Baba`nın yönetmeni geliyor

Bu konuyu okuyanlar

flz

Asistan
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
173
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Baba" serisi ve "Kıyamet" gibi filmleriyle sinema tarihine adını yazdıran ünlü ABD'li yönetmen Francis Ford Coppola, 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin "Onur Konuğu" olarak Türkiye'ye geliyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Pinema Filmcilik işbirliği ile, 3. Avrasya Film Festivali’nin konuğu olarak ilk kez Türkiye’deki bir festivale katılacak olan Coppola, festivalde Mirca Eliade’nin romanından uyarladığı “Youth Without Youth” adlı filmin Türkiye'deki ilk gösterimine katılacak. Coppola ayrıca, Festival Onursal Başkanı Menderes Türel ile Festival Başkanı Engin Yiğitgil’in elinden Altın "Portakal Onur Ödülü"nü alacak. 44’üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 19-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

UNUTULMAZ FİLMLERİN YÖNETMENİ

İtalyan asıllı Amerikalı bir ailenin çocuğu olarak 7 Nisan 1939'da Detroit'te dünyaya gelen Coppola, 1970'li yıllara damgasını vuran "Yeni Hollywood" akımının öncülerinden biri olarak tanınıyor. Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmleri olarak kabul edilen, Marlon Brando ile Al Pacino‘nun üstün performansları ve Nino Rota’nın eşsiz müziği ile hafızalara kazınan 1972 yapımı "Baba-The Godfather(1972)" filmi ile şöhreti yakalayan Coppola, sonraki yıllarda "Baba 2 (1974)" ve "Baba 3 (1990)"ü de beyazperdeye taşıdı.

Coppola, "Baba" serisi ile En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen Oscar’larını aynı filmle almayı başaran çok az sayıdaki yönetmenden biri oldu. Coppola, bu dönemde Vietnam Savaşı'na giden bir Amerikan askerinin çıldırışını anlatan “Kıyamet” (Apocalypse Now, 1979) filmi ile de büyük tartışma yarattı.

Kaynak:www.haberler.com
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,007
Puanları
113
Yaş
40
Gelsin gelsin.. Misafir perverizdir. Gerçi gelen bir daha gitmiyor ama.. Hadi hayırlısı :p
 

Son mesajlar

Üst