Babam İsteklerimi Umursamıyor

papatezci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet başlıkta gördüğünüz gibi durum . Biraz açıklayayım .

8 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum , bilgisayar çoğu oyunu oynatmıyor . Babamdan bilgisayar almasını istiyorum ama kabul etmiyor .

3 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum yani bilgisayar hayatımın bir parçası .
Her dönem takdir getiriyorum fakat babam '' alırsam derslerin düşer '' diyor . Zaten her gün oyun oynuyorum fakat derslerim kötü değil , babam bunu anlamıyor .
PYBS bursu kazanmıştım fakat parayı babam alıyor . Sen parayı ne yapacaksın ? diyor . Harçlıklarımı biriktirmeye başladım ama parayı bilgisayara veya oyunlara harcamama izin vermiyor . Maddi durumumuz ortalama . İsterse alabilir ama almıyor .

Sadece bilgisayar değil , telefon da almıyor . TEOG' dan 450yi geçersen telefon alacağım demişti , 475 aldım fakat almadı .

Ne yapabilirim , fikri olan var mı ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
okul başarından babanın taktiğinin işe yaradığı anlaşılıyor. baban haklı, baba olunca anlarsın.

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Sözünde duran bir çocuksan baban da sözünde durmalı. Bunu babana açıkla. Hala almıyorsa blöf yapabilirsin.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Konuyu annenize açın anneniz devreye girsin babanızla konuşsun bu konuyu.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
İlişkiler hiçbir zaman tek taraflı olmaz. Eğer baban bir söz verdiyse bunu yapması gerek aksi takdirde ona karşı bağlılığın azalacaktır. Kendisiyle ciddi bir şekilde bu konuyu konuşman gerek veya rehberlik öğretmenine durumu anlatabilirsin o da yardımcı olacaktır. Her baba çocuğunun iyi olmasını ister bunda sakınca yok zaten ama çocuklarında bazı isteklerinin yerine getirilmesi gerek.

ncfkr

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Sende ders çalışmayı bırak isteklerini yerine getirene kadar onu protesto et yada aile ve sosyal politikalara şikayet et çünkü yaptığı suç

papatezci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sözünü tutmadığını söylediğimde ben öyle dediğimi hatırlamıyorum diyor

Annem daha da karşı oyun oynamama o yüzden onla konuşamam

ncfkr Pek ders çalışmıyorum zaten ama bence sen biraz abartmışsın suç derken , sonuçta bizi aç bırakmıyor bu bir ihtiyaç değil istek .

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Sözünü tutmadığını söylediğimde ben öyle dediğimi hatırlamıyorum diyor

Annem daha da karşı oyun oynamama o yüzden onla konuşamam

ncfkr Pek ders çalışmıyorum zaten ama bence sen biraz abartmışsın suç derken , sonuçta bizi aç bırakmıyor bu bir ihtiyaç değil istek .
O zaman babanızla ciddi bir şekilde konuşmayı deneyin. Mevcut bilgisayarın yetersiz kaldığını, dersleri aksatmayacak ve hayatı etkilemeyecek şekilde aynı başarıyı sürdürme sözünde durarak yardımcı olmasını isteyin pederinizden. Bunu da keyfinin ve moralinin iyi olduğu bir anda yaparsanız uygun olacaktır.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Baban dürüst değil demekki. Ben zamanında durumumuz iyiyken söz verdirmiştim. Durum az kötüledi o sıralar gene sözlerini tuttular Binlerce tl harcama yaptılar sırf söz verdikleri için. Söz ağızdan 1 kere çıkar. Bizzat okut bu mesajı.
İnsanın onuruyla arasında çok ince bir tel vardır, o da sözdür.
Theodre Simon

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Sen çok zeki bir adamsın. Afferim sana. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama, olabildiğince Lise'ye kadar müsaade et kendine.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Üniversiteye kadar sabret ondan sonra muhteşem kariyerin olucak o zaman istediğin bilgisayarı alabilirsin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
baban zarar görmenden korkuyor ondan telefon almıyor.

