Arkadaşlar şuan kendi masaüstü bilgisayarım ile babamın dizüstü bilgisayarını takas etmek istiyorum. Teknik özellik bakımından benim bilgisayarım daha iyi olmasına rağmen bir türlü ikna edemedim bu konuda babamı. Nasıl ikna edebilirim?
Babamdan zaten korkuyorum birde ağlasam kızar baya bence.Yaklaşık 2 sene önce bu yöntemi rafa kaldırdım. Fakat belki sende işe yarar. Ağla.
Usta yaşını 34 girmişin ayıp :d Neyse masaüstünün çalışmak için daha iyi bir bilgisayar olduğunu falan anlatabilirsin. Masada daha büyük konfor, daha akıcı vb.Babamdan zaten korkuyorum birde ağlasam kızar baya bence.
Söyle masaüstünü satsın sana Laptop alsın. Bu kadar basit.
Adamın önemli dosyaları vardır belki yanında taşıması gerekir. Biraz hassas yanaşmalısın böyle şeylerde.
Bence yanlış yapıyorsun. Bir yere mi gidip geliyorsun sürekli? Yanında taşıma için mi istiyorsun Yoksa eğlencesine olsun diye istiyorsun?Önemli dosyalarını yedekleyebilir. Babam asla almaz masaüstünü satıp laptop asla almaz. Neden bilmiyorum ama böyle bir huyu var.
İkiside.Bence yanlış yapıyorsun. Bir yere mi gidip geliyorsun sürekli? Yanında taşıma için mi istiyorsun Yoksa eğlencesine olsun diye istiyorsun?
Bence bu işte bir terslik var. Bize söylemediğin bir şeye göre istiyorsun. Laptop zayıf filan demişsin ama marka model ne atmamışsın.
Kendi sisteminin bileşenlerin isimlerini atmamışsın buraya.
Peki neden onu kullanmak isteğin var?İkiside.
Babamın:
İ3-2310M 2.10GHz
6GB DDR3
İntel graphics 3000
Gt geforce 540M
Benim:
FX 6300 4.2GHz
6GB DDR3
GT630