B.exe ve crss.exe viruslerini nasıl silerim?

veycell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlıkta adı egcen virüsleri nasıl silerim yardımcı olabilirmisiniz degerli arkadaslar?

ben@12

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kardes yaa format at biliyorsan yada kaspersky son sürümünü yukle tarat virusleri bulup siler otomatik olarak...

veycell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasper yuklu zaten bulamıyor :S

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kaspersky' ın herhangi bir virüsü bulamama gibi bir şansı yok. Eğer orjinal son sürümlü bir Kaspersky kullanıyorsanız, kapsamlı bir tarama yaparak mutlaka o virüsleri biryerlerden bulup temizleyecektir. Çünkü; Kaspersky çok gelişmiş ve üstün özelliklere sahip bir anti-virüs yazılımıdır. Bazen illegal olanlar iş göremeyebiliyor. Ama legal bir Kaspersky kullanıyorsanız, bu sorunu çözeceğinden şüpheniz olmasın. ;)

veycell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onuda denedim ama bulamadı?panda bulur diye yazılmıs bir kaç yerde ona da windows 7 izin vermiyor kurmama nasıl iş anlamdım?

ben@12

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kasperyky siler buna adim gibi eminim belki deneme sürümüyse bulamayabilirr.Zaten virüs un adini bilgine göre kaspersky tespit etmis demektir karantinaya alip silerr.

veycell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virusu kasper bulmadı.!! görev yöneticisine bakıyordum çalışan progamlara. b.exe yi gördüm merak ettim bu ne diye? araştırdım ve virus oldugunu öğrendim

ben@12

Asistan
Reaksiyon puanı
2
belki o baktigin sey baska bir programin uzantisidir.PC de anormel bir durum yoksa virüs de yok dur demektir gonlünü ferah tut D:

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
crss.exe virüs değil bu arada, ondan korkma :)
b.exe içinse, önce çalıştıra msconfig yazıp sonra üst sekmeden başlangıçı seçtiğinde orda b.exe varsa onun tikini kaldır. sonra bilgisayarda arama yapıp b.exe isimli dosyayı sil. ardından çalıştıra regedit yaz ve tüm registryde b.exe yi arat ve bulduğun girdileri sil (sol menüdekileri değil, sağ menüdekileri). yalnız registry işlemlerinde dikkatli ol sorumluluk kabul etmiyorum :) kolay gelsin

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
b.exe için şu linki: b.exe hatası kontrol edebilirsiniz.
crss.exe ise, size e-mail aracılığı ile ulaşan bir virüstür. Size gelen bir e-mail' de ek(attachment) yapılan dosyaları açtığınızda, sisteminize yerleşir.

veycell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağlam bir kasper arıyım ozaman :D düşünceleriniz için teşekkürler...

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
normal şartlar altında tekrar söylüyorum csrss.exe virüs değildir! yalnız bu dosyaya virüs bulaşmış olabilir, ama dosyayı silmek tehlikeli bir işlem olur. csrss.exe için microsoft tanımlamaları:

Güvenlik güncelleştirmesi, o anda Windows için gerekli olan bir işlem olarak çalışmakta olan bir .exe dosyasını güncelleştirmektedir. Bu işlem çalıştığı sürece güncelleştirme tamamlanamaz. Ancak, Windows'u kapatmadıkça bu işlemi durmaya zorlayamazsınız. Örneğin, Csrss.exe gerekli bir Windows işlemidir.
Kaynak

CSRSS.exe : The Client-Server Runtime Subsystem is the process and thread manager for all logon sessions.
Kaynak

veycell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sabah itibariyle sağlam bir kaspersky la işi halletmiş bulunmaktayım.Bilgileriniz için teşekkür eerim dostlar...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
normal şartlar altında tekrar söylüyorum csrss.exe virüs değildir! yalnız bu dosyaya virüs bulaşmış olabilir, ama dosyayı silmek tehlikeli bir işlem olur. csrss.exe için microsoft tanımlamaları:

Güvenlik güncelleştirmesi, o anda Windows için gerekli olan bir işlem olarak çalışmakta olan bir .exe dosyasını güncelleştirmektedir. Bu işlem çalıştığı sürece güncelleştirme tamamlanamaz. Ancak, Windows'u kapatmadıkça bu işlemi durmaya zorlayamazsınız. Örneğin, Csrss.exe gerekli bir Windows işlemidir.
Kaynak

CSRSS.exe : The Client-Server Runtime Subsystem is the process and thread manager for all logon sessions.
Kaynak

virüs yapan adamlar akıllı.
arkadaş CSRSS demiyor CRSS diyor.
başlığı ilk gördüğümde ben de o virüs değil diyecektim.
ama bir de bakarım ki benim görev yöneticisinde öyle birşey yok.
en yakını CSRSS ki bu da hizmetlerden bakıldığında "İstemci Sunucu Çalışma İşlemi" olarak görünüyor.

-------------
sen bütün antivirüsleri kaldır.
başlangıçta çalışan programlardan filan da kaldır bilmediğin şeyleri.
sonra Microsoft Securty Essential'ı kur. bi de onunla dene.
bazı virüsleri o bulup silebiliyor.
hatta ben tek antivirüs olarak MSS kullanıyorum.
bi dene bence.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
kaspersky kaldır yeniden kur diyecektim cözmüşsün sorunu kasperın başka sürümünü kurun bu durumlarda bazen kasper pc yde uzun süre kalırsa atlaya biliyor :D

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben avira ile buldum b.exe işlemi kapattım msconfigden sonra sildim.

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet Avira' da bu konularda hassastır. Ama seni hiç rahat bırakmaz uyarayım. :D Çünkü; her ufak bir virüs için bile seni uyarır. :D

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Kardeş emin misn crss.exe. dosyasının virüs olduğuna benim bildiğim o virüs değil microsoftun bir hizmeti arka planda çalışması gerekir.

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
csrss.exe virüs değildir. Sistemde çalışması gereken bir yazılım/programdır. Yaklaşık 4000 KB boyutu mevcuttur.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
virüs yapan adamlar akıllı.
arkadaş CSRSS demiyor CRSS diyor.
başlığı ilk gördüğümde ben de o virüs değil diyecektim.
ama bir de bakarım ki benim görev yöneticisinde öyle birşey yok.
en yakını CSRSS ki bu da hizmetlerden bakıldığında "İstemci Sunucu Çalışma İşlemi" olarak görünüyor.

ben arkadaş yanlış yazmış olabilir diye yorum yapmıştım, ama gerçekten öyleyse silmek lazım tabi :D işlem tamamlandığına göre konu kapatılabilir :D

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sys internal Suite ile önce ProceXp , Sonra Autoruns ile Logon temizliği , sonrasında ise temp (Document&settings-local settings ---- Windows )temizliği bundan sonra ise Anti-Malwarebytes ile system32 ye işlemeiş dll temizleme ! aslında virüs temizleme basit gideceğin adımları bil yeter