Babamı nasıl ikna ederim?

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Arkadaşlar şuan kendi masaüstü bilgisayarım ile babamın dizüstü bilgisayarını takas etmek istiyorum. Teknik özellik bakımından benim bilgisayarım daha iyi olmasına rağmen bir türlü ikna edemedim bu konuda babamı. Nasıl ikna edebilirim?

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Yaşça büyük birini bul, babanı ikna etmeye ikna et. Lafını açtığı anda baban onun dediğine inanıp ikna olacaktır. Bir dene istersen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Emin ol babanı direk ikna etmeye çalışmaktan daha kolay olur :D

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Yaşça büyük birini bulamam, masaüstü bilgisayarlardan nefret ediyorum. Babamın iş bilgisayarı fakat masaüstündede çalışabilir. Nedenin sordğumda ben onda çalışıyorum diyor. Benim bilgisayarı kullan dediğimde cevap vermiyor.

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Yaklaşık 2 sene önce bu yöntemi rafa kaldırdım. Fakat belki sende işe yarar. Ağla.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Söyle masaüstünü satsın sana Laptop alsın. Bu kadar basit.

Adamın önemli dosyaları vardır belki yanında taşıması gerekir. Biraz hassas yanaşmalısın böyle şeylerde.

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Babamdan zaten korkuyorum birde ağlasam kızar baya bence.
Usta yaşını 34 girmişin ayıp :d Neyse masaüstünün çalışmak için daha iyi bir bilgisayar olduğunu falan anlatabilirsin. Masada daha büyük konfor, daha akıcı vb.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Söyle masaüstünü satsın sana Laptop alsın. Bu kadar basit.

Adamın önemli dosyaları vardır belki yanında taşıması gerekir. Biraz hassas yanaşmalısın böyle şeylerde.

Önemli dosyalarını yedekleyebilir. Babam asla almaz masaüstünü satıp laptop asla almaz. Neden bilmiyorum ama böyle bir huyu var.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Önemli dosyalarını yedekleyebilir. Babam asla almaz masaüstünü satıp laptop asla almaz. Neden bilmiyorum ama böyle bir huyu var.
Bence yanlış yapıyorsun. Bir yere mi gidip geliyorsun sürekli? Yanında taşıma için mi istiyorsun Yoksa eğlencesine olsun diye istiyorsun?

Bence bu işte bir terslik var. Bize söylemediğin bir şeye göre istiyorsun. Laptop zayıf filan demişsin ama marka model ne atmamışsın.
Kendi sisteminin bileşenlerin isimlerini atmamışsın buraya.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,911
Ben bundan 4-5 yıl önce surat yapıp istediğimi aldırmıştım, tavsiyem olmaz (çünkü bir bildiği vardır emin ol, mesela bana bak, pişmanım).

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Bence yanlış yapıyorsun. Bir yere mi gidip geliyorsun sürekli? Yanında taşıma için mi istiyorsun Yoksa eğlencesine olsun diye istiyorsun?

Bence bu işte bir terslik var. Bize söylemediğin bir şeye göre istiyorsun. Laptop zayıf filan demişsin ama marka model ne atmamışsın.
Kendi sisteminin bileşenlerin isimlerini atmamışsın buraya.
İkiside.
Babamın:
İ3-2310M 2.10GHz
6GB DDR3
İntel graphics 3000
Gt geforce 540M

Benim:
FX 6300 4.2GHz
6GB DDR3
GT630