Aykut Kocaman'dan Flaş Açıklamalar!

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı. Kocaman birçok konuya açık cevaplar verirken ülke futbolunun mali sorunlarına da değindi.


aykut-kocaman-29.jpg

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk hedefiyle sezonu açan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman, önemli açıklamalara imza attı. UEFA’nın Finansal Fair Play uygulamasının ülke futbolunda herkesi baskı altına aldığını ifade eden Kocaman, birlik çağrısı yaptı ve futbolun önemli aktörlerini çözüm aramaya davet etti.

Aykut Kocaman, Türkiye’nin futbolda hiç de iyi bir yere gitmediğini ifade ederken “Türk futbolunda hepimiz bir otobüsteyiz. Böyle giderse herkes çakılacak, hepimiz payını çok acı bir şekilde alacak” dedi.

Türkiye'de kulüplerin finansal kriterler nedeniyle transfer konusunda rahat hareket edemediğinin altını çizen Kocaman, “Bir süredir Beşiktaş ve Galatasaray da dahil olmak üzere birçok kulüp UEFA'nın mali fair-play baskısı altında. Dolayısıyla oyuncu almak durumu ancak oyuncu satarak olabilir. Bu da var olan gerçekler. Biz bu gerçeklerimizle yüzleşip çözüm yolları üretmek zorundayız” dedi.

Hayal satmaktan kaçınmak gerektiğini ifade eden Kocaman şöyle konuştu: Kadrodaki oyuncuların kapasitesini, öz güveni artırmak, onları her anlamda daha yukarı çekmek öncelikli hedefimiz olacak gibi gözüküyor. Oyuncu transferinden çok oyuncu satmaya daha fazla ihtiyacımız var. Diğer kulüpler de aynı durumda. Bizim durumumuza baktığınızda Dirar ve Valbuena'nın maliyetlerini karşılamak için oyuncu satmalıyız. Bu denklemi kamuoyuna iyi anlatmalıyız, hayal satmamak lazım. Transfer zaten zor bir iş. Bunun üstüne şu anda mali kriterler açısından da kulüpler olarak zor bir durumun içinde bulunmaktayız.”

Kocaman illüzyonla yaşandığını da sözlerine ekleyerek, “Türk futbolunda hepimiz bir otobüsteyiz. Böyle giderse herkes çakılacak, hepimiz payını çok acı bir şekilde alacak. Sonuçta çakılmamız kaçınılmaz. Şu anda idare ediyoruz. Ama bu üretmeye yönelik değil tam tersi tüketmeyi artırıyor” ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman: Böyle giderse duvara çarpmamız kaçınılmaz
 
Üst