goqhan06

Emektar
Reaksiyon puanı
57
Bir Baba olarak şunu söyleyebilirim, hemen hemen benim oğlumla aynı yaştasınız sanırım, yaşın 15 olmalı. O da 3-4 yaşından itibaren PC başında, TEOG da başarılı oldu ve 485 üzeri aldı, 4. Sınıftan itibaret aralıksız Takdir aldı. Lisenin ilk dönemide Ortalama 85 Üzeri getirdi. Ona rağmen her istediğini Zarar görmemesi için yapmıyoruz. Babalar çocuklarına zarar gelmesini istemez, @ConfickerBelasi arkadaşta bu konuya değinmiş. Benim bilgisayar 2006 yılından kalma Core 2 Duo, yeni Quad işlemciye yükselttim. Sen biraz sabırlı ol, anlayışla karşıla. İnan herşey yoluna girecek.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Üniversiteyi kazan, iyi bir iş bul, kendi bilgisayarını kendin al, ailen almak zorunda değil sonuçta..

papatezci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bir Baba olarak şunu söyleyebilirim, hemen hemen benim oğlumla aynı yaştasınız sanırım, yaşın 15 olmalı. O da 3-4 yaşından itibaren PC başında, TEOG da başarılı oldu ve 485 üzeri aldı, 4. Sınıftan itibaret aralıksız Takdir aldı. Lisenin ilk dönemide Ortalama 85 Üzeri getirdi. Ona rağmen her istediğini Zarar görmemesi için yapmıyoruz. Babalar çocuklarına zarar gelmesini istemez, @ConfickerBelasi arkadaşta bu konuya değinmiş. Benim bilgisayar 2006 yılından kalma Core 2 Duo, yeni Quad işlemciye yükselttim. Sen biraz sabırlı ol, anlayışla karşıla. İnan herşey yoluna girecek.
baban zarar görmenden korkuyor ondan telefon almıyor.

Doğru söylüyor olabilirsiniz ama sonuçta isteklerimi yerine getirmemesi beni üzüyor.

O zaman babanızla ciddi bir şekilde konuşmayı deneyin. Mevcut bilgisayarın yetersiz kaldığını, dersleri aksatmayacak ve hayatı etkilemeyecek şekilde aynı başarıyı sürdürme sözünde durarak yardımcı olmasını isteyin pederinizden. Bunu da keyfinin ve moralinin iyi olduğu bir anda yaparsanız uygun olacaktır.

Oyun için neden para harcayalım ? diyor .

Baban dürüst değil demekki. Ben zamanında durumumuz iyiyken söz verdirmiştim. Durum az kötüledi o sıralar gene sözlerini tuttular Binlerce tl harcama yaptılar sırf söz verdikleri için. Söz ağızdan 1 kere çıkar. Bizzat okut bu mesajı.
İnsanın onuruyla arasında çok ince bir tel vardır, o da sözdür.
Theodre Simon

Böyle şeyler deyince '' söz vermedim , istersem almam '' tarzı şeyler söylüyor .

Üniversiteye kadar sabret ondan sonra muhteşem kariyerin olucak o zaman istediğin bilgisayarı alabilirsin.

O zamana kadar oyunları unutmuş olurum .

Üniversiteyi kazan, iyi bir iş bul, kendi bilgisayarını kendin al, ailen almak zorunda değil sonuçta..

Üstte yazmıştım burs paramı babam alıyor diye . Burs paramı almasa kendim alabilirim zaten .

Sen çok zeki bir adamsın. Afferim sana. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama, olabildiğince Lise'ye kadar müsaade et kendine.

Küçük aklımla ne dediğinizi anlayamadım , özür dilerim .

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kanser olmandan korkuyor cep telefonu kullanımı yaygın değilken kanser oranı çok değildi şimdi bebekler bile kanser oluyor...

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Küçük aklımla ne dediğinizi anlayamadım , özür dilerim .

