AyberkHekim
Asistan
arkadaşlar sistem toplicam ama aklımda bir soru var eğer b450 alırsam rtx 2060 kullanabilcem ama b550 olursa gtx 1660 alıcam anakartın çok fazla önemi yok diye biliioyuruum ne alayım
alacağım işlemci ryzen 5 3600x kasım ayını bekliyorum indirimler vs eğer düşerse 3600xt de alabilirim
7500 tl civarı monitör ekipman flnda alıcağım için çok fazla çıkmadımSistem için bütçeniz ne kadar?
7500 tl civarı monitör ekipman flnda alıcağım için çok fazla çıkmadım
attığınız videoyu izledim overclock vs yapmayacağım için b450 karar verdim r5 kullanacağım için çok iyi bir anakart almama gerek olmadığını düşünüyorum11 kasım indirimlerinde belki bir indirim yakalayabilirsiniz. ben zamanında iyi şeyler almıştım. n11 kupon dağıtıyor, bazı ürünlerde indirim yapıyor, incehesap ın gaming geceleri falan oluyor, belki iyi birşey yakalayabilirsiniz. (tabii o zamana doların durumu ne olur bilinmez)
anakart aslında en önemli parça. çünkü tüm parçaları ona takıyorsunuz. işlemcinizin yüksek anakartınızın düşük olması veya tam tersi durumu bilgisayarınızın tam performanslı çalışmasını engeller. kafanızdaki işlemci ile uyumlu anakart almak, rtx 2060 ile 1660 arasında da farklar fazla.
şunu şuraya bırakayım, size fikir verecektir..
dediklerinizi göz önünde bulundurdum ve inceledim 4000 serisi işlemciler toplama pc için uygun değil deniyor ama ilerleyen zamanlarda amd sunucak deniyor ekran kartına geldiğimizde paramın yetmeyeceğini düşünüyorumKasım ayına AMD 4000 serisi çıkmış olacak. Muhtemelen o tarihlerde de Türkiyeye gelmiş olur. Aynı şekilde NVIDIA 3000 serisi, AMD 6000 serisi de geliyor. Bekleyip görmenizi tavsiye ederim.
dediklerinizi göz önünde bulundurdum ve inceledim 4000 serisi işlemciler toplama pc için uygun değil deniyor ama ilerleyen zamanlarda amd sunucak deniyor ekran kartına geldiğimizde paramın yetmeyeceğini düşünüyorum
Bütçeniz yetmeyecek olsa bile şu an baktığınız işlemci ve ekran kartı eski sürüm olacak. Fiyatta düşme olabilir diye söylemiştim.
fps testlerine baktım genelde 5-10 fps gibi bir fark var oda 250 fps civarlarında kullanacağım monitörle fark edilmez gibi 3600 alabilirim3600x e fazladan 350-400 tl fazla para vermeyin. Düz 3600 alın. Oyunda,zerre fark olmayacak bi işlemci için o fark verilmez.
B450 almanız tabi ki çok mantıklı bu işlemci için ama, kalkıp da asusun o giriş seviye ,üzerinde soğutucubile olmayan anakrtını almayın. Düzgün ,VRM leri güçlü bi anakart alın. Zaten işlemciden bayağı bi fark kalıyor.
MSI B450-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA ATX Anakart | ITOPYA
MSI B450-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA ATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile B450-A PRO MAX ITOPYA'da.www.itopya.com
Monitörün de 144 hz olacağını düşünürsek. Hiç gerek yok 3600x e250 fps de hadi fazla fazla,10 fps diyelim ,yüzde 4 demektir. Yani100 fps de, 4 fps farkeder.
Sen ,yazdığın asus anakart ,lower end bi anakart.
Yazdığım MSI anakartı alın.