Azerbaycan-Ermenistan sıcak çatışma !!

BlackSwords

Asistan
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
209
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Twitter'da konuşulan haberlere göre iki ülke arasında savaş "başlamış!" fakat hiç hir haber sitesi böyle bir haberi duyurmadığı için emin olamadım . Daha sonradan dışişleri bakanlığının 6 haziranda belirttiğine göre çatışmalar sınır bölgesine taşınmış.İnşallah daha ilerki boyutlara taşınmadan durum kontrol altına alınır.Allah azeri kardeşlerimizi korusun..

Kaynak

Kaynak
 

arsenik

Rektör
Katılım
8 Ağustos 2009
Mesajlar
11,365
Reaksiyon puanı
242
Puanları
63
Bende yeni öğrendim bu haberi.

Son bir hafta içinde Azerbaycan-Ermenistan cephe hattı oldukça gergin.

Zira cephe hattında hayatını kaybeden askerler oldu.Uluslararası toplumun güç kullanmayın çağrılarına rağmen cephe hattında gerilim her geçen gün daha da tırmanıyor.Son olarak Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın "Azerbaycan'a sert cevap vereceğiz ve ordu her an tetikte" tehdidi bölgede gerginliği doruğa çıkardı.
Hatta sosyal paylaşım sitelerinde savaş başladı haberleri yayıldı. Ancak Azerbaycan makamları, haberin provokasyon niteliği taşıdığını bildirdi.Azerbaycan Savunma Bakanlığı gece boyunca cephe hattının tamamında çatışma yaşandığını açıkladı.Azerbaycan, Sarkisyan'ın dünkü açıklamalarına statükonun kabul edilemeyeceğini vurgulayarak cevap verdi.Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Siyasi Tahliller Şubesi sorumlusu Elnur Aslanov, cephe hattındaki olayların sorumlusu olarak Ermenistan'ı gösterdi.
Azerbaycan ile Ermenistan arasında 1988'de başlayan çatışmalar, iki ülkenin bağımsızlığını kazanmasından sonra savaşa dönüşmüş, taraflar 1994'te Bişkek'te ateşkes anlaşması imzalamıştı.Ateşkese rağmen, Azerbaycan topraklarının beşte biri halen Ermeni işgali altında...


http://www.trthaber.com/haber/dunya/azerbaycan-ermenistan-hatti-gergin-44112.html
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
aslında gireceksin geberteceksin alayını ne pislik bir milletmiş arkadaş
 

cipro06

Doçent
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
731
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
1.amerika 2.ermenistan3.yunanistan 4.israil ortalığı karıştıran en önde gelen ülkeler.bir nevi bulaşık diyebiliriz.
 

serdargvn55

Öğrenci
Katılım
13 Mayıs 2012
Mesajlar
78
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
sınırda bazı zamanlarda gerginlik oluyor ve çatışma çıkıyor ama nedense hep azeri kardeşlerimiz ölüyor
 

REDFOKS

Rektör
Emektar
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Twiter olayını ciddiye almamıştım.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Bir ordunun kazanması için sadece maddi güç yeterli değildir eğer olsaydı rusya afganistandan abd ıraktan kaçmazdı.Bir yanda ermenistan ermenileri diğer yanda 21, yüzyılın tağutu sen ülkene tağutluğu getir bir karış ülkeye topraklarını kaptır sonra feryad et manevi çöküntünün taban yaptığı azarbaycan o savaşa girerse baştan kaybeder
 

skymen4

Asistan
Katılım
5 Haziran 2012
Mesajlar
110
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Eğer Bu Çatışma Devam Ederse Dünya Karışacak Gibi Görünüyor.
 

hayalli

Asistan
Katılım
20 Ocak 2012
Mesajlar
294
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Bu çatışmalarda eğer Türkiye olaya müdahale etmediği sürece dünya karışmaz.Çünkü çoğu avrupa devleti aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi bu ermenileri destekleyecektir ve Türkiyenin olaya müdahale etmesini istemeyeceklerdir.Olaya belki Türkiyeden başka Rusya da karışabilir bence çünkü eğer Azerbaycan ermeniler tarafından işgal ediliirse bölgede ermeniler biraz daha güçlü olacaklar ve diğer avrupa devletleri de ermenistanı destekledikleri için bence Rusya için tehlikeli olabilir bu durum
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
putin ayısı orada ne derse o olur. kime taraf durursa kazanan da o olur gibime geliyor. çünkü oralar onun arka bahçesi. amerika oralarda daha evvel epey bir bilek güreşine girmişti daha evvel, kazandı da... çünkü ruslar zayıftı o zaman... ama artık ruslar varım demeye başladı ve oyunu kendi kurallarına göre dizayn etmek istiyor olabilir. bu kargaşanın temelinde rus parmağının varlığı kuvvetle muhtemel kısacası.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Allah8cc]ın esmasında zalim sıfatı bulunmamaktadır zulmetmez ama bir zalimi başlarına musallat eder o zülmeder.Sen rezil kgb başkanının rezil oğlu camileri kapat benim azeri kardeşleriimi fahişe et dini yasakla ve bir avuç ermeni seni maymun gibi oynatsın bunlar iyi günleri daha kötüsü inşaallah gelecektir ve inşaallah vatanları talan edilecek ve ümmet kıyam olacak şuursuzluğu atacak ve kurtuluş savaşını başlatacaktır önce baştaki tağut gidecektir.Kendini Rab sanan ve Rabbiyle mücadeleye giren baştan kaybeder
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
bunlar iyi günleri daha kötüsü inşaallah gelecektir ve inşaallah vatanları talan edilecek
[MENTION=51895]ashabulyemin[/MENTION], kardeş, müslüman ahlakında beddua yoktur. hidayet dilemek vardır. dua etmek vardır. oradaki zalim tiran'a ben de en az senin kadar kızgınım, hatta azeri kardeşlerimizin komünist dönemlerden kalma yaşam tarzlarına ziyadesiyle içerliyorum ama beddua etmiyorum. bu insanlar 70 yıllık çok ağır bir inkisar döneminden, karanlık bir cehennem anaforundan yeni kurtuldular sayılır. onların birden tertemiz bir hayat sürmeleri zordur. bi düşün ki, tam yetmiş yıl su yerine votka içirilerek imanlarıyla beraber beyinleri de yıkanmış. bu insanların kendine gelmesi öyle kolay değil, en az bir elli yıl geçmesi gerekli.

işin dua kısmınaysa ben de içtenlikle katılıyorum. ama öyle ağır bir bedduanın arkasından önemini kaybediyor diye düşünüyorum.
 
Üst