz Majestic – Ahrefs gibi analiz araçları analiz bölümünün bir tarafında bu siteler üzerindeki paylaşılan link sayılarımızı göstermektedir. Bu da demek oluyor ki sosyal medya linkleriyle SEO doğrudan orantılı.

Google+ Üzerindeki Deneme ve Deneyimlerimiz = Bundan yaklaşık 4 ay önce sadece deneme tahtası olarak bir site açtık. Bu siteye de yaklaşık 15-20 adet Google Plus, 10 – 15 Adet Twitter, 10-15 adet Facebook sayfa ve normal profil, 10-15 adet Tumblr, 3-5 adet de Linkedin hesabı açtık. Sitenin tüm Site içi SEO ayarlarını yaptıktan sonra. İçeriklerimizi girmeye başladık. Hergün 10-20-30-40 ne kadar çok o kadar iyi içerik giriyoruz. En az 5-10 tane olmak kaydıyla. Tüm girdiğimiz içerikleri bu açmış olduğumuz sosyal medya hesaplarında paylaşmaya devam ediyoruz. İçeriklerimiz 2 hafta kadar bir süre içerisinde 1. sayfaya düşmeye başladı. Bazıları 2. sayfada bazıları 3. sayfada ama genel olarak ilk 3 sayfada tüm içerikler. 1. Ay olduğu zaman ise eklediğimiz her içerik yaklaşık 10 saniye içerisinde index alıp Google sıralamasına giriyordu. Siteleriniz için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Faydasını göreceğinize eminim.

Kaynak : SEO Tabanlı Backlink Etki Süresi | Big Bilişim
 
Üst