• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ayakta Bevletmek

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Ayakta bevl edilmemelidir. Bu tuvalet adabına aykırıdır. Ayakta bevletmekten dolayı idrarın kişinin üzerine sıçraması doğru olmaz. Bu durumun kabir azabına sebeb olduğu rivayetlerden anlaşılmaktadır. Bu şekilde ihtiyaç giderme tıbben de zararlıdır. Çünkü ayakta idrar yapıldığında idrarın bir kısmı mesanede kalmakta bu da hastalıklara sebeb olmaktadır.

Çömelerek idrar yapmanın tıbbi yararı şöyledir:

Çömelince karın kasları kasılır, dizler karına tazyik yaparlar; dolayısıyla mesane baskı altında kalır. Bevletme sonucunda mesane tam boşaldığından mesanede artık idrar kalmaz. Mesane tam boşalır. Bu ise idrar yolları ve mesane taşlarının oluşmasını önlediği gibi, prostat hastalığı olanlarda şikayetlerin azalmasında da etkili olur. Çömelerek idrar yaparken hafif sol tarafa meyil edilmelidir. İdrar yollarının anotomisine (yapısına) en uygun olan bu pozisyonda idrar yolarının ve mesane tam boşalması mümkün olmaktadır.

Op. Dr. Ali Hatay, Üroloji Uzmanı

GEçen Cuma Namaz ındayım.Hoca anlatıyor namazdan önce camii tuvaletinde ayakta ihtiyaç gideren birini görmüş fıttırmış bizim hoca..

Durdamadan tuvalat adabına uyun çocuklarınıza anlatın ey cemaat diyordu.Sonra gittikçe daha da kızdı.Aramızda tuvalet adabını bilmeyenler varken ben de tutmuş çocuklarınıza anlatın diyorum..

2dk sonra hala aynı konuyu ''tuvalet adabı'' kelimesini kullanarak anlatmaya devam ederken:
''yahu ben tuvalet adabı dedikçe bön bön bana bakanlar var ey cemaat.Sizin anlayacağınız dilden konuşayım...Ayakta işemeyin diyorum yahu...

:DYa valla gülmemek için zor tutmuştum kendimi ama hoca haklıydı cemaatin çoğu 70 li yaşlardaydı ancak öyle anlayabilirlerdi:D

Ses kaydı olsa daha da komik olurdu.Hoca karadenizliydi şiveyle konuşuyordu

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
gerçekten gülününecek bir durummuş, yani hocanın yaptıkları durum ciddi :) hocanın anlattıgı komik :D karştı :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Mİlletimiz bilmiyor. Öğretmek lazım. Birbirimizden ne görüyorsak öyle yapıyoruz.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bizim arkadaş sohbet ortamında dinlediği birkaç bilgiyi bugün bizimle paylaştı... Bugün ne iştir anlamadım herkes sözleşmişçesine tuvalet adabından bahsediyor... Hatta arkadaşım yüzdeli konuştu ve aynen şunu söyledi;

''Kabir azabının %90 ı ayakta bevletmek sebebiyledir.''

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

Bu noktaya katılmıyorum ayakta bevletmek dinen sakıncalı değildir sağlık açısından sakıncalıdır Kabir azabı üzerine şıçratmaktan kaynaklanır

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu noktaya katılmıyorum ayakta bevletmek dinen sakıncalı değildir sağlık açısından sakıncalıdır Kabir azabı üzerine şıçratmaktan kaynaklanır

Cümleyi kısa kestiğim için anlatılmak istenilen şeyi sanırım tam olarak yansıtamadım...

Zaten ayakta bevledince ister istemez sıçrama da oluyor... Sonuç olarak görüşe katılmamanızı gerektirecek bir durum göremiyorum... Ayakta sıçratmadan bevledebilme yeteneği kaç kişiye verilmiştir orası muamma...

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Yandık cehenneme gidecem ozaman ben direk.:D

dergah yolu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zorhak mükemmel bir konuya temas etmiş aceleye getirdiğimiz ve sonradan başımızı ağrıtacak bir olay hadisişerifle aydınlatılmış efendimiz kabristandan geçerken iki kabirden azab sesleri duymuş biri üzerine idrar şıçratmaktan
ya zorhak kardeşim sen teknik konulara girmişsin birde istibra var def'i hacetten sonra 40 adım veya bir müddet beklenmeli sonra namaz abdesti alınmalıdır.
http://forum.shiftdelete.net/din-ku...[erkek-kardeslerimizle-ilgili.html#post606822
ilgili konuyla detaylar linktedir
bu ilim meclisidir
zorhak kardeşimiz vesile olmuştur
okuyan katılan arkadaşlarda bu meclisten nasiblenmişlerdir
ilim meclisinin faziletlerini müsait bir zamanda paylaşırız inşaallah
Zorhak Allah[cc]senden razı olsun
İLİM MECLİSİNE HOŞ GELDİNİZ

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ayakta bevletmenin çeşitli sakıncalırının olduğunu bende okumuştum. Dinen de doğru değil, tıbben de doğru bulunmuyor.

Teşekkürler bu paylaşımınız için.