Demek istiyor ki yaşına rağmen çok akıllısın. Kimin neyi ne niyetle söylediğini anlayabiliyorsun. Baban madem bir söz vermiş tutması gerekir tutmuyorsa da bu sana bir ders olsun ileride çocuğun olursa onlara verdiğin sözü tutmazsan çocukların senin şuanda hissettiklerini hissedecektir. Lakin nedendir bilinmez babanın böyle yaptığı fakat yargılamak hiç kimseye düşmez. Birde onun ağzından dinlemek lazım olayı. Bazı insanlar farklı yorumlar olayları belki baban da onlardan birisidir. Onları ikna etmen gerekiyor olabilir. Zamanla düzelir herşey ama gerçekten sen çok akıllı birisin ve bence de babanı karşına alarak, babanın sana verdiği sözleri tutmuyor olması senin ona karşı güvenini kaybetmene ve genel teşvikini düşürdüğüne; başta sana bir amaç verip sonrasında o amacı elinden alarak seni olumsuzluklara sürüklediğine ikna etmelisin. Umarım herşey istediğin gibi, tertemiz ve güp güzel olur :)

papatezci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
kanser olmandan korkuyor cep telefonu kullanımı yaygın değilken kanser oranı çok değildi şimdi bebekler bile kanser oluyor...

Telefon bağımlısı değilim , 2 yıl önce bir telefonum vardı . Günde en fazla yarım saat harcıyordum telefonla . Sonra kardeşim telefonumu parçaladı .

---- Mesajlar birleştirildi ----

Demek istiyor ki yaşına rağmen çok akıllısın. Kimin neyi ne niyetle söylediğini anlayabiliyorsun. Baban madem bir söz vermiş tutması gerekir tutmuyorsa da bu sana bir ders olsun ileride çocuğun olursa onlara verdiğin sözü tutmazsan çocukların senin şuanda hissettiklerini hissedecektir. Lakin nedendir bilinmez babanın böyle yaptığı fakat yargılamak hiç kimseye düşmez. Birde onun ağzından dinlemek lazım olayı. Bazı insanlar farklı yorumlar olayları belki baban da onlardan birisidir. Onları ikna etmen gerekiyor olabilir. Zamanla düzelir herşey ama gerçekten sen çok akıllı birisin ve bence de babanı karşına alarak, babanın sana verdiği sözleri tutmuyor olması senin ona karşı güvenini kaybetmene ve genel teşvikini düşürdüğüne; başta sana bir amaç verip sonrasında o amacı elinden alarak seni olumsuzluklara sürüklediğine ikna etmelisin. Umarım herşey istediğin gibi, tertemiz ve güp güzel olur :)

Güzel bir açıklama yapmışsınız , teşekkürler .

Son düzenleme:

M3ric

Asistan
Reaksiyon puanı
109
Bilgisayari tamamen degistirmek yerine kismi guncellemeler yaptirabilirsin. Ornegin ders calismak icin yuklemen gereken programin RAM, islemci, grafik karti, SSD vb gerektirdigini soyleyebilirsin. Tabii hepsini ayni anda degil. Boyle dusuk miktardaki harcamalar itiraz etmesinin onune gecebilir. Bilgisayarini incele. En once takviye yapilmasi gereken konulari bul. Ben hala temeli 2011'den kalma bilgisayari kullaniyorum. Ama su an uzerinde 16 gb ram, ssd, 1050 ti ekran karti, i5 islemci var. Tum oyunlar 1080p 60 fps. Calistirmayacagi progam da yok. Tum parcalari ayni anda aldiramazsin belki ama araliklarla guncellemen mumkun olabilir. Yasin kac bilmiyorum. Cok genc degilsen part-time is bulabilirsin. Hem ticareti ve insan iliskilerin gelistirirsin hem de kismi de olsa maddi bagimsizligini kazanmis olursun. Kisacasi "dovlet bize bagmii" diyecegine "oleyy, maas yatmis, gideyim de su RAM'i alayim demek" kadar keyifli bir duygu yok dunyada.

firatpvp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

8 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum , bilgisayar çoğu oyunu oynatmıyor . Babamdan bilgisayar almasını istiyorum ama kabul etmiyor .

