Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
5c48556c0f2544024c49d634.jpg


Türk tiyatro ve sinema oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda, bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede bugün saat 13.45’te hayatını kaybetti. Açıklama yapan doktorları "Hepimizin ailesinden sanki bir cenaze çıktı. Çok üzgünüz" dedi. Usta oyuncunun torunu Emre Gruda da anneannesinin cuma günü toprağa verileceğini söyledi.



Ayşen Gruda’nın hekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu; ‘Pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır hastanemizde dünyadaki en güncel tıbbı tedaviler ile takip edilen, Türk sinema ve tiyatrosunun duayen ismi Ayşen Gruda’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Çocuğundan yaşlısına hayatımızın her anında; anılarımızın içerisinde yer bulan, yaptığı her işle adını tekrar tekrar gönlümüze yazdıran, sahnenin ‘Deli Kadın’ı hikayesini yeni dünyasında anlatmak üzere aramızdan ayrıldı.

Yoğun bakımda devam eden tedavisi boyunca son ana kadar en iyi şekilde bakımını sağlamak adına tüm çalışanlarımızla gönülden destek olduğumuz, yeniden tanıdığımız ve tanıdıkça yeniden hayran olduğumuz sevgili Ayşen Gruda’nın ardından bizi tek sevindiren, süreç boyunca hiçbir ağrı hissetmeden aramızdan ayrılmış olması. Tüm Türkiye’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun’ açıklamasında bulundu.



CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ








Usta oyuncunun torunu Emre Gruda anneannesinin cuma günü toprağa verileceğini söyledi:

5c4862600f2544024c49d7f7






"Benim anneannem, hepimizin annesi; aramızdan ayrıldı. Pek çok nesle, pek çok güzel şeyi anlatmış bir insan. “Türk halkı beni nasıl gömeceğini bilir” derdi. Cuma günü öğle namazına müteakiben Zincirlikuyu Camii’nde yapacağız. Yoğun bakımda konuştuğumuz oldu. Tabi ki durumu çok çok iyi değildi, ancak bilinci açıktı. Hiç acı çekmedi. Bütün hastane personeline çok teşekkür ederim. Geçmişten bahsettik, güzel şeylerden muhabbet ettik. Her zaman güçlü durmak hakkında konuştuk. Zaten güçlü bir kadındı, gerçek bir sanatçıydı, ondan çok şey öğrendim, ona çok şey borçluyum. Türk halkının başı sağ olsun."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
: Türk sinemasının birçok unutulmaz filminde yer alan, canlandırdığı karakterlerle hafızalarımızda silinmeyecek izler bırakan Yeşilçamın usta ismi Ayşen Gruda'nın vefatını üzülerek öğrendim. Gruda’ya Allah'tan rahmet, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
: Hababam Sınıfı, Şekerpare, Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler" gibi birçok unutulmaz filmde rol alan Türk tiyatro ve sinemasının usta sanatçısı Ayşen Gruda’nın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Milletimizin ve sanat camiamızın başı sağ olsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu
: Türk tiyatrosu ve sinemasının usta ismi Ayşen Gruda'nın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Gruda’ya Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk sanat camiasına başsağlığı diliyorum.


Kaynak: Hürriyet
 

Usain

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,209
Reaksiyon puanı
15,012
Puanları
113
Yaş
21
Allah rahmet eylesin.
Böyle ustalar zor geliyor dünyaya.
 
Üst