Her dönem takdir getiriyorum fakat babam '' alırsam derslerin düşer '' diyor . Zaten her gün oyun oynuyorum fakat derslerim kötü değil , babam bunu anlamıyor .
PYBS bursu kazanmıştım fakat parayı babam alıyor . Sen parayı ne yapacaksın ? diyor . Harçlıklarımı biriktirmeye başladım ama parayı bilgisayara veya oyunlara harcamama izin vermiyor . Maddi durumumuz ortalama . İsterse alabilir ama almıyor .

Sadece bilgisayar değil , telefon da almıyor . TEOG' dan 450yi geçersen telefon alacağım demişti , 475 aldım fakat almadı .

Kardeşim kendi paranı kendin biriktir yada annenden fln iste benim babamda alır telefondur pc dir ama banada doğrusu güzel alldığı söylenemez neyse benim karnem seninkinden oldukca düşük seni kıskanmadım değil ama birde şu tarafından bak benim bazı özel durumlarım var yani özeldurmmu desem neyse mesela babam belki bana bilgisayar alır ama benle ilgilenmez ve çok pis işleri vardır burada söylenmeyecek kadar sürekli para vermez ayda yılda bi kez oda okul için tatile gider ama bizi hiç götürmez 8 yaşımda gittim en son yani babanınsadece bilgisayar almaması moralini bozuyor ama şuan burada anlatamıyacağım kadar pis işler yapan bir babamı yoksa sadece bilgisayar telefon almayan bir babamı

Son düzenleme:

papatezci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayari tamamen degistirmek yerine kismi guncellemeler yaptirabilirsin. Ornegin ders calismak icin yuklemen gereken programin RAM, islemci, grafik karti, SSD vb gerektirdigini soyleyebilirsin. Tabii hepsini ayni anda degil. Boyle dusuk miktardaki harcamalar itiraz etmesinin onune gecebilir. Bilgisayarini incele. En once takviye yapilmasi gereken konulari bul. Ben hala temeli 2011'den kalma bilgisayari kullaniyorum. Ama su an uzerinde 16 gb ram, ssd, 1050 ti ekran karti, i5 islemci var. Tum oyunlar 1080p 60 fps. Calistirmayacagi progam da yok. Tum parcalari ayni anda aldiramazsin belki ama araliklarla guncellemen mumkun olabilir. Yasin kac bilmiyorum. Cok genc degilsen part-time is bulabilirsin. Hem ticareti ve insan iliskilerin gelistirirsin hem de kismi de olsa maddi bagimsizligini kazanmis olursun. Kisacasi "dovlet bize bagmii" diyecegine "oleyy, maas yatmis, gideyim de su RAM'i alayim demek" kadar keyifli bir duygu yok dunyada.

1-Bilgisayarı ders için kullanıyorum tarzı şeyleri yemiyor .
2-Düşük miktarda harcamalar diyorsunuz fakat babam öyle düşünmüyor , bu işler için 50 lirayı bile fazla görüyor.
3-İşe girmek için küçüğüm , girsem bile burs param gibi onu da babam alır .

Kardeşim kendi paranı kendin biriktir yada annenden fln iste benim babamda alır telefondur pc dir ama banada doğrusu güzel alldığı söylenemez neyse benim karnem seninkinden oldukca düşük seni kıskanmadım değil ama birde şu tarafından bak benim bazı özel durumlarım var yani özeldurmmu desem neyse mesela babam belki bana bilgisayar alır ama benle ilgilenmez ve çok pis işleri vardır burada söylenmeyecek kadar sürekli para vermez ayda yılda bi kez oda okul için tatile gider ama bizi hiç götürmez 8 yaşımda gittim en son yani babanın sadece bilgisayar almaması moralini bozuyor ama şuan burada anlatamıyacağım kadar pis işler yapan bir babamı yoksa sadece bilgisayar telefon almayan bir babamı

O babayı bilemem ama benim babam iyi bir insan , sadece bu konularda beni üzüyor .

ferooş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Sana saygı duymasını sağlamalısın gidip bi işte çalış sen nasıl onun maaşını almıyorsan oda senin alın terini alamaz o para sana ait olur bide asla ilerde pişman olacağın bişey yapma